فواید بسیار بالای آش ها در سلامت گوارش جسم و نشاط انسان ها
فواید بسیار بالای آش ها
براندازی آش ها در ایران یک طرح استعماری بوده است یک پزشک غربی در کتاب خود بعداز نام بردن از انواع آشی که مردم در تبریز می پخته و تناول می کردند نام می برد، می گوید تا زمانی که مردم از این آش ها استفاده می کنند بیمار نخواهند شد.
با خوردن آش و سوپ معده هیچ وقت آسیب نمی بیند و بدن همیشه با نشاط و قوی خواهد بود.
کسی که آش می خورد دیگر آب نمی خورد چون آب از طریق آش به بدن تزریق شده است و غذا به سرعت جذب بدن شده و هضم های چهار گانه نیز با سرعت انجام می شود.
مادران باید توجه داشته باشند که خانواده ای که آش جزو غذاهای اصلی آن است بیمار نخواهند داشت.
ما در گذشته به تعداد ایام سال (بیش از 365 نوع) آش داشتیم.
آش سبزیجات حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ، B۲ ، B۶ ، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کلسیم، پروتئین، آهن، اسید فولیک، منیزیم، فیبر، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم و کلاژن است.
برای بررسی خواص آش سبزیجات و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است.
مهمترین خواص آش سبزیجات
درباره مهمترین خواص آش سبزیجات اظهار کرد: فیبر بالای موجود در این آش موجب تقویت رودهها میشود؛ آش سبزیجات برای مبتلایان به یبوست و بواسیر (هموروئید) هم مفید است.
مفید بودن آش سبزیجات برای مبتلایان به فشار، قند و چربی خون افراد چاق این آش را بدون نان و اشخاصی که لاغر هستند آن را همراه با نان میل کنند.
آش سبزیجات به علت داشتن آهن، اسیدفولیک و ویتامین B۱۲ نقش مؤثری در رفع کم خونی دارد؛ کلسیم و فسفر بالای موجود در این آش موجب سلامتی استخوانها میشود و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
آش سبزیجات برای زنان باردار و شیرده بسیار مفید است؛ این آش به علت داشتن ویتامینهای A ، B ، C و کلاژن به جوانسازی و شادابی پوست و مو کمک شایانی میکند. فواید بسیار بالای آش ها
آش سبزیجات سبب تقویت و عملکرد بهتر قلب میشود؛ این آش قوای جنسی را به ویژه در مردان تقویت میکند.
آش سبزیجات آنتی بیوتیکی قوی است؛ این آش به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویوژه انواع سرطانها محافظت میکند.
آش سبزیجات انرژی زیادی در بدن تولید میکند؛ این آش در دفع سموم و پاکسازی بدن به ویژه معده، روده، کبد، طحال و کلیهها تأثیر چشمگیری دارد.
در تهیه آش رشته از مواد غذایی گوناگونی استفاده میشود که در بیشتر مناطق جغرافیایی قابل دسترس هستند. اگر چه تهیه این آش در قسمتهای گوناگون تفاوت اندکیدارد اما با داشتن قابلیت تغییر بعضی از مواد اولیه، این آش را میتوان برای تمام گروههای سنی و حتی بیماران خاص به غذایی سالم و مغذی تبدیل کرد.
استفاده از مواد اولیه متنوع یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این آش قدیمیاست. به کار گرفتن حداقل یک ماده غذایی از هر یک از گروههای اصلی غذایی موجب افزوده شدن ارزش تغذیهای آن شده است. استفاده از رشته از گروه نان و غلات، حبوبات و گاهی آب گوشت از گروه گوشت و حبوبات، سبزیهای گوناگون بسته به منطقهای که آش در آن پخت میشود و بالاخره کشک یا ماستی که به آن اضافه میشود، مجموعه کاملی از گروههای غذایی را در این غذای ایرانی فراهم میکند. در همدان و برخی از مناطق غربی کشور نوع خاصی از آش رشته تهیه میشود که در اصطلاح به آن آش رشتهترشی گفته میشود. در این آش به غیر از کشک و ماست مقادیری از میوههای خشک بهاین مجموعه اضافه میشود تا از گروه میوهها نیز در پخت این غذا استفاده شده باشد.
