طرز تهیه کله جوش غذای کم کالری و جز غذای رژیمی
طرز تهیه کله جوش , کله جوش غذای کم کالری, کله جوش جز غذای رژیمی,مواد لازم کله جوش , روش و طرز تهیه کله جوش , پخت و تهیه کله جوش ,طرز تهیه کله جوش غذای سنتی
کاملترین آموزش کله جوش ( کاله جوش )
مواد اولیه :
نعنا خشک 1 ق.س
نمک فلفل به مقدار کافی
زردچوبه 1 ق.چ
پیاز (سرخ شده) 2 ق.س
گردو (خرد شده) نصف فنجان
کشک (سائیده) 2 فنجان
گوشت (چرخ کرده) نیم کیلو
پیاز (رنده شده) نصف فنجان
دسته 2 :
پیاز ساطوری
مفز گردو نیم کوب
کشک ساءیده
زردچوبه و نعنا خشک
شیرین بیان (سائیده) 1 ق.غ
روغن به میزان لازم
گوشت ، پیاز ، فلفل ، نمک و زرد چوبه را به خوبی مخلوط کرده و کوفته های ریزی درست می کنیم . کوفته ها
را با ۲ قاشق سوپخوری روغن کمی سرخ می کنیم و نعناع را کمی با آنها تفت می دهیم .
سپس دو فنجان آب به آن اضافه می کنیم و با پیاز داغ می گذاریم چند جوش بزند تا آب آن نصف شود.
سپس کشک را به آن اضافه کرده و بعد از چند بار جوشیدن، گردو را هم در آن می ریزیم .
سپس آن را در ظرف کشیده و در صورت تمایل کمی هم گردو روی آن می پاشیم .
:دستور اصلی :
روغن را در دیگچه روی آتش ملایم داغ میکنند و پیاز را تفت میدهند و مغزگردو، نعنا و زردچوبه را اضافه میکنند و
کمی هم میزنند. کشک کاملاً سابیده شده بهمراه آب لازم اضافه میکنند. قبل از اینکه کشک جوش بخورد یا
با اولین قل خوردن غذا را از روی گاز برمی دارند. بسته به سلیقه می توان ادویه های دیگری مانند شیرین بیان
هم اضافه کرد.
نکته مهم اینکه کشک نباید جوش بخورد و قل بزند وگرنه خراب می شود.
مقدار آب بستگی به غلظت کشک دارد.در صورتی که کشک غلیظ باشد، آب بیشتر و اگر رقیق باشد، آب کمتری نیاز دارد.
به همین دلیل به آن کل جوش می گویند یعنی قبل از جوش. کالهجوش را با نان خرد کرده و نعنا و ریحان
و پیاز سفید سر سفره میگذارند. و یک بشقاب بادنجان سرخ کرده سفرۀ کالهجوش را کامل میکند.
کله جوش حرارت درونی را افزایش می دهد و برای کمبود کلسیم و فسفر بدن مناسب است.
طبیعت آن گرم می باشد و برای افراد با مزاج بلغمی مناسب است.