آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه ترشی لبو و انار خوشرنگ , لذیذ و با دستوری آسان
طرز تهیه ترشی لبو و انار
در مطلب امروز ا ز ایران پاتوق در خدمت شما هستیم با ترشی لبو و انار که بی شک با تهیه و خوردن اون از طرفداران پروپاقرص اون خواهید شد. ابتدا طرز تهیه و سپس نگاهی به فواید لبو و انار خواهیم داشت.
مواد لازم تهیه ترشی لبو انار
لبو 1 کیلو
3 عدد سیب متوسط (یا 3عدد گلابی)
انار دون شده 2 عدد
رب انار 1 قاشق غذا خوری
شکر 2 قاشاق غذاخوری
نمک و گلپر به میزان دلخواه
سرکه قرمز
آماده سازی ترشی لبو انار
ابتدا لبو ها را شسته میزاریم تا خشک شه سپس با رنده درشت رنده می کنیم .در قابلمه ریخته و سرکه قرمز رو می ریزیم تا با لبو ها در زیر سرکه باشند .
روی قابلمه گذاشته تا بجوشه .سپس سیب ها یا گلابی ها و یا مخلوطی از آنها را که مثل لبوها با رنده درشت رنده کردیم به قابلمه لبو ها اضافه کرده و تا یک جوش بخورد سپس شعله رو خاموش می کنیم و شکر و رب انار و نمک رو اضافه می کنیم و هم میزنیم تا یکدست شود.
حالا انا دون شده و گلپر رو هم اضافه می کنیم. ** طرز تهیه ترشی لبو و انار
اجازه می دهیم تا سرد شود.بعد از سرد شدن آنها در شیشه ها میریزیم و در شیشه ها میبندیم در یخچال قرار می دهیم تا بمونه و خوب جا بیافته.
نکات مورد توجه:
** می تونید فقط از سیب استفاده کنید یا فقط از گلابی (سعی کنید گلابی ها سفت باشد) یا مخلوطی از هر دو که من اینجا مخلوط اون ها رو استفاده کردم .
**ار دوست دارید ترشی شما شیرین تر باشد میزان شکر رو بیشتر بریزید.
** بهتر است ترشی در یخچال نگه داری شود.
** دصورت تمایل میتونید رب انار بیشتر بزنید و اگر دوست نداشته باشید می تونید اون رو حذف کنید.
نگاهی به فواید لبو و انار:
لبو سرشار از مواد مغذی
لبو سرشار از مواد مغذی دیگر مانند آهن، منگنز، مس، پتاسیم، و منیزیم است – که همه آنها خواص خود را دارند. حتی چغندر خام نیز خواص بینظیری دارد که یکی از آنها پیشگیری از سرطان است.
نه فقط ریشهی چغندر، بلکه برگ آن نیز چیزهایی برای ارائه دارد. برگ چغندر سرشار از فیبر و پروتئین است و نیز حاوی ویتامین K (خاصیت انعقاد خون) و کلسیم (برای تقویت استخوان و دندان) است.
آب چغندر نیز میتواند سالم و مفید باشد. فقط ۲۰۰ میلیلیتر آب چغندر در روز شما را از تمام خواص آن بهرهمند میکند. اما در اینباره در ذهن بسیاری از آدمها تردیدی وجود دارد – آیا آب چغندر را بگیریم یا نه؟
هرچند آب چغندر منبع غنیتری برای بتالین است، اما چغندر پخته یا همان لبو فیبر بیشتری دارد. بنابراین ممکن است از خودتان بپرسید فایدهی آب چغندر چیست. نکته اینجا است: آب چغندر حاوی تمام مواد مغذی است که شاید در فرآیند پخت لبو از بین برود. همچنین گوارش آب چغندر آسانتر است.
لبو برای قلب خوب است
نیترات موجود در لبو فشار خون را پایین میآورد و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش میدهد. بر اساس یک پژوهش فقط یک هفته مصرف مرتب آب لبو میتواند ثبات فشار خون را در افراد سالمندی که در معرض خطر نارسایی قلبی هستند، بهبود ببخشد.
پژوهش دیگری در امریکا حاکی از آن است که مصرف آب لبو از آنفارکتوس میوکارد (یا همان سکتهی قلبی در اثر انسداد خون در یکی از بافتهای قلب) پیشگیری میکند.
لبو برای کبد مفید است
وجود کلسیم، بتائین، ویتامینهای B، آهن، و آنتی اکسیدان لبو را به یکی از بهترین خوراکیها برای کبد تبدیل کردهاست. همچنین لبو صفرا را رقیق کرده و باعث میشود به راحتی در کبد و رودهی کوچک جریان داشتهباشد و این به بهبود سلامت کبد کمک میکند.
بتائین موجود در لبو به کبد کمک میکند سموم را از بین ببرد. فیبر سمومی را که از کبد دفع شدهاست پاکسازی میکند و اطمینان میدهد این سموم دوباره وارد بدن نمیشود.
به علاوه لبو حاوی روی و مس است که هر دو میتوانند از کبد در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند.
لبو پاک کننده عالی است و میتواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.
مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقههای آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد.
قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است.
خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه میکند.
برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز میکند و ورم آن را فرو مینشاند.
برای درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است.
آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دنداندرد مفید است. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی میشود.
لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد.
افراد میتوانند با مصرف 105 گرم چغندر قرمز، 53 درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند.
فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکتههای قلبی در بیماران قلبی است. گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کمخونی جلوگیری میکند.
هم لبو و هم انار برای بسیاری از درمان ها در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد به ویژه در فصل سرما که سرما خوردگی و ببیماری هایی از این قبی شیوع پیدا می کنند . بسیار مفید است.