گوجه سبز به میوه درختان مختلفی که متعلق به نژاد PRUNS از خانواده ی ROSE هستند، اطلاق می شود. بر پایه ی نوشته های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت 2000 ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال 4 روز است.
در 100 گرم از گوجه سبز حدودا چهل کیلو کالری انرژی موجود است و با مصرف هر 100گرم گوجه سبز، حدودا 5 درصد ویتامین آ، 5 درصد کلسیم، 2.1 درصد ویتامین ب، 5 درصد آهن، 1.9 درصد ویتامین ب 2 (ریبوفلاوین)، 2.8 درصد نیاسین، 13 درصد ویتامین ث، 2 درصد فسفر و 3.6 درصد پتاسیم برای هر فرد تامین می شود.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
خواص درمانی “گوجه سبز“
گوجه سبز حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای رشد جنین و سلامت زنان حامله می باشد.
مقادیر بالای ویتامین A موجود در گوجه سبز از بروز نقص های مادرزادی در جنین جلوگیری می کند.
ویتامین C موجود در گوجه سبز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زنان در دوران بارداری می شود.
ویتامین K موجود در گوجه سبز از لخته شدن خون در زن حامله که می تواند باعث خونریزی و سقط جنین شود، جلوگیری می کند.
مصرف به اندازه این میوه باعث رفع تشنگی، افزایش سلامت ریه، مراقبت از قلب و جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی، پیشگیری از استفراغ، جلوگیری از خونریزی، خنک کننده خون، دارای خواص ضد التهابی و اثرات ضد درد است.
مصرف استاندارد این میوه در صورت نداشتن حساسیت به آن در دوران بارداری بلامانع بوده و باعث افزایش اشتهای مادر و دریافت ویتامینهای مورد نیاز رشد جنین میشود، اما زیاده روی در مصرف آن میتواند باعث رانش مزاج و به دنبال آن از دست دادن آب بدن مادر و بروز مشکلات سلامتی برای جنین شود.
توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف گوجه سبز می تواند باعث ایجاد نفخ و اسهال در زنان باردار شود، حتما پیش از مصرف گوجه سبز با پزشک خود نیز مشورت کنید.
تاثیر گوجه سبز بر دیابت
فیبر موجود در گوجه سبز باعث کاهش کلسترول بالای خون در افراد مبتلا به دیابت می شود.
گوجه سبز و کمک به درمان کبد چرب
بنزوئیک اسید موجود در گوجه سبز خاصیت ضد میکروبی قوی دارد که به پاک سازی و سم زدایی کبد و درمان بیماری های کبد مانند کبد چرب کمک می کند.
استفاده از گوجه سبز برای پیشگیری از سرماخوردگی
مقادیر بالای ویتامین C موجود در گوجه سبز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به پیشگیری و درمان سرماخوردگی کمک می کند.
گفته می شود که گوجه سبز برای بهبود بیماری های ریه مانند آسم هم مفید می باشد.
گوجه سبز به هضم غذا کمک می کند
فیبر موجود در گوجه سبز به بهبود هضم غذا کمک کرده و برای بهبود نفخ معده و سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد.
درمان یبوست با گوجه سبز
مقادیر فیبر موجود در گوجه سبز به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.
فواید گوجه سبز در سلامت دهان و دندان
گوجه سبز برای سلامت دهان و دندان مفید می باشد؛ مصرف گوجه سبز دندان ها را قوی تر می کند و علاوه بر این برای کاهش درد و خونریزی لثه مفید می باشد.
درمان کم خونی با گوجه سبز
مقادیر بالای آهن و ویتامین C موجود در گوجه سبز برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن و آنمی مفید می باشد.
گوجه سبز ضد استرس و افسردگی
مقادیر بالای ویتامین های گروه B موجود در گوجه سبز برای درمان استرس، افسردگی و سلامتی پوست و اعصاب مفید است.
تاثیر مصرف گوجه سبز بر درمان سنگ کلیه
گوجه سبز یکی از میوه های مدر بوده که با افزایش میزان ادرار به سلامت کلیه ها کمک کرده و باعث درمان سنگ کلیه می شود.
گوجه سبز باعث کاهش چربی خون می شود
فیبر موجود در گوجه سبز باعث کاهش کلسترول بالا و چربی خون می شود و به پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.
سایر خواص گوجه سبز
گوجه سبز دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی، و ضد باکتریایی است. مصرف این میوه می تواند باعث بهبود رماتیسم و گرفتگی عروق شود. برخی بر این باورند که گوجه سبز باعث بهبود طعم دهان می شود. این میوه برای بهبود شب کوری نیز مفید است.
هشدارهای مهم در هنگام مصرف گوجه سبز
گوجه سبز اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلا به بیماری های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت های غذایی را مطرح می سازد.
گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است گوجه سبز را با گلپر مصرف کنید.
هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیبهای سمی خطرناکی است و هرگز نباید آنها را خورد.
با وجود تمامی مزایای سلامتی گوجه سبز، کارشناسان توصیه میکنند زنان باردار به ویژه در صورت داشتن بیماریهای زمینهای و یا آلرژی غذایی برای خوردن این میوه با پزشک خود مشاوره انجام دهند.
همچنین کودکان از حدود سنین 3 سالگی به بعد میتوانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، اما حتما باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آنها اطمینان داشته باشند.
فواید سلامتی گوجه سبز:
سیستم عصبی را تقویت می کند و کم خونی را از بین می برد و عملکرد کلیه ها را پشیبانی می کند. به از بین بردن برخی از بیماری هایی کبد کمک می کند. وقتی گل های سفید درخت آلو خشک می شوند و با عسل مخلوط می شوند، در کاهش کرم روده موثر هستند.
آلو غنی از فیبر است و عملکرد سریع روده ها را منظم می کند. گوجه سبز غنی از اسیدهای آلی مختلف،فلاونوئید ، اسیدهای چرب و ترکیبات آنتی اکسیدان است که آن ها را قادر می سازد تا متابولیسم بدن را بهبود بخشند به همین دلیل، به کاهش وزن و تسکین مشکلات هضم کمک می کند.
افرادی که با بیماری مانند عفونت گلو و التهاب ، ورم لوزه دارند می توانند جوشانده برگ های گوجه سبز با آب داغ را بنوشند. ثابت شده است استروژن این هورمون را متعادل می کند و توصیه می شود که زنان در دوره قاعدگی آن را به طور مرتب مصرف کنند. به خاطر خواص درمانی و پیشگیرانه گوجه سبز انبار کاملی از خواص است.