طرز تهیه مربا خیار با عطر و طعم عالی دقت کنید که برای پخت این مربا باید چند تا نکته مهم رو رعایت کنید که من کامل براتون بیان کردم تا بهترین مربا رو درست کنید.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه مربای خیار چیست؟
خیار قلمی ۱کیلو
شکر ۱کیلو
آب ۴لیوان
آهک بهداشتی ۳ق غ
جوهر لیمو ۱ق چ
گلاب نصف استکان
دانه هل دلخواه
مراحل و طرز تهیه مربا خیار :
ابتدا خیارها را بشوید و خشک کنید.با پوست کن نازک برش دهید و بشکل گل رز بپیچید و با خلال دندون فیکس کنید.
آهک را داخل دو لیتر آب بریزید و بیست دقیقه بزارید کنار تا ته نشین شود. سپس آب زلال را جدا کنید و آهک ته نشین شده را دور بریزید. رزها را داخل آب آهک بریزید و بزارید ۱۲ ساعت بمونه. سپس از آب آهک خارج کرده و چندین بار آبشو عوض کنید.
هربار که آبشو عوض میکنید بزارید بیست دقیقه داخل آب بمونه بعد عوض کنید تا آهک کاملا از روی خیارها پاک بشه. شکر وآب را مخلوط وروی حرارت بزارید تا جوش بیادوشکر حل بشه.
یک ربع که جوشید رزها را اضافه کنید و با حرارت ملایم بزارید بپزه و شفاف بشن. حدود یک ساعت طول میکشه.
شیره باید کامل به داخل خیارها نفوذ کنه ورنگشون شفاف بشه اگه مرحله پخت کامل صورت نگیره مربا کپک میزنه. قوام شیره هم تو تصویر مشخصه خیلی غلیظ نباشه باید اینو درنظر بگیرید که بعد اینکه رفت تو یخچال غلیظتر میشه .
نشانه قوام اومدن وآماده شدن مربا اینه که شیره بصورت حبابهای ریز روی سطح مربا میجوشه وحالت براق داره .اواسط پخت گلاب را افزوده وده دقیقه آخر جوهر لیمو بزنید ،چند جوش که زد ازروی حرارت بردارید.
مربا را بهتره ۲۴ساعت داخل همون ظرف تو دمای محیط بزارید بعد خلالها را جدا کنید وداخل شیشه بریزید ودریخچا ل نگهداری کنید.
نکته؛
بهتره از خیار درختی استفاده کنید و اینکه خیارها قلمی باشه.
با خیار بوته هم میشه فقط قسمتهایی که تخم زیاد داره استفاده نکنید چون نمیشه قشنگ بشکل رز دربیارید وپاره میشه.
بدون آب آهک نمیشه درست کرد. آهک بهداشتی را از لوازم قنادیها تهیه کنید
اگه شیره مرباتون خیلی قوام اومد کمی آب جوش اضافه کنید