فواید خوردن باقالی به خصوص در فصل سرما برای سلامتی
فواید خوردن باقالی
✅خوردن باقالی در فصل سرما موجب تقویت مغز استخوان هاى ساق پا مى شود
✅همچنین ابنوار توان مغز را افزایش داده و خون تازه تولید مى کند.
خواص باقالی (باقالا) شاید توی زمستون بیش از هر فصل دیگه ای مورد پرسش و جست و جو قرار بگیره. باقلا با نام علمی Vicia faba گیاهی از خانواده بقولاته. گیاهیه علفی و یکساله که ارتفاع اون تا 80 سانتیمتر می رسه.فواید خوردن باقالی
باقالی (باقالا) تازه اگه پوست کنده باشه و با نمک خورده شه، از تنقلات فوق العاده محبوب بین ایرانی هاست.
از خواص باقالی (باقالا) اینه که یکی از منابع عالی فیبر و پروتئین به حساب میاد و مصرف اون همراه با برنج، تمامی پروتئین ها و اسیدهای آمینه ضروری بدن رو تامین می کنه.
فواید خوردن باقالی
کلسیم و پتاسیم موجود توی باقالا از بروز پوکی استخوان جلوگیری می کنه و به کنترل فشارخون بالا کمک می کنه. باقالی همچنین سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامینB و اسیدفولیکه بنابراین برای رفع کمخونی هم مفیده.
نوزادان و کودکان
- همه ی انواع حبوبات از جمله باقالی منبع اصلی کربوهیدرات ها، پروتئین، فیبر، آهن، کلسیم و ویتامین های B هستند که برای رشد بدن نوزادان و کودکان ضروری می باشند.
- شما می توانید بعد از سن یکسالگی باقلا را به صورت پوره درآورید و برای تغدیه نوزادان و کودکان استفاده کنید.
- با توجه به اینکه باقلا می تواند علائم بیماری فاویسم را تشدید کند قبل از شروع تغذیه نوزاد با باقلا با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.
دیابت و قند خون
- نتایج تحقیقات اولیه نشان داده که مقادیر بالای فیبر موجود در باقلا می تواند باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت شود، همچنین باقلا شاخص گلیسمی نسبتا پایینی دارد و همین به کنترل قند خون کمک می کند.
- همچنین فیبر موجود در باقلا باعث کاهش کلسترول خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود.
فواید خوردن باقالی
باقلا و کم خونی
- باقلا حاوی مقادیر زیادی آهن و مس است که باعث افزایش تولید هموگلوبین خون شده و به درمان کم خونی فقر آهن و آنمی کمک می کند.
- کمبود آهن در بدن می تواند باعث ایجاد احساس خستگی و خواب آلودگی در افراد شود.
- تقویت کننده قوای جنسی هست و ویتامین A موجود توی اون باعث تقویت بینایی می شه. فسفر وجود توی اون به تقویت بهره هوشی کمک می کنه.فواید خوردن باقالی
همچنین باعث کاهش خستگیهای جسمی و فکری و رفع ضعف اعصاب می شه و برای درمان رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک بسیار مفیده. باعث کاهش ورم پروستات می شه و افزایش نیرو و قوت بدن در دوران نقاهت می شه.
باقالی در مقایسه با سایر حبوبات بیشترین فیبر رو داره و باعث تسریع توی هضم غذا می شه. فیبر موجود در آن همچنین به کاهش چربی های خون و درمان یبوست هم کمک می کنه. فیبر خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش رو هم کاهش می ده و به سم زدایی بدن از مواد مضر کمک می کنه. مصرف باقالی پخته همراه با سرکه و آب نیز در درمان اسهال مزمن موثره. باقالی همچنین باعث تسکین و درمان زخم معده و رفع حالت تهوع و استفراغ هم می شه.