طرز تهیه قیمه بادمجان که یکی از غذاهای مجلسی و پرطزفدار ما ایرانی ها است. یه سری نکات و ترفن رو به کابیریم بهترین قیمه بادمجون رو خواهیم داشت .
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای طرز تهیه قیمه بادمجان به اندازه 10 نفر چیست ؟
گوشت گوسفند یا گوشت مرغ : ۱کیلو
لپه : ۴ قاشق غذا خوری
بادمجان قلمی : ۸ عدد
گوجه فرنگی : ۱۰ عدد
رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری
غوره : به میزان لازم
پیاز : ۱ عدد
روغن مایع گیاهی : به میزان لازم
دارچین : به میزان لازم
نمک و فلفل : به میزان لازم
مراحل و طرز تهیه قیمه بادمجان :
ابتدا قبل از هرکاری بادمجان ها را پوست گرفته و نیم ساعت در آب نمک غلیظ می خوابانیم، سپس آنها را شسته و در آبکش می گذاریم تا آبش برود و خشک شود.
بهتر هست بادمجانها را در این مرحله در آفتاب بگذاریم تا زودتر خشک شوند و تلخی آنها هم گرفته شود در غیر اینصورت باید مدت طولانی تری باقی بماند تا خشک شود.
خشک شدن بادمجان علاوه بر گرفتن تلخی آن باعث می شود در هنگام سرخ شدن کمتر روغن به خود بگیرد. سپس بادمجان ها را سرخ کنید. پیاز را خرد کرده و درون قابلمه مناسب می ریزیم، کمی روغن اضافه کرده و روی شعله متوسط سرخ می کنیم تا سبک شود.
پیاز که سرخ شد، گوشت گوسفند یا گوشت مرغ را که به صورت تکه های درشت خرد شده اضافه می کنیم و تفت می دهیم در این زمان نمک و فلفل را به گوشت اضافه می کنیم که همزمان با تفت خوردن گوشت بوی عطر آنها بلند شود.
وقتی گوشت تفت خورد، لپه پخته شده رو جدا گانه تفت داده وبه قابلمه اضافه کرده و هم می زنیم. با تفت دادن لپه از وا رفتن آن در خورش بادمجان جلوگیری می کنیم. رب گوجه فرنگی راهم جداگانه سرخ کرده واضافه کرده و هم می زنیم تا کمی تفت بخورد و رنگ آن شفافتر شود. توجه داشته باشید که از اضافه کردن رب زیاد به غذاها بپرهیزید چون مزه خورشت قیمه را تحت تاثیر قرار می دهد.
حال باید به مواد درون قابلمه آب اضافه کرد تا به آهستگی بپزند. در این مرحله ۵ عدد از گوجه فرنگی ها را رنده کرده و همراه آب به قابلمه اضافه می کنیم. گوجه فرنگی رنده شده به خورشت قیمه بادمجان غلظت بیشتر و طعمی عالی می دهد.
شعله را زیاد می کنیم تا آب خورشت جوش بیاید، بعد شعله را کم کرده و در قابلمه را می بندیم تا به آرامی گوشت و لپه بپزند. وقتی خورشت کامل پخت، نمک آن را اضافه می کنیم.
توجه داشته باشید که اگر نمک را زودتر اضافه کنید باعث دیرپز شدن گوشت می شود. در این مرحله خورشت کاملا آبدار هست بادمجان های سرخ شده را به آرامی درون قابلمه می چینیم، گوجه های باقی مانده را دو نیم کرده و روی بادمجان ها چیده و در آخر غوره ها و پودر دارچین را روی آنها می پاشیم.
غوره ترشی خورشت بادمجان شما را کنترل می کند میتوانید از گرد لیمو ویا لیمو عمانی مشکی و دارچین ک عطر آن را کامل می کند. استفاده کنید در این مرحله خورش بادمجان فقط به ۲۰دقیقه زمان نیاز دارد تا بادمجان ها و گوجه ها پخته شوند و ترشی غوره وارد آب خورشت شود.
حواستان باشد که بادمجان ها زیاده از حد نپزد وگرنه له می شود. اگر از خورشت غلیظ خوشتان نمی آید، بادمجان های سرخ شده را در یک تابه چیده، گوجه های دونیم شده را روی آن بچینید و با اضافه کردن کمی زردچوبه و فلفل و آب بگذارید جدا بپزند و در هنگام سرو غذا ، بادمجان ها را در ظرف سرو چیده و خورشت را روی آن بریزید.
خورشت بادمجان را با پلو نوش جان