روشهای گرفتن تلخی زیتون آماده سازی مرحله به مرحله زیتون خام

روشهای گرفتن تلخی زیتون آماده سازی مرحله به مرحله زیتون خام

روشهای گرفتن تلخی زیتون

اواخر شهریور و مهرماه زمان برداشت  زیتون است . فواید زیتون و روغن زیتون که به آن هم می پردازیم همیشه سر زبان ها است . اما زیتون رو وقتی از درخت میچیندد مزه آن بسیار تلخ است که اصلا قابل خوردن نیست .

روشهای صنعتی بسیاری است که با محلول های قلیایی تلخی زیتون ها رو می یرند .استفاده از سود ها ( سود سوز آور ,سود پرک -آهک  , سود مایع ….) ** که محلول آنها با نباید با دست و پوست در تماس باشه **روش مرسوم در کارخانجات است که زیتون رو آماده برای خوزدن می کند .اما این روش کمی خطرناک است که در منزل بخواهید انجام دهید چون تناسب ها باید رعایت شود و کمتر و بیشتر استفاده کردن از سود ها نتیجه بدی میده که باعث میشه زیتون ها ورم کرده و نرم شود و عملا قابل خوردن نیستن و باید همه آن دور ریخته شوند .

روشهای گرفتن تلخی زیتون, آماده سازی مرحله به مرحله زیتون خام,گرفتن تلخی زیتون در منزل , نمک بهترین و کم ضرر ترین برای گرفتن تلخی زیتون , درست کردن زیتون سبز

اماروش مرسوم تری است که تلخی زیتون به کمک نمک گرفته میشه و اصلا خطرناک نیست و براحتی در منزل می تونید این کار رو انجام دهید .

گرفتن تلخی زیتون با نمک     از روشهای گرفتن تلخی زیتون

به ازای هر 5 کیلو نمک حدود 1 کیلو سنگ نمک یا نمک بدون ید نیاز داریم به طوری که می تونید در ظرف موردنظر زیتون ها رو ریخته و محلول آب و نمک را در آن بریزید و حدود 5 تا 7 روز در آن محلول بماند و سپس زیتون ها را کاملا شسته و  آب آن را عوض کنید و نمک کمتری این کار رو تکرار کنید و 5روز دیگر بماند سپس آب آن را عوض کرده و بشویید تا مقدار نمک جذب شده در زیتون کمتر شود و زیتون آماده مصرف است .

اگر مقدار کمی تلخی احساس کردید می تونید با اضافه کردن مقداری سرکه یا آب انار طعم فوق العاده ای به زیتون ها بدهیدفقط یادتون باشه حتما در ظرفتون رو محکم ببندید تا هوا نکشه که باعث سیاه شدن یا تغییر رنگ زیتون ها می شود در این روش به هیچ وجه زیتون ها خراب نمی شوند و کاملا سالم است .

فقط به دلیل داشتن نمک برای افراد با فشارخون بالا مناسب نیست این افراد می تنند زیتون رو یک روز زودتر در آب فراوان بریزند و تا نمکش رو به آب پس بده و چندباری هم آب رو هم عوض کنند.روشهای گرفتن تلخی زیتون

روشهای گرفتن تلخی زیتون, آماده سازی مرحله به مرحله زیتون خام,گرفتن تلخی زیتون در منزل , نمک بهترین و کم ضرر ترین برای گرفتن تلخی زیتون , درست کردن زیتون سبز

اما بپردازیم به نوع زیتون ها و فواید بسیار آنها برای سلامتی و در مان بیماری ها

 

مهم‌ترین خاصیت آن که همه‌ی خواص دیگر را تحت شعاع خود قرار می‌دهد، حفظ سلامت قلب است.

 

فواید میوه‌ها و سبزیجات هنگامی که در وعده‌های غذایی و میان وعده‌های مختلف استفاده می‌شوند، به خوبی نمایان است. غذاهای دارای آنتی‌اکسیدان بالا مانند زیتون می‌توانند شانس ابتلا به برخی سرطان‌ها را هم از طریق محافظت از DNA سلولی که به طور بالقوه از رشد تومور جلوگیری می‌کند و هم از طریق کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش دهند.

