طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی و دستور پخت مرحله به مرحله

طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی  در موقع خرید یا چیدن از زمین کشاورزی، گوجه فرنگی را انتخاب کنید که بیضی شکل، دارای گوشت بیشتر و آب دار باشد. گوجه فرنگی بایستی کاملا قرمز و رسیده باشد و بخشهایی از گوجه زرد یا سبز یا سفید نباشد.

اگر میزان کمتری از گوجه استفاده می کنید با این دستور می تونید در خانه و حتی یا در آپارتمان اون رو تهیه کنید .

پانزده کیلو گوجه خریدم و شستم وقتی خشک شد بردم بیرون تو دستگاه آبشون رو گرفتن شب تا صبح نگه داشتم تا گازش بره و صبح گذاشتم روی گاز و شعله رو زیاد کردم تا بجوشه پنج قاشق هم روغن بهش اضافه کردم چند بار هم زدم وقتی آبش جذب شد و رب شروع کرد به پریدن شعله رو کم کردم تا کاملا آب رب کشیده بشه و خوب سفت بشه .

وقتی با کفگیر رب رو بلند میکنیم هیچ آبی ازش نچکه. ولی در اواخر پخت باید زود زود هم بزنید تا رب ته نگیره و رنگش عوض نشه. نیم ساعت مونده به اتمام پخت کمی هم نمک بهش اضافه کردم.

بعد از پخت بذارین خنک بشه بعد بریزین تو شیشه ها اگه مثل من سفت درست کنین دیگه کپک نمیزنه ولی محض احتیاط یکی دو قاشق روغن روی رب بریزین و بزارین یخچال

 

مواد لازم برای تهیه رب گوجه فرنگی چیست ؟

گوجه فرنگی ۱۰۰ کیلوگرم

آب ۱۲ کیلوگرم

روغن ۱ کیلوگرم

نمک ۱بسته ۴۰۰ گرمی

توری سیمی با خانه های خیلی ریز یک عدد

 

طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی

مراحل کامل و طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی:

ابتدا گوجه فرنگی را بشویید. از وسط به ۲ قاچ تقسیم کنید و در دیگ بیندازید. رویش را آب بگیرد و بگذارید به جوش بیاید. گوجه به حدی بجوشد که پوست آن کنده شود.

گوجه ها را در حالی که قل قل می جوشد روی توری سیمی بریزید و گوجه ها را روی توری حرکت دهید تا پوست و دانه آن جدا شود. برخی از چلو صافی برای جدا کردن پوست و دانه گوجه استفاده می کنند که این کار باعث ترش شدن و کپک زدن رب می شود چون خانه های چلو صافی درشت است و دانه را رد می کند.

در بازار دستگاههایی موجود است که آب گوجه را می گیرند و تحویل مشتری می دهند این کار جوشانیدن رب در منزل را راحت تر می کند و تهیه رب بعد از آب گرفتن، شروع می شود.

آب گوجه فرنگی باید آنقدر بجوشد تا غلیظ شده و رب چلپ چلپ به هوا پرت شود. در این مرحله نمک را اضافه کنید تا از خرابی زودهنگام رب جلوگیری شود. میزان غلیظ شدن رب بسیار مهم است اگر شل و آبدار باشد سریع کپک می زند و اگر خیلی سفت باشد طعم سوختگی می دهد و استفاده از آن به علت سفت بودن مشکل است.

روش تشخیص زمان آماده شدن رب این است که وقتی با کفگیر در کف قابلمه خطی می کشیم شکاف ایجاد شده بر جای می ماند و خیلی دیر پر می شود. رب را باید هر چند دقیقه هم بزنید و خصوصا در اواخر پخت آن دقت کنید چون ممکن است ته بگیرد و طعم سوختگی در رب مشخص شود.

بعد از غلیظ شدن رب در مرحله آخر روغن را اضافه کنید هم بزنید تا رب تف بخورد میزان روغن به دلخواه شماست و برای خوش رنگ شدن رب و عدم یخ زدگی در یخچال یا فریزر است.

رب را در تشت بزرگی بریزید و اجازه دهید تا کاملا سرد شده و آماده بسته بندی شود.

نکاتی برای طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی :

اول: دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانه ای در بازار موجود است که از هر دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانه ای می توانید استفاده کنید که هر یک مزایا و کاستی هایی دارد. گوجه فرنگی محلی رب کمتری می دهد اما باعث می شود رب کپک نزند و دیرتر خراب شود.

گوجه فرنگی گلخانه ای گران تر است اما رب بیشتری از آن حاصل می شود. معمولا به ازای هر ۱۰۰کیلوگرم گوجه فرنگی گوشتی و آبدار بین ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم رب بدست می آید.

دوم: در موقع خرید یا چیدن از زمین کشاورزی، گوجه فرنگی را انتخاب کنید که بیضی شکل، دارای گوشت بیشتر و آب دار باشد. گوجه فرنگی بایستی کاملا قرمز و رسیده باشد و بخشهایی از گوجه زرد یا سبز یا سفید نباشد. از انتخاب گوجه های لهیده، خراب و کپک زده جدا خودداری کنید چرا که سالم نیست و طعم رب را تغییر می دهد.

سوم: اضافه کردن نمک برای جلوگیری از کپک زدن و خرابی رب است و افزودن روغن برای یخ نزدن در فریزر و خوش رنگ شدن رب است.

چهارم: در بیشتر خانه های روستایی رب در فضای باز و بر روی آتش پخته می شود چون جوشانیدن رب زمان زیادی می برد و مصرف گاز خانگی بالا می رود.

پنجم: توری های سیمی همان توری های خانه ریزی است که بر روی پنجره های منزل برای جلوگیری از ورود حشرات نصب می شود. البته در بازار توری های مخصوص جوشاندن رب نیز به فروش می رسد.

ششم: بهترین جنس دیگی که برای جوشاندن رب بکار می رود دیگ مسی است .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *