قوانین صحیح غذا خوردن نکات بسیار مهم و ساده برای هضم راحت غذا
قوانین صحیح غذا خوردن
حداقل نیم ساعت برای غذا خوردن اخصاص دهید.
غذا را به شکلی رغبت انگیز و جذاب تهیه و سرو کنید
غذا را در آرامش میل کنید
هر لقمه را حداقل ۲۰ باربجوید.
بیش از نیاز بدنتان غذا نخورید تا کالری اضافی دریافت نکنید.
» در تنظیم برنامه غذایى تان بکوشید تا مصرف میوه و سبزى هاى خام از قلم نیفتد.
» تا حد امکان در خوردن غذاهاى حاضری (FAST FOODS) خودداری کنید مگر اینکه دیگر چاره اى نباشد.
» آهسته خوردن و جویدن کامل غذا را دست کم نگیرید به ویژه براى کسانى که چاق هستند و یا اضافه وزن دارند.
» توصیه پنجم خوردن تا رفع گرسنگى است نه این که تا مى توانید شکم خود را پُر نمایید.
» گرچه وقت خوردن صبحانه و ناهار و شام تا حدود زیادى مشخص است اما در سایر ساعات نیز بهتر است غذا را با فواصل معین میل نمود.
» کارشناسان تغذیه معتقدند میزان چربى وارده به بدن از طریق غذا نباید بیش از یک سوم انرژى مورد نیاز بدن باشد بنابراین ترجیحا مواد غذایى چربى دار را شناسایى کنید.
» وقتى استرس دارید هرگز نخورید اما بیاشامید ، یک لیوان آب خنک فشار روانى را از شما دور خواهد کرد.
» از سالم بودن غذا در محیط هاى باز مطمئن شوید و این خود شاید تاکیدى باشد براى خوردن غذاى خانگى.
» بکوشید انواع ویتامین مانند ویتامین های A و B و C و … و مواد معدنى مانند کلسیم ، فسفر ، سدیم ، پتاسیم و … را هر طور که شده روزانه به بدنتان برسانید ، این مواد همیشه در دسترستان است مانند آب هویج ، کلم ، ماست ، کشک، دوغ ، هندوانه ، تخمه کدو، سبزى هاى زرد و سبز ، شلغم و
بهترین زمان برای قورت دادن لقمه غذا، زمانی است که آن را بطور کامل جویده و با بزاق کافی مخلوط کرده و به مایعی نسبتاً رقیق تبدیل شده باشد و بلع آن آسان باشد.قوانین صحیح غذا خوردن !
در زمان خوردن غذاهای رقیق و آبکی، از قاشق کوچکتری استفاده کنید و قبل از قورت دادن، آنها را خوب در دهان بچرخانید تا علاوه بر مخلوط شدن با بزاق، دمای آن نیز تعدیل و به دمای دهان و لوله گوارش نزدیک شود.
وجود بزاق و مخلوط شدن کامل لقمه غذا با آن برای هضم کامل غذا ضروری است و اینکار تنها با جویدن کامل غذا امکانپذیر میشود که اگر به هر دلیلی احساس میکنید میزان بزاق دهان شما کافی نیست، حتماً آن را با پزشکتان در میان بگذارید.