طرز تهیه شور گل کلم از خوشمزه های فصل پاییز و زمستان بر سر سفره است. البته در خوردنش احتیاط کنیم چون نمک زیادی داره. اما من امروز میخوام تهیه یک شور عالی و در جه یک رو به شما آموزش بدم.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه شور گلکلم چیست ؟
گل کلم
خیار
کرفس
هویج
سبزی شورشامل ترخون مرزه شوید جعفری گشنیز
چند حبه سیر و فلفل
مراحل و طرز تهیه شور گل کلم :
برای شروع اول گل کلم و خیار و کرفس و هویج رو کامل پاک و خرد می کنیم و خیلی تمیز می شوریم.
سبزی شور رو هم ترخون مرزه شوید جعفری گشنیز پاک کنید برای هر یک عدد گل کلم و 4 کیلو خیار یک کیلو هویج و برگ کرفس ؛ و سبزی شور چند حبه سیر و فلفل حالا برای دستورش ظرف رو حتما تمیز بشوید و بذارید آبش کامل بره
حالا توی ظرف شورم گل کلم خیار هویج کرفس خرد شد چند حبه سیرو فلفل تند و سبزی و به همراه برگای کرفس رو لایه لایه میریزیم توی هر لایه هم یکی دو عدد نخود(حبوبات) بندازین حالا باید آبش رو بریزم.
توی یک قابلمه بزرگ به ازای هر 20 لیوان آب 1 لیوان سر خالی نمک و 1 لیوان سرکه بریزید و بذارید روی حرارت تا بجوشه (من برای دو تا ظرف شور به این اندازه یکبار اینکار رو کردم .
ولی اگر شورتون بیشتر بود چند بار انجام بدین تا ظرف ها پرشه ) چند قل خورد زیرش رو خاموش کنید و وقتی از حرارت افتاد و بریزید توی ظرف و وقتی کاملا خنک شد درب ظرف رو محکم محکم ببندید.
تقریبا ۲۰ روزبعد شور آماده ست
نکته مهم راجع به شور و ترشی اینه که جایی که میذارید نه باید خیلی سرد و نباید گرم باشه در اینصورت خراب میشه
برای خیار شور هم به همین طریق فقط گل کلم و هویج رو حذف کنید
نکته :برای هر یک لیتر آب حدود ۶ ق. سوپخوری نمک استفاده کنید.
نکته : نخود برای ترد شدن شور استفاده میشود.