طرز تهیه للک یا گمنه که من اون رو به همراه قلیه ماهی می پزم بسسیار خوشمزه و لذیذ است که جز غذاهای جنوبی به حساب میاد .
للک lalak از بلغور ریز گندم درست میشه که بهش گِمنِه gemneh هم میگن ( بیشتر اطراف بوشهر) با خورش گوشت ( خورش روستایی، یا خورش آلو تماته که دستورش و میزارم براتون هم سرو میشه . ولی ما للک رو با قلیه میخوریم . مخصوصا قلیه ماهی که دستور اونم میدم براتون
للک بسته بندی در سوپر مارکت ها موجوده. فقط دقت کنید روش نوشته بلغور ریز دانه گندم. دو مدل تو بازار هست، یکی بلغور معمولی و یکی بلغور خیلی ریز.
ریز دانگیش هم در حدیه که اگه دو درجه بیشتر خرد بشه میشه آرد گندم. پس امیدوارم درجه ریزیش دستتون اومده باشه و اشتباه نخرید .
ضمنا للک رو قبل از استفاده الک کنید تا آردش خارج بشه. .
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت للک چیست؟
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
آب (یا آب مرغ) حدود 2 پیمانه
پیاز 1 عدد متوسط
للک یا گمنه (بلغور ریز گندم) 2 پیمانه .
طرز تهیه للک یا گمنه
اول للک رو بو(تفت) میدیم، به این صورت که اون رو توی ظرفی میریزیم بدون روغن روی شعله ملایم و هم میزنیم تا رنگش تغییر کنه. مواظب باشین نسوزه.
پیاز رو ریز خرد کرده توی روغن تفت میدیم ، زردچوبه میزنیم، روی پیاز کم کم آب و نمک میریزیم و للک رو هم زمان اضافه می کنیم، و مرتب هم می زنیم، آب فقط بقدر مخلوط کردن للک باشه. بعد روش روغن میدیم و دمش میکنیم ، خیلی زود حاضره ، حدود یه ربع بیست دقیقه.
** نکته مهمی که باید بدونیم تناسب آب و میزان للک، برای هر پیمانه للک، یک ونیم پیمانه آب نیازه.
** نکته دوم اینکه للک رو حتما باید ازقبل تفت بدید تابه رو فقط داغ میکنید بعد للک رو میریزید و اروم اروم للک روتفت میدید تا مایل ب قهوه ای بشه مواظب باشید نسوزه