ممنوعیت حین مصرف آنتیبیوتیکها و عواقب رعایت نکردن آن
ممنوعیت حین مصرف آنتیبیوتیکها
✅موادغذایی اسیدی مثل مرکبات
✅گوجه وسس کچاپ
✅لبنیات به جزماست
✅مکملهای کلسیم وآهن
✅غذاهای بافیبربالا
?این موادبرجذب دارواثرمنفی میگذارد
مصرف آنتی بیوتیک می تواند موجب تغییر در میکروبیوتا روده شود، که احتمال ابتلا به اسهال مرتبط با مصرف آنتی بیوتیک، به ویژه در کودکان، را افزایش می دهد. خوشبختانه، چندین مطالعه نشان داده اند که مصرف پروبیوتیک ها، باکتری های خوب، می تواند خطر ابتلا به اسهال مرتبط با مصرف آنتی بیوتیک را کاهش دهد.
با این وجود، پروبیوتیک های دریافتی به طور معمول خود باکتری هستند و مصرف همزمان آنها با آنتی بیوتیک می تواند موجب مرگ این باکتری های مفید نیز شود. از این رو، چند ساعت فاصله بین مصرف پروبیوتیک ها و آنتی بیوتیک ها اهمیت دارد. پروبیوتیک ها باید پس از دوره درمان با آنتی بیوتیک ها نیز مصرف شوند تا بازیابی برخی باکتری های سالم در روده ها که ممکن است طی دوره درمان کشته شده باشند، صورت بگیرد.
اگر پس از دوره استفاده از آنتی بیوتیک ها قصد مصرف پروبیوتیک ها را دارید بهتر است گزینه هایی که حاوی ترکیبی از گونه های مختلف پروبیوتیک ها هستند را انتخاب کنید.
غذاهای تخمیر شده مصرف کنید
آنتیبیوتیک را با چه بخوریم؟ ممنوعیت حین مصرف آنتیبیوتیکها
وجود غذا در معده و نوع غذای مصرفی میتواند بر جذب و سرعت جذب آنتیبیوتیکها اثر بگذارد؛ بعضی از آنتیبیوتیکها را باید با معده خالی و بعضیها را با غذا مصرف کرد. علاوه بر این، مثل بقیه داروها حتما باید با توجه به نوع آنتیبیوتیک موضوع تداخل دارویی آن را با سایر داروهای مصرفی و غذا در نظر گرفت و در اینباره با پزشک و بهخصوص داروساز (داروپزشک) مشورت کرد.
یکی از مهمترین مشکلاتی که سلامت بشر را تهدید میکند، مساله مقاومت میکروبی است که علت اصلی آن استفاده نابجا، نادرست، ناکافی و ناقص از آنتیبیوتیکهاست به نحوی که آخرین اطلاعات منتشرشده بهوسیله سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۳ درباره مقاومت میکروبی بسیار تکاندهنده است. همچنین بر اساس گزارش اخیر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیکها سالانه باعث ابتلای ۲ میلیون نفر و ۲۳ هزار مرگ میشود. علاوه بر این، این موضوع بیشتر از ۲۰ میلیارد دلار هزینه مثلا بر بودجه آمریکا تحمیل کرده است. این مساله در کودکان هم جدیتر مطرح میشود. مطالعهای که اخیرا در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در آمریکا روی کودکان آمریکایی انجام شد، نشان داد میکروبهای بیضرر و همزیست موجود در روده این کودکان حاوی ژنهای متعدد مقاومت به آنتیبیوتیکها هستند.ممنوعیت حین مصرف آنتیبیوتیکها
وقتی ما آنتیبیوتیک را بیدلیل و بیرویه و نابجا مصرف میکنیم، این میکروبها بیشتر تکثیر میشوند و احتمال این خطر که در کنار سایر میکروبهای بیماریزا به تبادل ژن مقاومت به آنتیبیوتیکها بپردازند، بیشتر میشود و بدین ترتیب با یک جمعیت میکروبی بیماریزای مقاوم به آنتیبیوتیک نوظهور روبرو میشویم بنابراین باید به شدت حواسمان به مصرف نابجا و ناکافی و غلط آنتیبیوتیکها، بهخصوص در کودکان باشد.
ممنوعیت حین مصرف آنتیبیوتیکها
مطالعات دیگر نیز نشان داده اند که غذاهای تخمیر شده ممکن است طی دوره درمان با آنتی بیوتیک ها نیز مفید باشند. برخی از این مطالعات نشان داده اند که مصرف ماست معمولی یا حاوی پروبیوتیک می تواند ابتلا به اسهال را در افرادی که آنتی بیوتیک مصرف می کنند، کاهش دهد.
غذاهایی با محتوای بالای فیبر مصرف کنید
مطالعات نشان داده اند که مواد غذایی حاوی فیبر غذایی نه تنها رشد باکتری های سالم را در روده تحریک می کنند، بلکه ممکن است رشد برخی باکتری های مضر را نیز کاهش دهند. با این وجود، فیبر غذایی می تواند سرعت تخلیه معده را کاهش دهد. این شرایط می تواند سرعت جذب داروها را کاهش دهد.
بر همین اساس، طی دوره درمان با آنتی بیوتیک ها بهتر است به طور موقت از مصرف مواد غذایی حاوی فیبر بالا پرهیز کنید و پس از تکمیل درمان روی مصرف این مواد غذایی متمرکز شوید.
غذاهای پریبیوتیک مصرف کنید
برخلاف پروبیوتیک ها، که میکروب های زنده هستند، پریبیوتیک ها غذاهایی هستند که باکتری های خوب در روده از آنها تغذیه می کنند. بسیاری از مواد غذایی با محتوای فیبر بالا پریبیوتیک هستند. فیبر توسط باکتری های سالم روده گوارش و تخمیر می شود، که امکان رشد را برای آنها فراهم می کند. با این وجود، برخی غذاهای دیگر فیبر بالایی ندارند، اما به واسطه کمک به رشد باکتری های سالم، مانند بیفیدوباکتری، به عنوان پریبیوتیک عمل می کنند.