طرز تهیه کلوچه زیره خرما دزفولی خیلی خوشمزه و لذیذه و در آن از ادویه های ویژه استفاده می کنیم که عطر زیره و رازیانه به اون طعم و مزه خاص میبخشه.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت کلوچه زیره خرما دزفولی چیست ؟
آرد حدود ۴ پیمانه
روغن جامد ١ لیوان
خرما له شده نیم کیلو
مایه خمیر فوری ١ ق س
شکر ٢ ق س
نمک ١/۴ ق چ
زیره پودر شده ٢ ق س
رازیانه پودر شده ٢ ق س
شیر ولرم ١ پیمانه
روغن مایع ٢ ق س
دارچین ١ ق چ
زنجبیل ١ ق چ
مراحل و طرز تهیه کلوچه زیره خرما :
ابتدا ارد و شکر و نمک و مایه خمیر و روغن جامد و زیره و رازیانه را با هم مخلوط می کنیم و بعد شیر را به آن اضافه می کنیم تا خمیر لطیفی بدست بیاید.
بعد حدود دو ساعت استراحت می دهیم تا حجمش دو برابر بشه. خرما را هم با روغن مایع و زنجبیل و دارچین مخلوط کرده و هم زده تا یکدست شود بعد که خمیر کاملا ور آمد از خمیر گلوله هایی به اندازه یک نارنگی برداشته وسطش را ازمواد خرما می ذاریم و می بندیم و آن را پهن کرده و رویش یک ق غ عسل را که با یک ق غ آب مخلوط کرده ایم را با قلمو رویش کشیده و در آخر مهر می زنیم که حالت سوزنی داره.
نکته اینکه این کلوچه شیرینی اش را از خرما می گیرد می تونید لایش خرما نگذارید و به جایش یک پیمانه شکر داخل خمیر بریزید و ساده درستش کنید یعنی با وردنه صاف باز کنید و به صورت مربع یا لوزی برش بزنید و رومالش را مالیده و مهر بزنید.
و رویش کمی کنجد بپاشید و بعد در فر از قبل گرم شده در دمای ١٨٠ طبقه وسط حدود ٢٠ دقیقه می پزیم تا طلایی شود.نکته دیگر اینکه چون لایش خرما دارد زیاد در فر نباید بماند چون خشک می شود. خیلی خوشمزه و لذیذه به خصوص برای کسانی که عطر زیره و رازیانه را دوست دارند.امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.
نوش جان