فواید زرشک و خواص آب زرشک طبیعی مخصوص پوست و مو
فواید زرشک برای سنگ صفرا,خواص زرشک برای مو,خواص زرشک کوهی,خواص زرشک سیاه,خواص زرشک قرمز,خواص زرشک برای پوست,خواص زرشک آبگیری,خواص زرشک کوهی برای پوست,خواص زرشک جنگلی,خواص زرشک کوهی,خواص زرشک دم کرده,خواص زرشک کوهی برای مو,خواص زرشک کوهی در طب سنتی,خواص زرشک کوهی و عناب,خواص زرشک کوهی برای لاغری
زرشک میوه ای قرمز رنگ بیضوی شکل و ترش مزه بوده و بیش از 2500 سال است که به دلیل خواص دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
میوه زرشک منبع غنی از ویتامین C، ویتامین B، تیامین، کاروتنوئیدهایی از جمله بتا کاروتن، لوتیئن و زاکسنتین و همچنین کروم، کبالت و روی می باشد.
فواید زرشک و خواص آب زرشک طبیعی
طبع زرشک سرد و خشک است. زرشک بومی مناطق نیمه گرمسیری مانند اروپا، شمال آفریقا، خاورمیانه و آسیای مرکزی بوده و چون زرشک تازه مزه ترشی دارد بیشتر به صورت خشک شده در غذاها یا به عنوان چای و دمنوش استفاده می شود.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مزایای زرشک برای سلامتی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- درمان دیابت
- درمان سرطان
- کاهش فشار خون بالا
خواص زرشک برای پوست و مو
زرشک دارای خواص ضد باکتریایی بوده که باعث سم زدایی پوست صورت می شود و با کنترل چربی پوست برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.
ماسک زرشک برای صورت
یک قاشق غذا خوری سر پر زرشک را داخل یک فنجان آب ریخته وبه مدت 8 تا 9 ساعت بگذارید تا کاملا خیس بخورد. که البته این کار را می توانید از شب قبل هم انجام دهید.
سپس زرشک ها را در داخل همان فنجان آب با پشت قاشق کاملا له کرده و از صافی رد کنید، آب آن را میل کرده و زرشک ها را بر روی پوست تان بمالید و در آرامش بگذارید تا آب آنها کاملا جذب پوست تان شود و بعد با آب ولرم شستشو نمایید.
این کار را یک روز درمیان و به مدت یک الی دو ماه انجام دهید تا به نتیجه مطلوب و پوستی صاف و شفاف برسید.
فواید زرشک و خواص آب زرشک طبیعی
فواید دارویی و درمانی میوه زرشک
1. لاغری و کاهش وزن
مطالعات نشان داده که زرشک یکی از بهترین میوه ها برای لاغری و کاهش وزن می باشد. مصرف زرشک و آب زرشک می تواند باعث افزایش چربی سوزی و در نتیجه باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
2. کبد و کبد چرب
مطالعات نشان داده که زرشک یکی از بهترین میوه ها برای پاکسازی و سم زدایی کبد و کیسه صفرا می باشد، زرشک همچنین برای درمان خانگی کبد چرب مفید است.
3. دیابت و قند خون
زرشک برای جلوگیری و درمان دیابت مفید می باشد، تحقیقات نشان داده که زرشک برای کنترل دیابت بهتر از متفورمین عمل می کند.
مطالعات همچنین نشان داده که زرشک می تواند حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد.
4. کم خونی
زرشک غنی از ویتامین C می باشد که باعث افزایش جذب آهن شده و با بهبود جریان خون در بدن به درمان کم خونی کمک می کند.
5. فشار خون
زرشک یکی از بهترین میوه ها برای کاهش فشار خون می باشد.
6. سرماخوردگی
ویتامین C موجود در زرشک باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان سرماخوردگی، سرفه، گلودرد و سردرد مفید می باشد.
