آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه نان برساق نان محلی و سنتی استان های غرب کشور
طرز تهیه نان برساق
نان برساق گزینه ی عالی برای بچه هاست بسیار خوش طعم و مقوی با بافت نرم و لذیذ که از نانهای سنتی استان های ایلام و کرمانشاه و کردستان است .طرز تهیه نان خانگی سنتی برساق را در ادامه داریم .
موادلازم نان برساق :
ارد حدود ۵٠٠ گرم (۴ تا ۵ پیمانه )
شیر ولرم ١ پیمانه
ماست ١/٢ پیمانه
روغن مایه ١/۴ پیمانه
کره ١ تا ٢ ق س
شکر ١٠٠ گرم (١/٢ پیمانه ) کمترزدم
تخم مرغ ١ عدد
نمک ،١/۴ ق چ
زرچوبه یا زعفران به مقدارلازم
رازیانه یاپودرهل به مقدارلازم
خمیرمایه ١ ق چ (۵ گرم )
نمک و ادویه رو با ارد مخلوط کنین
طرزتهیه :
یک ق چ شکر رو با شیرگرم مخلوط ،خمیرمایه رو بپاشین روش و مخلوط کنین روشو بپوشونین و ١٠ دقیقه بذارین کنار تا پف کنه و عمل بیاد. درظرفی تخم مرغ و شکر و ماست و روغن رو با همزن دستی مخلوط کنین ، سپس خمیر مایه عمل امده رو اضافه کنین و مخلوط کنین سپس ارد رو کم کم اضافه کنین تا خمیر جمع بشه،کره رو اخر اضافه کنین خمیر رو حسابی ورز بدین تا صاف بشه و بعد بکوبین روی میز و چانه کنین ، چانه ی خمیر رو بذارین داخل کاسه ی چرب شده و روشو بپوشونین و بذارین دو ساعت استراحت کنه تا عمل بیاد. بعد از استراحت خمیر پف خمیر رو بگیرین ،کمی دیگه ورز بدین و گلوله هایی اندازه ی گردو درشت بگیرین ،هر گلوله رو پشت سبد پلاستیکی بازکنین و از دو طرف رول کنین .کمی روغن داخل تابه بریزین و بذارین روی حرارت و نان ها رو سرخ کنین . بعد از سرخ کردن نان ها رو روی دستمال روغن گیر بذارین و بعد از خنک شدن داخل نایلون و یخچال بذارین .این نان واقعا خوشمزه س و عاشقش میشین.
✏️ نکته :
خمیر رو شب درست کردم و گذاشتم یخچال و صبح طرح دادم و سرخ کردم . این نان گزینه ی عالی برای بچه هاست . بجای خمیرمایه میتونین ازیک ق چ بکینگ پودر استفاده کنین ولی با خمیرمایه نان نرم تری خواهید داشت.