خورش ترش واش گیلان طرز تهیه غذای محلی شمالی خوشمزه

خورش ترش واش گیلان طرز تهیه غذای محلی شمالی خوشمزه

خورش ترش واش و طرز پخت,خورش ترش وش لاهیجان,خورش ترش تره,خورش ترش تره گیلانی,طرزتهیه خورش ترش واش,خورش ترش واش گیلان,خورشت ترش تره گیلان,تهیه خورش ترش واش,دستور پخت خورش ترش واش,اموزش خورش ترش واش,خورشت ترش تره,طرز تهیه خورش ترش تره,طرز پخت خورش ترش تره,طرز تهیه خورش ترش تره,خورشت ترش تره گیلانی,خورشت ترش تره شمالی,طرز تهیه خورش ترش تره گیلانی,طرز تهیه خورش ترش واش,طرز تهیه خورشت ترش واش,طرز تهیه ی خورش ترش واش

یکی از جذابیت های خطه سرسبز شمال کشور، به ویژه گیلان غذاهای محلی این منطقه است. غذاهایی که با مواد ارگانیک و سبزیجاتی درست می‌شوند که اساسا در همین منطقه می‌رویند. بنابراین غذاهای شمالی به ویژه غذاهای گیلکی در مقایسه با دیگر شهرها، طعم و عطر خاص خودشان را دارند. خورش ترش واش یکی از همین غذاهای گیلانی است که اصالتا درون ظرفی به نام گمج طبخ می‌شود و در آن از سبزی به اسم «ترش واش» استفاده می‌شود. این سبزی که به آن شبدر ترشک هم می‌گویند، همانطور که از نام آن هم پیداست طعم ترشی دارد و در آشپزی گیلان از آن برای پخت خورش ترش واش استفاده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خورشت ترش واش:

  • ۲۵۰ گرم سینه مرغ
  • ۳۰۰ گرم گشنیز، برگ چغندر و نعناع
  • ۳۰۰ گرم جعفری، تره، سیر تازه، ترش واش
  • ۱۰۰ گرم خالواش
  • ۲ قاشق غذاخوری رب آلوچه ترش
  • ۳ حبه سیر
  • ۴ عدد گوجه فرنگی
  • ۴ عدد بادمجان
  • آبغوره یا آب نارنج به میزان لازم
  • فلفل، نمک و زردچوبه به میزان لازم

خورش ترش واش گیلان

طرز تهیه:

1.    برای تهیه خورش ترش واش ابتدا باید بادمجان‌ها را پوست گرفته، حدود 30 دقیقه در آب نمک خیس کنید یا روی آن‌ها نمک بپاشید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.
2.    بعد از نیم ساعت، بادمجان‌ها را بشویید و بعد از خشک‌کردن، سرخ کنید.
3.    سینه مرغ را داخل تابه ریخته و با فلفل و زردچوبه تفت دهید.
4.    سیرها را رنده یا له کنید و داخل تابه‌ای ریخته و جداگانه تفت دهید.
5.    سبزی‌ها شامل: جعفری، تره، چوچاق، گشنیز و نعناع را ساطوری کرده و به سیر داخل تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید.
6.    بعد از چند دقیقه، سینه مرغ مزه‌دارشده را به سبزی‌ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
7.    رب آلوچه را با کمی آب رقیق کنید و روی مواد بریزید.
8.    حالا 2-3 لیوان آب روی این مواد بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به جوش بیاید و خورش جا بیفتد.
9.    بعد از حدود نیم ساعت، بادمجان‌های سرخ‌شده و آبغوره یا آب نارنج را به آن‌ها اضافه کنید.
10.    گوجه‌فرنگی‌ها حلقه‌حلقه برش بزنید و آن‌ها را در تابه‌ای جداگانه سرخ کنید.
11.    وقتی خورش جا افتاد، آن را در ظرف مناسب ریخته و گوجه‌فرنگی‌های سرخ‌شده را روی آن قرار دهید و خورش ترش واش را همراه با پلو ساده سرو کنید.

خورش ترش واش گیلان

چند نکته درباره خورشت ترش واش:

•    اگر سبزی‌های محلی شمالی را در اختیار ندارید می‌توانید هر سبزی معطری که دوست دارید را جایگزین نمایید.
•    به جای رب آلوچه از رب انار ترش نیز می‌توانید استفاده کنید.
•    به جای مرغ نیز می‌توانید از بلدرچین یا بوقلمون استفاده کنید.
•    این غذا بیشتر با ماهی دودی و ماهی کولی سرو می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *