طرز تهیه گداخته اصفهان که از خانواده کاچی است و به دلیل مواد مغذی که داخل آن استفاده میشود برای کم خونی و ضعف بدن بسیار مناسب است. ما در اینجا طرز تهیه آن را به شما آموزش داده ایم.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه گداخته اصفهان چیست ؟
ادویه مخصوص 200 گرم
مغز پسته 200 گرم
مغز بادام 200 گرم
مغز فندق 200 گرم
مغز گردو 200 گرم
کنجد 100 گرم
نخودچی 100 گرم
خرما خرک (خارک) 200 گرم
خرما 200 گرم
پودر نارگیل 200 گرم
پودر سنجد 100 گرم
شیره ی خرما 400 گرم
نبات 200 گرم
زعفران ساییده شده 1 قاشق چایخوری
آب به میزان کافی
مراحل و طرز تهیه گداخته:
همه ی مغز های خشکبار و کنجد و نخودچی را با همدیگر پودر کرده و نگه می داریم. هسته ی خرما را خارج کرده و هر دو نوع خرما را در حدود 1 تا 2 لیوان آب می پزیم.
خرما های پخته شده را چرخ کرده و همراه با مغز های خشکبار پودر شده و پودر کنجد و پودر نخودچی (که یک جا با هم پودر شده اند،) و پودر سنجد و پودر نارگیل با 4 لیوان آب ، روی حرارت می گذاریم.
نبات و شیره ی خرما را هم اضافه کرده و روی حرارت ملایم آن قدر هم می زنیم تا مودا قوام بیاید و غلیظ شود.
بعد از حدود 1 ساعت که مواد روی حرارت هم زده شده، خوراک آماده شده است.
پنج دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت، زعفران را در نصف فنجان آب حل کرده و داخل مواد می ریزیم. وقتی اجاق رو خاموش کردیم، مواد را در ظرف ریخته و اجازه می دهیم تا خنک شود.
بعد به ظرف ی که در آن سرو می کنیم منتقل کرده و با مغزیجات مورد نظرمون تزیینش می کنیم .
این گداخته بسیار خوشمزه و مفید است یاد بگیرید و برای کوکان و افراد ضعیف و در حال رشد بسیار مقوی است .
نکته : حتما حواستون باش اگر فردی به هر کدام از مغز ها آلرژی یا حساسیت داره اون رو از میان مواد اولیه حذف کنید .
نوش جان