آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه آش ماست خانگی و محلی با فواید سلامتی زیاد
طرز تهیه آش ماست این نوع آش حبوباتش شامل نخود و عدس است و بخلاف آش های دیگر لوبیا ندارد. و در پخت اون از تیکه های مرغ گردن یا بال استفاده میشه که اصلی ترین تفاوتش رو با دیگر آش ها نشون میده .البته مزه و طعم متفاوت و عالی داره که از طرفدارانش خواهید شد . در ادامه روند پخت رو مرحله به مرحله داریم :
مواد لازم تهیه آش ماست:
نخود نیم پز: نصف پیمانه
عدس: 1 پیمانه
برنج نیم دانه ایرانی: 1پیمانه
سبزی آش ( نعنا، جعفری، تره و گشنیز ) : ۱ کیلو
تیکه های مرغ گردن یا بال ( آب قلم یا آب مرغ هم میشه)
پیاز :۳ عدد
ماست :4 لیوان
نمک، فلفل تند، فلفل سیاه و زردچوبه : به مقدار لازم
نعنا خشک: ۱ قاشق غذا خوری ( برای نعنا داغ )
طرز تهیه و پخت آش ماست:
ابتدا یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده، سرخ می کنیم و گوشت را به آن اضافه می کنیم.
سپس گوشت و پیاز را با هم خوب سرخ می کنیم. دقت کنید روغن زیاد نباشد فقط در حدی که پیاز سرخ شود. وقتی پیاز داغ و گوشت سرخ شد به مقدار کافی آب می ریزیم عدس را نیز بدون آب اضافه کنید. اگر آب عدس به مواد اضافه شود، رنگ آش کدر می شود اجازه میردهیم تا نیم پز شوند و در این فاصله نخود نیم پز،برنج و سبزی آش را اضافه می کنیم
حالا فلفل سیاه، فلفل تند، ادویه و نمک را به اندازه کافی اضافه می کنیم و به مقدار کم زردچوبه به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا همه مواد کامل مخلوط شوند.
مهم است آش را روی شعله ملایم قرار دهید تا کاملا جا بیفته پخت آش با شعله تندباعث میشه آش لعاب دار نباشه .
آش نباید زیاد آبکی یا سفت باشد. حالا ماست را با یک عدد تخم مرغ در یک ظرف خوب هم می زنیم، طوری که صاف و یکدست بشه ماست را کم کم اضافه کنید و در حین اضافه کردن آن را هم بزنید تا آش نبرد. بامقداری پیاز داغ و نعنا روی آش تزیین کنید.