همچنین زرشک برای درمان سینوزیت، برونشیت و گرفتگی بینی هم مفید می باشد.
7. معده و دستگاه گوارش
زرشک برای بهبود هضم غذا، کاهش معده درد و درمان زخم معده و درمان اسهال مفید می باشد.
یکی از مزایای شگفت انگیز زرشک این است که چون حاوی عوامل ضد باکتری و ضد قارچی است می تواند به درمان عفونت های دستگاه گوارش کمک کند.
8. قلب
زرشک یکی از بهترین میوه ها برای درمان بیماری های قلبی ایسکمیک، آریتمی های قلبی و کورتیومیوپاتی می باشد.
همچنین زرشک با کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون سلامت قلب را بهبود می بخشد.
9. خواص آب زرشک طبیعی
آب زرشک برای سم زدایی خون، کبد و کلیه، کاهش فشارخون بالا، درمان دیابت، کاهش چربی و کلسترول خون، درمان جوش صورت، لاغری و کاهش وزن و درمان سنگ کیسه صفرا مفید می باشد.
طرز تهیه آب زرشک
مقداری زرشک را خوب بشویید و 24 ساعت در آب خیس کنید، سپس آن را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. از صافی رد کنید آب زرشک شما آماده است.
10. خواص چای و دمنوش زرشک
- چای و دم کرده زرشک برای پاکسازی و سم زدایی بدن مفید می باشد
- دمنوش زرشک برای جلوگیری از ایجاد سنگ صفرا مفید است
- چای زرشک حالت تهوع، استفراغ، سو هاضمه و سنگ کلیه را درمان می کند
طرز تهیه چای زرشک
زرشک را خوب بشویید و تمیز کنید، کقداری آب جوش بر روی آن ها بریزید و بگذارید بماند تا عصاره ی آن در بیاید و دم بکشد، مقداری عسل به آن اضافه کنید و بخورید.
11. فواید برگ زرشک
- برگ زرشک دارای مقدار زیادی ویتامین C بوده و برای تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان اسکوربوت مفید می باشد
- جویدن برگ زرشک باعث محکم شدن لثه و دندان میشود
- برگ زرشک اسهال مزمن را درمان میکند
عوارض و مضرات زرشک
- زیاده روی در مصرف زرشک می تواند باعث خونریزی بینی و استفراغ شود
- زرشک در نوزادان و کودکان می تواند زردی و یرقان را تشدید کند
- زرشک برای زنان باردار و جنین مضر می باشد، زنان در دوران بارداری و شیردهی نباید زرشک مصرف کنند زیرا ممکن است باعث انقباض رحم و سقط جنین شود
ارزش غذایی زرشک
- کالری : 316
- پروتئین : 3.6 گرم
- قند : 27.2 گرم
- فیبر : 7.4 گرم
- کربوهیدرات : 63.9 گرم
2 روش طرز تهیه آب زرشک خانگی با زرشک پلویی
آب زرشک یکی از انواع نوشیدنی است که برای سلامتی ما بسیار مفید است. متاسفانه آب زرشک هایی که در بستنی فروشی ها و سایر مغازه ها فروخته می شوند اکثرا اصل نیستند. همچنین آب زرشک های اصل قیمت بالایی دارند. ولی ما می توانیم براحتی با قیمتی مناسب تر و سلامت بیشتر، خودمان در منزل آب زرشک تهیه کنیم. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب طرز تهیه آب زرشک خانگی با زرشک پلویی را برای شما آماده کرده ایم.
طرز تهیه آب زرشک خانگی
برای طرز تهیه آب زرشک خانگی بهتر است از زرشک سیاه استفاده شود. ولی خب این کار را با زرشک پلویی هم می توان انجام داد که بسیار خوشمزه بوده و خواص زیادی هم دارد.
سعی کنید مرحله به مرحله روش را درست انجام دهید تا بتوانید آب زرشک خوشمزه و سالمی را تهیه کنید.