 

 زیتون‌ و سلامت قلب

زیتون‌ها سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع هستند. این اسیدهای چرب در واقع نوعی چربی هستند که موجب کاهش LDL (کلسترول بد) و در عین حال حفظ HDL (کلسترول خوب) می‌شوند. از طرفی خواص آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی پلی‌فنول‌های موجود در زیتون از استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن که از عوامل مهم ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند، محافظت می‌کنند.

علاوه بر این‌ها شواهد درازمدت نشان داده است، افرادی که روزانه روغن زیتون فوق بکر مصرف می‌کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به حمله‌ی قلبی، فشارخون بالا و مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلب و عروقی نسبت به افرادی که از این روغن استفاده نمی‌کنند، هستند.

زیتون‌ و بهبود جریان خون

ترکیبات گیاهی موجود در زیتون می‌توانند تولید اکسید نیتریک را افزایش دهند و در نتیجه عملکرد عروقی را با افزایش جریان خون به سمت عضلات شما بهبود بخشند. این اتفاق هم برای سلامت کوتاه مدت و هم درازمدت شما سودمند است، زیرا گردش خونِ بهتر همه چیز را تحت شعاع قرار می‌دهد؛ از دویدن در ورزشگاه گرفته تا کاهش خطر بیماری‌های مزمن.

علاوه بر این، برخی از انواع زیتون‌ها می‌توانند تا 25٪ از نیاز بدن شما به آهن را فراهم کنند. این ماده‌ی معدنی برای بدن بسیار مهم است زیرا به حمل و رساندن اکسیژن به اندام‌ها کمک می‌کند.

 زیتون‌ و رفع التهاب‌

پلی‌فنول‌های موجود در انواع زیتون می‌توانند به کاهش التهاب مزمن با ممانعت از شروع آسیب‌های بافتی در اندام‌ها کمک کنند. زیتون‌ها به دلیل نقش اصلی‌شان در رژیم‌های مدیترانه‌ای که بر پایه‌ی سبزیجات، میوه‌ها و دانه‌های کامل هستند و به سلامت بدن کمک می‌کنند، به خوبی شناخته شده‌اند. به همین دلیل مهم است که بر مصرف آن‌ها در رژیم غذایی‌تان چه به عنوان میان وعده و چه به عنوان یک وعده‌ی غذایی کامل تمرکز کنید.

 زیتون‌ و تقویت استخوان‌ها

پلی‌فنول‌های موجود در زیتون همچنین می‌توانند با کاهش تخریب بافتی، باعث افزایش تراکم استخوان‌ها شوند. علاوه بر این، دیده شده است که رژیم‌های مدیترانه‌ای با خطر کمتر شکستگی استخوان‌ها در افراد مسن همراه هستند.

 زیتون‌ و بهبود سلامت مغز

از آنجایی که زیتون به کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از التهاب کمک می‌کند، می‌تواند از بافت‌های اندام‌های حیاتی (به عنوان مثال مغز شما) در برابر آسیب‌های مضر و غیرقابل برگشت محافظت کند. یکی دیگر از مزایای زیتون این است که این میوه حاوی ویتامین E، یعنی آنتی‌اکسیدان مرتبط با ادراک بهتر است و مصرف آن موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های شناختی می‌شود. علاوه بر این‌ها دیده شده است رژیم‌های غذایی که به روغن زیتون به عنوان منبع اصلی چربی تکیه می‌کنند با خطر کمتر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط هستند.

 

ارزش تغذیه‌ای زیتون:

منافع سلامتی و پزشکی زیتون عمدتاً به خاطر وجود مواد مغذی، مواد معدنی، ویتامین‌ها و ترکیبات آلی همچون آهن، فیبر، مس، ویتامین E ، ترکیبات فنولی، اولئیک اسید و آنتی اکسیدان‌های مختلف است. اجازه دهید نگاهی گذرا به مزایای زیتون بیندازیم. درصدهای مورد نیاز بدن در هر ۱۰۰ گرم زیتون.

ویتامین های موجود در زیتون:

  • ویتامین ای ۱۹ درصد
  • ویتامین آ ۸ درصد
  • ویتامین کا ۲ درصد
  • ویتامین بی۶ ۲درصد

ارزش تغذیه ای زیتون:

  • چربی ۲۴ درصد
  • فیبر ۱۳ درصد
  • کالری ۱۲۵
  • پروتئین ۲ درصد

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *