مصرف زیاد نودل و ماکارونی و عوارضی که در پی دارد
مصرف زیاد نودل و ماکارونی
نودل زیاد نخورید زیرا !?
▫️براحتی هضم نمیشود
▫️مسبب بیماریهای قلبیست
▫️حاوی مواد نگهدارنده مضرست
▫️حاوی اسانس و افزودنی شیمیاییست
+ سرشار از چربیهای اشباع شده و نمک است
هشت دلیل اصلی برای توجیه سالم نبودن این ماده غذایی آورده است. بررسیها نشان میدهد مصرف نودل فوری به طور قابل توجهی خطر بروز برخی بیماریها و امراض مزمن را به ویژه در گروههای خاصی از افراد افزایش میدهد.
مصرف این ماده خوراکی میتواند با خطر ابتلا به بیماریهای مزمنی نظیر امراض قلبی، دیابت و حتی سکته مغزی مرتبط باشد. به گزارش ایسنا به نقل از استریت، هشت دلیل مضر بودن نودل فوری برای سلامتی به شرح زیر است:
– چربی زیاد
یک بسته 85 گرمی نودل حاوی 14.5 چربی است و چربی اشباع شده ناسالم 6.5 گرم آن را تشکیل میدهد که یک سوم بیشتر از میزان مجاز مصرف روزانه است.
– عدم برخورداری از پروتئین و مواد معدنی
به سختی میتوان ارزش غذایی در این ماده خوراکی مشاهده کرد. میزان ویتامین C ،A و کلسیم در آن صفر است. نودل تنها حاوی چهارم گرم پروتئین و 10 درصد آهن است که برای تامین نیاز بدن بسیار اندک است.
– وجود انواع طعم دهندهها
پودرهای طعم دهنده به کار رفته در نودل از نمک، قند، ادویه و «مونوسدیم گلوتامات» ساخته شده که بیشتر آنها برای سلامتی ضرر دارند.
– نمک زیاد
نودل فوری حاوی مقدار بسیار بالایی سدیم است که با مصرف هر بسته آن 41 درصد از میزان نمک مجاز بدن در روز تامین میشود. بیشتر سدیم موجود در این ماده خوراکی از طعمدهندههای آن ناشی میشود.
– وجود ماده شیمیایی بیسفنول A
این ماده شیمیایی در بسته بندی نودل استفاده میشود و بر مسیری که هورمونها پیامها را به سراسر بدن میفرستند تاثیر مختلکننده میگذارد.
– کالری زیاد
یک بسته از نودل به عنوان دو وعده غذایی به لحاظ جذب کالری به حساب میآید. یک بسته کامل این خوراکی حاوی 400 کالری است.
– شیوه ناسالمِ آمادهسازی نودل
برای اینکه بتوان بستههای حاوی نودل را برای چند ماه نگهداری کرد تولیدکنندگان آن را در روغن سرخ میکنند که برای سلامتی مضر است.
– سندرم متابولیک قلبی
بررسیها نشان میدهد مصرف نودل فوری برای دو تا سه بار در طول هفته با ابتلا به این سندرم ارتباط دارد که میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیگر بیماریها همچون دیابت و سکته مغزی را افزایش دهد.
مصرف بیش از حد نودل
این ماده افزودنی در برخى نودلها به چشم میخورد و نمک، شکر، روغن پالم ، آرد گندم، رنگها و طعم دهنده هاى مصنوعى از دیگر مواد تشکیل دهنده آنها به شمار میآید.همچنین این غذای خوشمزه با نمک، ادویه، شکر و مونو سدیم گلوتامات طعم دار میشود.طی یک مطالعه از سوى یک متخصص گوارش معده که با دوربین معده فردى را دو ساعت پس از خوردن نودل مورد تحلیل قرار داد، مشخص شد که نه تنها نودلها به آسانى هضم نمى شوند، که با جذب مواد مغذی و غذایى در معده ممانعت میکنند که در نهایت به دلیل ورود ماده هضم نشده به روده از بدن دفع مى شوند.از طرفی در بسیاری از تحقیقات نشان داده شد که رنگها و طعم دهندههای مصنوعی موجب از بین رفتن سلولهای بدن میشود.نودل حاوی بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ میلی گرم سدیم و مقدار زیادی آرد گندم است و اگر میخواهید سالم بمانید از مصرف مداوم نودل پرهیز کنید.گفتنی است؛ در کشور کره جنوبی نودل به طور مداوم مصرف میشود به طوری که ۱۱ هزار نفر از این غذای فوری به طور منظم استفاده میکنند و در معرض خطر ابتلا به دیابت، سندرم متابولیک و سکته مغزی قرار دارند.