آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طر تهیه تفتون لاری آموزش انواع نان هی سنتی ایرانی
طر تهیه تفتون لاری , از نان های سنتی لاری که اگر به لار سفر کرده باشید اون دید و خوردید نونی که بازم با مهیاوه که از یه نوع ماهی ساردین به نام متو درست میشه. واقعا عالیییه و خوشمزه در عین حال هم ترد و هم نرم. با چایی واقعا میچسبه .
مواد لازم برای تفتون لاری یا همان تافتون مخصوص لار:
آرد سفید دو لیوان سر پر
اب ولرم ۱ لیوان
شیر خشک نیدو ۳ ق غ سر پر
خمیر مایه ۱ ق غ
نمک ۱ ق چ
شکر ۱ ق غ
روغن مایع یک سوم لیوان
کنجد و مهیاوه و رنگ به میزان لازم
راجونه ۱ ق غ (من زیره و سیاه دونه هم زدم )
طر تهیه تفتون لاری
ابتدا خمیر مایه رو با شکر و اب مخلوط کرده چند دقیقه می زاریم تا عمل بیاد.
در ظرفی جداگانه آرد و شیر خشک و نمک رو مخلوط کرده و الک می کنیم و یک قاشق راجونه بهش اضافه می کنیم.
بعد روغن مایع بهش افزوده و خمیر مایه عمل کرده را روش می ریزیم و خوب مخلوط می کنیم و خوب ورز می دیم, اگه شل بود خیلی کم ارد اضافه می کنیم.
اما دقت نید که خمیر باید کمی به دست گیر داشته باشه حدود ۴۵ دقیقه می زاریم استراحت کنه تا خمیر ور بیاد .
سپس در اندازه های دلخواه برداشته و پهن می کنیم و رنگ و کنجد و مهیاوه می زنیم . در فری که از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ به مدت نیم ساعت می پزیم .
در اخر چند دقیقه گریل رو هم روشن می کنیم تا روی اون هم برشته بشه .
نان تفتون لذیذ و خوشمزه لاری رو در منزل تهیه کنید و از خوردن اون در کنار خانواده لذت ببرید .
نوش جان
مهیاوه چیست ؟
مهیاوه یک نوع غذای آبکی تیره رنگ و شور و تند است که آن را از یک نوع ماهی ریز به نام موتو، متو یا حشینه (مومغ، ساردین) درست می کنند و با نان یا همراه غذاهای دیگر به مصرف می رسانند و بسیار مقوی و اشتها آور است.
مواد لازم جهت تهیه مهیاوه بدین صورت است که نیم کیلو ماهی ساردین، خردل نیم کیلو،رازیانه ۲۵۰ گرم، نمک چهارپیمانه و آب هم به مقدار لازم باید مهیا کنیم سپس ماهی ساردین را کاملا شسته تا شن هایی که به ماهی چسبیده اند از آن جدا شوند. یک ظرف سفالین (پیگُنه) را با آب پر کرده نمک را در آب ریخته و حل می کنیم. سپس ماهی شسته شده را در آن ریخته و به عبارتی ماهی را در محلول آب و نمک می خوابانیم. آب باید حدود ۱۰ سانت روی ماهی را فرا بگیرد.
مرسی از دستور پخت شما.بدرست کردم خیلی خوشمزه شد.بافتش هم عالی بود.فقط به نظرم طعمش بیشتر شبیه به بت نور شد.که در هر صورت خوشمزه بود????