طرز تهیه ترشی لیته دودی از اون ترشی های خاصه که پیشنهاد می کنم اگه مثل من عاشق تندی و بو و عطر و طعم دودی هستید حتما درست کنید و از خوردنش لذت ببرید….
میزان مواد لولیه این ترشی دلخواه است و البته نسبت میزان بادمجان بسیار بیشتر از بقیه مواد خواهد بود.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته دودی چیست ؟
بادمجان
هویج
فلفل دلمه
فلفل سبز تند
پیاز
کلم سفید
سیر رنده شده
کلم قرمز
برگ تازه نعنا و ریحان
سرکه سفید ، آب جوش سرد شده
نمک ، زردچوبه و کمی شکر
مراحل آماده سازی و طرز تهیه ترشی لیته دودی
من برای این ترشی از هویج ، فلفل دلمه ، فلفل سبز تند، پیاز ، کلم سفید ، سیر رنده شده ، کلم قرمز ، برگ تازه نعنا و ریحان و بادمجان (که همگی بعد از شستشو کاملا آبشون خشک شده باشه که باعث کپک ترشی نشه) ، سرکه سفید ، آب جوش سرد شده ، نمک ، زردچوبه و کمی شکر استفاده کردم
دقیقا مثل ترشی لیته که همه رو با هم میکس میکنیم با این تفاوت که بادمجان ها رو با پوست کبابی کردم و با کمی سرکه جوشوندم که حسابی طعم دار بشه (قابل توجه پوست بادمجان رو نکندم شما دوست ندارید پوستش رو جدا کنید)
کلم قرمز رو هم به همین ترتیب خرد و با کمی آب جوشوندم که بتونم از آب بنفش رنگش برای خوشرنگتر شدن ترشی استفاده کنم .
همه مواد رو با هم در دستگاه غذاساز میکس کردم و بجای پودر فلفل برای تند شدن و خوش عطر شدن از سیر رنده شده فراوان و فلفل سبز تند استفاده کردم . از سبزی ها هم فقط برگ نعنا و ریحان تازه رو با مواد ترشی میکس کردم.
(مقدار و میزان مواد به دلخواه خودتون درست کنید )
آب جوش رو به دلیل تند بودن بیش از حد سرکه اضافه کردم و شکر رو هم بخاطر اینکه طعم ملسی به ترشی بده استفاده میکنم و نکته جالبش اینه که باعث میشه زودتر ترشی بدست بیاد و آماده خوردن بشه .
بعد از این که همه مواد رو با هم میکس کردید برای مخلوط کردن همه مواد رو در ظرف بزرگی بریزید و کم کم سرکه ، آبجوش سرد شده ، نمک ، زردچوبه و شکر ( اگر نبات پودر شده باشه بهتر و گرمتره ) رو اضافه کنید و خوب هم بزنید و بچشید تا به طعم دلخواهتون برسید و سپس داخل شیشه ها بریزید و درشون رو محکم ببندید و دو سه روز بعد چک کنید اگر سرکه روش کم شده بود سرکه اضافه کنید .
این ترشی بعد از چند روز مهمان سفره های شماست.