لازم به ذکر است که هریک از اقلام اضافه شده دارای ماده مغذی مخصوص به خود از انواع ویتامینها گرفته تا املاح، پروتیین، کربوهیدرات و… است که آن را در همین وعده غذایی در اختیار سلامت ما میگذارد. با وجود این با اضافه کردن مواد غذایی دیگری به عنوان تزیین میتوان بهاین ارزش غذایی افزود اما باید به یاد داشته باشیم که روی آشمان یک وجب روغن نباشد که در این صورت از ارزش تغذیهای آن میکاهیم و به دست خودمان قاتق نانمان را به قاتل جانمان تبدیل میکنیم.
آش آبغوره تاثیر بسیار زیادی در اصلاح مزاج دارد . آش آبغوره در کاهش قند خون ،چربی واسید اوریک اثر خوبی داردو یکی از موثر ترین روشهای کاهش وزن نیز می باشد
خواص رژیم آش آبغوره و طرز تهیه آن: فواید بسیار بالای آش ها
- تعدیل وتنظیم وزن ولاغر کردن افراد چاق.
- کمک موثر در درمان دیابت.
- درمان موثر ومفیدجهت بواسیرشقاق و واریس و واریکوسل.
- خونسازی و تحریک مغز استخوان جهت تقویت گلبول های خونی(موثر در درمان افراد کم خون).
- موثر در درمان اگزما و سایربیماری های پوستی.
- پاکسازی سموم دارویی از بدن نظیر قرص های جلو گیری وهورمونی واعصاب و….
- پاک سازی اخلاط چهارگانه ازبدن باسرعت زیاد.
- آش آبغوره علاوه برخواص فوق،منضج اخلاط نیزمحسوب می شود.
دستورعمل رژیم آش آبغوره:
فرد باید به مدت 14 روز،روزانه فقط آش میل کند نه غذاهای دیگر.بدین صورت که به دلخواه یک یا تعداد متنوعی ازآشها را تهیه کره وبا هر وعده آن یک قاشق غذاخوری آبغوره ی مخلوط نموده میل کنید.نوع آش اهمیت چندانی ندارد ولی ترجیحا آش جو از همه ی انواع آن بهتر است(مثل آش ماش- آش برنج – آش دوغ) این آش ها نبایستی گوشت و پیاز داغ وسرخ کردنی ورشته داشته باشد ودر بین حبوبات استفاده از نخود اشکالی ندارد ولیلوبیا و عدس وکشک باید به مقدار خیلی کم مصرف شود.ولیکن ریختن آلو ،سبزیجات،هویچ،سیب زمینی،کدو،گوجه فرنگی،لپه ،ماش، برنج،وانواع مختلف سبزیجات در آش اشکالی ندارد،اما نان را نبایستی همراهآش مزبورمیل کنید.دراین چهارده روزخوردن میوه چای وسایر خوراکی هاوکشیدن سیگارنیز ممنوع بوده وتنها خوردنی های مجاز همراه آش ،آب وعسل ودرصورت احساس گرسنگی وضعف ،هرچندروزیک بارمی توان یک عدد زرده ی تخم ومرغ نیم عسلی همراه آش میل کنید.
ودرصورتاحساس دلدردونفخ می توانید همراه آش کمی عسل وزیره میل کنید.
1-ئاگر به آش کشک میزنید نمک نریزید و اگر دوغ میریزید به میزان لازم نمک بزنید. استفاده زیاد از نمک برای سلامت شما دردسر ساز میشود.
2 برای خوش رنگ شدن رشته آش، زردچوبه را همراه پیاز داغ به آش بیفزایید.
3 آشی که میخواهید دوغ بزنید سفت بردارید و اگر کشک میزنید شلتر بردارید.
4 اگر اسفناج در بازار نیست از برگ چغندر استفاده کنید.
5 برای تهیه کشک زرد، کشک را با زعفران و آب بجوشانید.
6 تزیین کشک را با کیسه فریزر مثلثی شکل انجام دهید.
7 بهتر است برای پیشگیری از مسمومیت با کشک که اغلب مسمومیت خطرناکی است از کشکهای پاستوریزه استفاده کنید و کشک را به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
ما در گذشته به تعداد ایام سال (بیش از 365 نوع) آش داشتیم. البته هنوز هنوز هم آش هاای زیادی داریم مثل آش وجه آش کشک ,آش رسته , آش با سیرابی و … که اکثرا به همراه حبوبات و سبزیجات تهیه می شوند و ازارزش غذایی بالایی برخوردارند.
عالی بود لطفا بیشتر از این نوع مقاله بذارید سپاس