دلیل گنبدی شدن کیک اگر کیک شما هم بعد از پخت گنبدی میشه بخوانید
دلیل گنبدی شدن کیک, کیک شما هم بعد از پخت گنبدی میشه,دلایل گنبدی شدن کیک و رفع آن , چرا کیک بعد از پخت گنبدی میشه؟ ,رفع گنبدی شدن کیک,روشهای رفع گنبدی شدن شکل کیک ,روش پخت کیک مسطح
روش اول جهت رفع گنبدی شدن شکل کیک :
اول از همه باید بدانیم دلیل گنبدی شدن کیک این است که معمولاً دور کیک زود تر از وسط آن پخته می شود، یعنی سطح دور کیک زود تر سخت و خشک می شود و جایی برای پف کردن ندارد و در نتیجه تنها وسط آن پف می کند. بنابراین یکنواخت بودن دمای فر و سرعت کمتر پخت به این روند کمک می کند. مثلاً اگر دستور کیک دمای فر را ۱۸۰ درجه سانتیگراد تعیین کرده می توانیم از دمای ۱۵۰ درجه استفاده کنیم و در عوض زمان پخت را بیشتر کنیم. البته حتماً باید مراقب باشیم بیش ازحد کیک را در فر نگه نداریم.
روش دوم رفع گنبدی شدن شکل کیک :
روش دیگری که می توانیم از آن برای دست یافتن به کیک مسطح استفاده کنیم، این است که از نوارهای حوله ای استفاده کنیم. برای این کار تنها احتیاج به یک حوله تمیز داریم. حتی می توانید از حوله های آشپزخانه قدیمی استفاده کنید. به این ترتیب که حوله را به شکل نوارهایی به عرض قالب کیک ببرید، یکی از نوارها را مرطوب کنید و دور قالب کیک ببندید. برای محکم کردن آن می توانید از سنجاق قفلی استفاده کنید. خنکی و رطوبت حوله مانع از پخت سریع دور کیک و برآمده شدن وسط آن می شود.
نکته: برای زیبایی بیشتر سطح کیک، قبل از قرار دادن خمیر کیک در فر، یکی دو بار قالب را به آرامی روی سطح صافی بکوبید تا حبابهای روی خمیر از بین برود.