طرز تهیه آب زرشک خانگی به روش اول
برای تهیه آب زرشک به روش اول باید زرشک ها را کاملا تمیز کرده و با آب سرد بشویید. سپس آنها را در آبکش غیر فلزی بریزید. در قابلمه ای مناسب آب را بجوشانید. سپس زرشک ها را در آب جوش ریخته و حرارت را ملایم کنید. حالا باید در قابلمه را ببندید. ( البته در اکثر جاها گفته شده که وقتی آب جوش آمد زیر حرارت را خاموش کرده و بعد زرشک را در آن ریخته و دربش را ببندید. چون حرارت زیاد بر زرشک تاثیر منفی می گذارد و ممکن است تلخش کند. )
بعد از 10 دقیقه حرارت را خاموش کرده و صبر کنید محتویات قابلمه کمی سرد و خنک شوند. حالا می توانید زرشک را درون آبکش غیر فلزی ریخته و زرشک ها را با دست بمالید تا کاملا آب زرشک از آن ها جدا شوند. حسابی آنها را فشار دهید.
آب زرشک بدست آمده باید کاملا صاف و بدون تفاله باشد. حالا می توانید آن را در بطری شیشه ای در بسته ریخته و در یخچال بگذارید. اگر دیدید که آب زرشک خیلی غلیظ است میتواند هنگام مصرف کمی به آن اب اضافه کنید.
اگر آب زرشک ترش بود می توانید مقداری نمک و یا شکر بسته به ذائقه خود به آب زرشک اضافه کنید.
طرز تهیه آب زرشک خانگی به روش دوم
برای تهیه آب زرشک به روش دوم باید زرشک ها را حسابی با آب سرد شسته و آبکش کنید. سپس آنها را آب سرد درون ظرفی غیر فلزی ریخته و به مدت ۲۴ ساعت صبر کنید.
در مرحله بعدی زرشک ها را در مخلوط کن ریخته و تفاله های زرشک را از آب زرشک جدا کنید. میتوانید از صافی یا دست برای اینکار کمک بگیرید. آب زرشک آماده است و می توانید در بطری شیشه ای ریخته و آن را در یخچال بگذارید.
مقدار 250 گرم زرشک با 6 تا 8 لیوان آب برای این روش مناسب است.
نکاتی برای تهیه آب زرشک
کسانیکه سرفه های خشک می کنند نباید آب زرشک بخورند.
مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمی شود .
زرشک مناسب برای تهیه آب زرشک، زرشک سیاه هست. ولی خب شما میتوانید از زرشک قرمز پلویی استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید بعد از صافکردن آب زرشک، حدود یک ربع آن را بجوشانید و بعد از خنکشدن، از آن استفاده کنید. جوشاندن آب زرشک، ماندگاری آن را بالاتر میبرد.
خواص آب زرشک
یکی از خواص آب زرشک درمان نقرس و رماتیسم است. همچنین اب زرشک بی اشتهایی را برطرف می کند.
یکی دیگر از خواص آب زرشک آنست که اعمال دستگاه گوارش را منظم کرده و به رفع سوء هاضمه کمک می کند.
برای درمان زردی و یرقان از خواص آب زرشک استفاده کنید. برای معالجه بواسیر نافع است. آب زرشک طبیعی حاوی مقادیر قابلتوجهی ویتامین “ث” است و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
از دیگر خواص آب زرشک می توان به دفع انگلهای کبد، درمان بیماری یرقان، اسهالهای صفرایی و همچنین جلوگیری از ایجاد سنگ صفرا اشاره کرد.
به گزارش مجله پزشکی آسان طب ، آب زرشک خونریزیهای قاعدگی را منظم میکند. نوشیدن آب زرشک حالت تهوع، استفراغ، سوء هاضمه، سنگ کلیه، قلنج کلیه و کبد را از بین می برد.
منابع : draxe – livestrong