طرز تهیه رول اسفناج یا بورک غدای سالم رژیمی و مقوی
طرز تهیه رول اسفناج
مواد لازم بورک :
آرد 400 گرم
شیر ولرم نصف لیوان
کره 30 گرم
نمک 1 قاشق چای خوری
خمیر مایه 5 گرم
تخم مرغ درشت 1 عدد
شکر 1 قاشق مربا خوری
مواد رول
اسفناج از 400 گرم تا 800 گرم میتونید بریزد بخار پز شده
ژامبون 80 گرم تا 150 گرم میتونید بریزید
فلفل دلمه 1 عدد
سیر 3 حبه
جوز هندی به مقدار لازم
کره کمی
نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه
پیاز سرخ شده طلایی به مقدار لازم
طرز تهیه مواد میانی رول اسفناج
من اسفناج راخیلی دوست دارم بنابراین خرد نکردم. ولی حتمن چاپ کنید تا موقع برش رولها شکل بهتر و قشنگتر داشته باشند. اسفناج ها را بدون اب در قابلمه میریزیم تا با اب خودش بپزددر اخر تفت می دهیم تا آب اضافه اسفناجها گرفته شود. کمی کره و سپس زرد چوبه و 3 حبه سیر (له شده) به آن افزودم .ژامبون و فلفل دلمه ای و پیاز داغ و کمی جوز هندی به اسفناجها اضافه میکنیم.صبر میکنیم تا کاملا مواد میانی خنک شود.
از خمیر مایه ی فوری استفاده کردم و داخل شیر ولرم ریختم و تخم مرغ و شکر با هم مخلوط میکنیم و کم کم آرد اضافه میکنیم و بعد نمک رو (نمک نباید هیچ گاه رو خمیر مایه ریخته شود چون به عمل نمی آید) و بعد خمیر که جمع شد من 150 بار کوبیدم تا خمیر نرم و یکدست به عمل آید و در کاسه گذاشتم و روش نایلون کشیدم و 1 ساعت و نیم زیر پتو گذاشتم تا حجمش که در تصویر می بینید 2 برابر شد . روی تخته آرد پاشیدم و خمیر را باز کردم . مواد میانی مطابق تصویر روی خمیر باز شده گذاشتم. گردو و پنیر چدار و پنیر پیتزا مخلوط و بعد رول میکنیم و 20 دقیقه داخل ظرفی که داخل فر می رود استراحت میدهم . رومال میزنیم . کمی پنیر پیتزا سیاه دانه ،کنجد سفید، تخم کتان (البته به دلخواه) میریزیم و داخل فر که از قبل گرم کردیم میزاریم تا روش طلایی شود. من 30 دقیقه داخل فر گذاشتم .با درجه 175 سانتی گراد.
پس از اینکه کمی خنک شد داخل ظرف مورد نظر سرو میکنیم (اگر داغ باشد هنگام برش رول ها بهم میریزن) این رولت به همراه سس سیر و یا ماست چکیده طعم بهتری پیدا می کند.
نکته من همیشه اسفناج شستم روی پارچه میندازم چند ساعتی تا کاملا خشک شود.