آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه شیر پیره شیرینی افغانستان مخصوص عید
طرز تهیه شیر پیره به شیرینی افغانی و شیرینی هراتی معروف است که طرز تهیه ساده ای هم دارد فقط باید با حوصله انجامش داد تا نتیجه خوبی حاصل بشه .
مواد لازم برای شیر پیره:
شیرخشک قنادی ۲ لیوان
آب ۱ لیوان
شکر ۱ لیوان
پودر هل ۱ ق غ
مغز گردو نصف لیوان
گلاب ۲ ق غ
زعفران دم کرده کمی ( اختیاری )
خلال پسته یا مغزیجات دیگر به دلخواه
پودر پسته برای تزیین
طرز تهیه و پخت شیرینی شیر پیره :
اول در شروع کار آب و شکر رو روی حرارت بزارید تا شکر حل بشه سپس بعد از حل شدن شکر با حرارت ملایم ۱۵ تا ۱۸ دقیقه اجازه بدید تا شهد بجوشه ( این قسمت تهیه شهد مهمه پس با حوصله انجامش بدید ) .
سپس حتما با برس خیس دور تا دور قابلمه را برس کنید تا از تشکیل کریستال ها جلوگیری بشه . . بعد از آماده شدن شهد بقیه مواد را توی یک کاسه با هم مخلوط کنید و شهد رو اضافه کنید و هم بزنید اولش که هم می زنید مواد سفت میشه , ولی به هم زدن ادامه بدید تا موادتون یکدست و نرم بشه , حالا زعفران اضافه کنید دوباره هم بزنید .
کف یه ظرف مناسب را با کره چرب کنید و مواد آماده شده رو بریزید , سپس قاشق تون رو هم چرب کنید و مواد شیر پیره را با قاشق صاف کنید . روش رو پودر پسته بپاشید و با پشت قاشق فشرده اش کنید .
حالا برای ۲۴ ساعت مواد در دمای محیط استراحت بدید تا کاملا خودش رو بگیره و سپس به دلخواه در اشکال مختلف برش بزنید .
نوش جان
نکته : ما در اینجا با استفاده از شیر خشک قنادی این شیرینی رو درست کردیم . البته این رو با شیر محلی هم میشه تهیه کرد که روش پخت متفاوتی داره و به جای تهیه شهد مخلوط شیر و شکر تهیه میشه که به قوام هم آمده باشه و سپس باقی مواد مثل رونده بالا بهش اضافه میشه هم زده و روال کار به همون صورت تکرار میشه
سلام من این دسر رو درست کردم اما به نظر شور و ترش شده دلیلش چی میتونه باشه ؟!