طرز تهیه خورش متنجان با مرغابی غذای سنتی و اصیل شمالی
طرز تهیه خورش متنجان با مرغابی غذای سنتی و اصیل شمالی
طرز تهیه خورش متنجان
مواد لازم برای۷ نفر خورش متنجان
مرغابی (میتوانید از اردک ، مرغ یا خوتکاهم استفاده کنید) ۱ عدد
گردو ۵۰۰ گرم
برگه قیسی ۲۵۰ گرم
کشمش ۲۰۰ گرم
رب انار (شیرین) ۲ قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
شکر ۴ قاشق غذا خوری
گلپر ۲ قاشق مربا خوری
آب انار (ترش) ۲ پیمانه
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- ابتدا مرغابی را پاک کرده و بشویید و کمی نمک به آن بزنید. مغز گردو را سائیده و نرم کنید. در یک قابلمه آب انارترش، زردچوبه و نمک را با یک لیوان آب بجوشانید.
۲- گردوی سائیده را اول کمی در آب حل کنید، سپس داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا حدود 4 تا 5 ساعت با حرارت ملایم جا بیفتد. اگر غلیظ بود در آن آب سرد بریزید تا گردو به روغن بیفتد.
۳- ترشی و نمک آن را اندازه کنید. توجه داشته باشید هر قدر پخت گردو طولانی تر باشد خورش بهتر جا می افتد.مرغابی را با مقدار کمی روغن در تابه تفت داده و به قابلمه اضافه کنید.
۴- بعد از آن که پخته شد رب گوجه فرنگی و رب انار را اضافه کرده و بعد قیصی و کشمش را در خورش بریزید و اجازه دهید تا خوب پخته شود. در انتها به خورش گلپر بزنید و بگذارید تا خوب به روغن بیفتد.
سایر نکات
1)در صورتی که به مرغابی دسترسی نداشتید از مرغ یا اردک یا خوتکا استفاده کنید.
2)این غذا بیشتر در استانهای شمالی طبخ میشود.
3)اگر آب انار نداشتید از آبغوره استفاده کنید.
4)میزان ترشی و شیرینی این غذا را با توجه به ذائقه خود تنظیم کرده و در صورت دلخواه میزان شکر و مواد ترش را تغییر دهید.
5)این غذا باید ظاهری شبیه فسنجان داشته باشد.
پیشنهاد سردبیر
- آموزش فرنی با شیره خرما با طعمی فوق العاده لذیذ و خوشمزه
- طرز تهیه خوراک لوبیا قارچ به همراه آموزش نان چپاتی هندی
- خورش ترش واش گیلان طرز تهیه غذای محلی شمالی خوشمزه
- واویشکای مرغ طرز تهیه غذای سنتی گیلانی واویشکای مرغ
- طرز تهیه سیرابی روش پخت سیراب شیردون درجه یک
- طرز تهیه گندم باقالی یا همان آش دندونی و فواید عالی آن






