طرز تهیه سیر قلیه دستور سیر قلیه غذای محلی شمالی
طرز تهیه سیر قلیه
سیر_قلیه
عزیزان شمالی همه تو درست کردن سیر قلیه استادن .وقتی میخوام دستور یک غذای محلی رو بزارم استرس می گیرم ماشالله همه کاربلد✌️?
میریم برای دستور سیر قلیه
برگ تازه سیر رو ریز خرد می کنیم نه مثل سبزی قرمه، بلکه برگ های سیر تازه رو بصورت دسته توی دست می گیریم یا روی تخته وبه اندازه حدودا نیم سانتی خردش می کنیم. برگ های خرد شده توی روغن سرخ می کنیم. چند تکه مرغ رو ابتدا دو طرفشو توی روغن بهمراه کمی زردچوبه تفت میدیم تا نیم سرخ بشه. لپه خیس خورده رو هم بهش اضافه می کنیم تا تفت بخوره و خوش رنگ بشه. خیلی ها میگن حبوبات رو تفت ندین دیر می پزه. من تا الان بیاد ندارم حبوبات رو تفت داده باشم و نپزن. بلکه برعکس، وقتی یکی دو دقیقه تفت بخورن هم خوشرنگ میشن هم حالت خامی و آبپز پیدا نمیکنن. این از این. حدود دو لیوان آب جوش (بستگی به اندازه مواد و خورشتمون داره) به مرغ ولپه اضافه می کنیم و اجازه میدیم با شعله مناسب حدود نیم ساعت مرغ بپزه بعد برگ سیر سرخ شده رو بهش اضافه می کنیم نمک و فلفلش رو اندازه می کنیم و زمانی که مرغمون پخت و خورشتمون جا افتاد چند تا تخم مرغ رو توی ظرفی میشکنیم و کمی زرده و سفیده رو باهم قاطی می کنیم و روی خورشتمون میریزیم یکی دو تا هم میزنیم که به همه جاش برسه و بپزه (دوست داشتین درسته توش بندازین اینم سلیقه ایه) و بعد زیرش رو خاموش می کنیم. من هیچ نوع چاشنی به این غذا نمیزنم شما دوست داشتین میتونین آبلیمو یا آبغوره بهش بزنین.
بعضی ها از لپه توی سیرقلیه استفاده نمی کنن و فقط بامرغ و برگ سیر درست می کنن ولی اصلش به نظرم با لپه هست و البته بسیار خوشمزه تر.
نکته دیگه اینکه اگه چند شاخه شوید رو خرد و سرخ کنیم و به برگ سیر اضافه کنیم خورشتمون لعابدار و خیلی خوشمزه میشه. این سلیقه ایه اینجا من فقط از برگ سیر استفاده کردم ولی با شویدشم درست کردم عطرش آدمو سرمست میکنه .