خواص گلپر فواید دارویی و درمانی گلپر و دمنوش گلپر
خواص گلپر
✅مقوی معده و سایر اندام های گوارش است.
✅ضد نفخ است.
✅ترشحات معده را زیاد کرده وسموم بدن را دفع می کند.
✅برای هضم غذا موثر است.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
خاصیت های دارویی گیاه گلپر
• قطع کننده بلغم و دفع کننده باد و نفخ شکم است.
• دم کرده ریشه آن برای رفع ناراحتی های عصبی مفید است.
• ترشحات معده را زیاد کرده و سموم بدن را دفع می کند.
• ضدعفونی کننده و میکروب کش قوی است.
• شیر مادر را زیاد می کند.
• خوردن کم آن باعث شادی و نشاط می شود.
• در هضم غذا بسیار مفید واقع می شود.
• برای کمردردهای ناشی از رطوبت مفید است و می توان آن را همراه با غذا میل کرد.
• شیر مادر را زیاد می کند.
• مقوی معده و سایر اندام های گوارش است.
• از نفخ جلوگیری می کند.
• بهترین دارو برای معالجه هیستری است.
• دم کرده ریشه آن برای رفع ناراحتی های عصبی مفید است.
• برای تقویت حافظه کاربرد دارد.
خواص دمنوش گلپر دمنوش این گیاه برای هضم غذا موثر و ضد نفخ است ضد عفونی کننده و میکروب کش قوی و ضداسپاسم است. جهت درمان رفلاکس معده، تهوع، استفراغ و سایرِ اختلالاتِ گوارشی کاربرد دارد. پودر دانه گلپر می تواند به عنوان یک داروی کشنده برای بعضی کرمهای داخل روده مصرف می شود. گلپر را جهت معالجه هیسترى (صرع)، عفونتهاى عصبى و رفع ناراحتی های عصبی تجویز میکنند. دمنوش ریشه آن جهت درمان اختلالاتِ تنفسی، اختلالات ریوی، برونشیت و عفونتهاى دستگاه تنفس آن را تجویز میکنند. دمنوش این گیاه تحریک کننده اشتها است.
تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی گلپر داروی مناسبی برای تقویت قوه جنسی است و برای اعاده سلامت نیروی جنسی در حالاتی که هیچ نوع مرض روحی و جسمی وجود ندارد موثر است. تاثیر بر روی پوست برگ ها و ریشه های گیاه گلپر برای درمان کورک ، سیاه زخم ، زخم های معمولی ، آبسه، و محل گزیدگی حشرات به کار می رود. دمنوش گلپر ، برای درمان جوش و دمل به کار می رود. تاثیر بر روی دستگاه قلبی-عروقی دمنوش گلپر ،تقویت کننده قلب و عروق است . تاثیر بر روی دستگاه گوارش دمنوش گلپر اشتهاآور است. در کمک به هضم غذا موثر است. ضد اسهال می باشد. دفع کننده باد و نفخ شکم است . دمنوش گلپر ترشحات معده را زیاد می کند وسموم بدن را دفع می نماید. در دفع صفرا موثر است و تداوم آن برای سوزاندن چربی ها ی بدن مفید می باشد.
خواص گلپر برای لاغری
گلپر دارای مواد معطر مخصوص، مرکب از صمغ های مختلف است. جوانه ها، ساقه ها و غنچه های نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. دانه های خشک این گیاه که بسیار معطر است همراه با غذا و به عنوان ادویه مصرف عمومی و همگانی دارد. برگ ها و ساقه های گلپر در زمستان از بین می رود ولی ریشه های ضخیم آن باقی مانده و در بهار سال بعد ساقه های بلند دیگری از آن ها رشد کرده و میوه اش پس از رسیدن سفید و مدور و پهن و شبیه به سکه پول بوده و بسیار خوش بو است.
ساقه و برگ گلپر که گلپر ترشی نامیده می شود، دارای همان خواص است و خوردن آن با خوراک و یا افزودنش به ترشی ها بسیار مفید بوده و از فساد و خراب شدن ترشی نیز جلوگیری می کند. طبیعت گلپر گرم بوده و آن را با نام کاشم می شناسند.
مصرف همزمان آن با ماست و انار، سیب زمینی پخته، باقلای پخته توصیه می شود تا از نفخ جلوگیری کند. این گیاه خاصیت ضد میکروبی دارد و کشنده باکتری هاست. فارسی گلپر انگدان است که عده ای آن را انجدان نامیده اند.
مضرات گلپر
مصرف گلپر می تواند در بعضی افراد حساسیت یا آلرژی بوجود بیاورد. زیاده روی در مصرف گلپر برای زنان باردار مضر بوده، زیرا خطر سقط جنین را به همراه دارد. استفاده زیاد از گرد گلپر باعث ایجاد تپش قلب میشود.
اگر دانه ها در گونی در معرض گرما یا نور قرار گیرند به مرور زمان کهنه می شوند ولی در بسته بندی، ماندگاری گلپر بالاتر می رود اما پلاستیک بدترین ظرف برای نگهداری دانه های اسانس دار است زیرا اسانس ها پلاستیک را حل و خلل و فرجی ایجاد می کنند که با چشم دیده نمی شود ولی اسانس از میان آنها تبخیر می شود. بهتر است به محض خرید دانه ها، آنها را از بسته بندی خارج و به ظروف شیشه ای رنگی یا فلزی منتقل کرد.