فواید مصرف شربت سکنجبین برای رفع سردرد گرم،تقویت معده و کبد
فواید مصرف شربت سکنجبین
خواص سکنجبین
سکنجبین شربتی است که پایه اصلی آن از سرکه و شکر، یا سرکه و عسل تشکیل شده و برای سلامتی و درمان بسیاری از بیماری ھا مفید است. یکی از نوشیدنی هایی که این روزها زاد مصرف می شود، شربت سکنجبین است. سکنجبین ک شربت سنتی ایرانی است که داری طبع سرو وخنک بوده وتمام منافع سرکهرا داشتهودر بردن صفرا شهرت فراوانی دارد. نام اصلی آن سرکنگبین است. سکنجبین شربتی است کهاهاصلی آن از سرکه و شکر ا سرکه و عسل تشکیل شده و بر حسب زمان، مکان، مزاج و سایر خواص بسیار متنوع است. وی در خصوص انواع سکنجبین اظهار داشت: 1260 نوع سکنجبین تهیه میشود که بعضی از آنها برای حفظ صحت و برخی برای رفع بیماریها به کار میرود. معینی به افزودنیهایی که به این شربت اضافه میشود اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال میتوان در اه سکنجبین بذر بعضی از گیاهان ا میوههایی مثل به و ا سبزجاتی مانند نعناع و غیره اضافه کرد.فواید مصرف شربت سکنجبین
خواص دارویی سکنجبین
* سکنجبین یک داروی مفتح (گشاینده) سدد است.
* دارای قدرت تکه تکه کردن (تقطیع) مواد لزج بدن است که به سطح و جدار مجاری می چسبند و سبب انسداد مجاری می شوند.
* سکنجبین یک داروی لطیف کننده مواد غلیظ بدن است.
* داروی تسکین دهنده حرارت و حدت خون و صفرا است.
* یک فرآورده بسیار مؤثر در رفع تشنگی ها به شمار می آید.
* مصرف شربت سکنجبین به خصوص همراه با عرق کاهو یا عرق عنب الثعلب، در کاهش خشکی کام و دهان مؤثر است.
* در کسانی که رطوبت از ریه آن ها به سختی و با سرفه شدید خارج می شود، مصرف سکنجبین یک تسهیل کننده خروج خلط است. البته در این مورد لازم است با پزشک خود مشورت نمایند.
* مصرف سکنجبین سبب می شود اخلاط رقیق از طریق ادرار از بدن خارج شوند.
* سکنجبین ساده برای باز کردن انسداد عروق، رفع سردرد گرم، تقویت معده و کبد مفید است.
فواید شربت سکنجبین
هر غذایی در طب سنتی دارای یک یا چند مصلح میباشد . منظور از مصلح یعنی نوعی مادهٔ غذایی یا گیاهی دارویی که مصرف آن به همراه غذای مورد نظر، در اصلاح و تعدیل عوارض جانبی احتمالی آن غذا و جذب غذا و اثر گذاری غذا را در بدن و ارگانهای مربوطه مضاعف خواهد کرد . در تغذیه سنتی ایرانیان مصرف مصلحات به طور کامل مراعات میشده است و تقریباً غذایی و میوههای یافت نمیشود که بدون مصلحات مصرف شود . سکنجبین نیز از ان جمله است: برای تسکین عطش، بازکردن انسداد عروق، رفع سر درد، گرم، برای تقویت معده و کبد مفید است. اگر سرکه و عسل برابر باشد برای بیمارهای بلغمی، بازکردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تب های مزمن نافع است ولی اگر از سرکه و شکر سرخ برابر استفاده شود، مزه آن ترش خواهد بود و نوشابه مایل به سردی است و برای رفع صفرا، تب، بازکردن انسداد عروق، رفع تشنگی، ناراحتی های طحال، کبد و معده مصرف می شود.
اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورند، اشتها آور است.
اگر شیرینبیان را در آب سکنجبین و فراسیون یا با ماءالجبن بخورید برای قولنج که در اثر غلبه سردی است، مفید خواهد بود.
اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تبهای طولانی و مداوم است.
در درد کبد اگر با سرخی رنگ و امتلا بدن همرا باشد. علاجش زدن رگ باسلیق، دادن شیره کاسنی با سکنجبین بزوری، مالیدن صندل سفید با گلاب و کافور به ناحیه کبد و نوشاندن جو آب و سکنجبین و خوراندن نان با آبغوره است.
اسطوخودوس گیاهی است بی ضرر که همه میتوانند از آن استفاده کنند . فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نست و باعث آشفتگی میشود . اینگونه اشخاص باید آنرا با سکنجبین یا کتیرا بخورند. فواید مصرف شربت سکنجبین
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
بهترین زمان مصرف سکنجبین
استفاده از سکنجبین در افراد گرم مزاج و در فصل تابستان مناسب است که به ویژه همراه با کاهو برای کاهش حرارت و ایجاد آرامش توصیه می شود.
مصرف کاهو و سکنجبین
در طب سنتی مزاج کاهو سرد و تر است و سکنجبین مزاج گرم و خشک دارد به این دلیل که سکنجبین از ترکیب سرکه و عسل درست می شود که به اندازه معین جوشانده شده و اثرات گرم و خشکی را بر جای می گذارد، در واقع اثرات گرم و خشک سکنجبین با اثرات سرد و تر کاهو تا حدودی یکدیگر را خنثی می کنند. با توجه به اینکه کاهو خواب آور، مسکن و ضد درد است می تواند به همراه سکنجبین مصرف شود و عارضه ای نیز به همراه نداشته باشد.