طرز تهیه زیتون پرورده ترفندهای تهیه زیتون پرورده خانگی
طرز تهیه زیتون پرورده خانگی با طعم و مزه دلپذیر
مواد لازم :
زیتون سبز : 500 گرم
رب انار : یک سوم پیمانه
دانه انار ترش : یک دوم پیمانه
گشنیز تازه : 1 قاشق سوپخوری
چوچاق تازه : 1 قاشق سوپخوری
نعنا تازه : 1 قاشق سوپخوری
آب انار ترش : 1 پیمانه
مغز گردو : 200 گرم
نمک : به مقدار لازم
گلپر : به مقدار لازم
سیر : 2 حبه
طرز تهیه زیتون پرورده ??
– ابتدا هسته زیتون ها را جدا می کنیم. در صورتیکه زیتون ها شور بودند، یک ساعت در آب سرد خوابانده تا شوری آن ها گرفته شود.
– مغز گردوها را آسیاب می کنیم .
– نعنا، گشنیز و چوچاق را خوب شسته و کاملاً ریز خرد و یا چرخ می کنیم.
– زیتون ها را در کاسه ای گود می ریزیم و مغز گردوی آسیاب شده و سبزی های خرد شده را به آن می افزاییم.
– سیر را کوبیده به همراه آب انار، رب انار، دانه انار ترش، نمک و گلپر به مواد داخل کاسه اضافه کرده و با هم خوب مخلوط می کنیم.
– مخلوط به دست آمده را به مدت 2 ساعت در یخچال گذاشته تا خوب جا بیفتد.
– زیتون پرورده آماده شده را می توانید دریک ظرف در بسته به مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید.
نکته :
– اگر ﺳﺒﺰی ﭼﻮﭼﺎق را ﮐﻪ ﻧﻮﻋﯽ سبزی ﻣﺤﻠﯽ گیلان اﺳﺖ در دﺳﺘﺮس ﻧبود، می توانید از ﯾﮏ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮری ﻧﻌﻨﺎی ﺧﺸﮏ استفاده کنید.
– از سبزی های خشک به جای سبزی تازه برای تهیه زیتون پرورده می توان استفاده کرد. ( زیتون پرورده با سبزی تازه طعم بهتری خواهد داشت.)
تکرار : طرز تهیه زیتون پرورده ??
– ابتدا هسته زیتون ها را جدا می کنیم. در صورتیکه زیتون ها شور بودند، یک ساعت در آب سرد خوابانده تا شوری آن ها گرفته شود.
– مغز گردوها را آسیاب می کنیم .
– نعنا، گشنیز و چوچاق را خوب شسته و کاملاً ریز خرد و یا چرخ می کنیم.
– زیتون ها را در کاسه ای گود می ریزیم و مغز گردوی آسیاب شده و سبزی های خرد شده را به آن می افزاییم.
– سیر را کوبیده به همراه آب انار، رب انار، دانه انار ترش، نمک و گلپر به مواد داخل کاسه اضافه کرده و با هم خوب مخلوط می کنیم.
– مخلوط به دست آمده را به مدت 2 ساعت در یخچال گذاشته تا خوب جا بیفتد.
– زیتون پرورده آماده شده را می توانید دریک ظرف در بسته به مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید.
نکته :
– اگر ﺳﺒﺰی ﭼﻮﭼﺎق را ﮐﻪ ﻧﻮﻋﯽ سبزی ﻣﺤﻠﯽ گیلان اﺳﺖ در دﺳﺘﺮس ﻧبود، می توانید از ﯾﮏ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮری ﻧﻌﻨﺎی ﺧﺸﮏ استفاده کنید.
– از سبزی های خشک به جای سبزی تازه برای تهیه زیتون پرورده می توان استفاده کرد. ( زیتون پرورده با سبزی تازه طعم بهتری خواهد داشت.)