طرز تهیه سس کچاپ مثل نوع کارخانه ای با ارائه نکات و ترفندهای طلایی
طرز تهیه سس کچاپ
چندیننکته مهم در تهیه سس کچاپ
سرکهای که در تهیه سس کچاپ استفاده میکنید، بهتر است خانگی باشد و در میان انواع سرکهها، سرکه انگور قرمز و سفید از بهترینها هستند.
رب گوجهفرنگی که در تهیه این سس استفاده میشود، باید خوشرنگ باشد از ریختن ربهایی که رنگشان به سیاهی میزند، خودداری کنید. طعم رب هم بهتر است که ترش و شیرین باشد.
ادویههایی که میتوانید در تهیه سس گوجهفرنگی استفاده کنید، فلفل سیاه، دارچین و پاپریکا یا همان فلفل قرمز شیرین است.
در صورت تمایل میتوانید به جای شکر سفید از شکر قهوهای یا به جای هر دوی آنها از عسل برای تهیه این سس استفاده کنید.
برخلاف سس مایونز، هنگام تهیه سس گوجهفرنگی هرگز نباید به محتویات سس، آبلیمو اضافه کرد. اجزای اصلی سس کچاپ فقط شکر، سرکه و رب گوجهفرنگی هستند.
این توصیه را در تهیه هر دو سس در نظر داشته باشید؛ اندازهها بسیار مهم هستند. زیاد و کم کردن مقدار مواد اولیه اصلی، در غلظت، عطر و طعم سسهای تهیه شده تاثیر بسزایی خواهد داشت.
کچاپ ابتدای قرن نوزدهم نیز به کچاپ امروزی شباهتی ندارد. در آن زمان به هر سسی که سرکه در آن به کار رفته بود کچاپ میگفتند.
طرز تهیه سس کچاپ امروزی که گوجهفرنگی و سرکه پایهی آن باشد یک سلیقهی کاملاً امریکایی است. درواقع رنگ و طعم سس کچاپ امروزی را باید در علاقهی مفرط ساکنان ینگهدنیا به گوجهفرنگی جستوجو کرد.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه سس قرمز با رب و سرکه
طرز تهیه سس قرمز با رب و سرکه از طرز تهیه سس کچاپ خانگی با گوجهفرنگی تازه بسیاری سادهتر است. تهیه این سس وقت چندانی از شما نمیگیرد و شما بهسرعت میتوانید آن را تهیه کنید. برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب گوجهفرنگی بهتر است از رب خانگی استفاده کنید که طعم دلپذیرتری به دست بیاید. برای تهیه سس قرمز با رب و سرکه شما به این مواد اولیه نیاز دارید:
رب گوجهفرنگی خانگی: یک فنجان
سرکهی سفید یا سرکهی سیب: نصف فنجان
پودر سیر: یک قاشق چایخوری
پودر پیاز: یک قاشق چایخوری
عسل یا شکر: دو قاشق غذاخوری
مُلاس یا شیرهی انگور: دو قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
پودر خردل: یک قاشق چایخوری
آب جوشاندهی گرم: یک لیوان
طرز تهیه کچاپ با رب گوجهفرنگی و سرکه
برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب و سرکه کافی است رب و آب جوشاندهای را که هنوز گرم است با هم مخلوط کنید. سرکه و سایر مواد اولیه را به آن اضافه کنید. و روی شعلهی ملایم حرارت دهید که قوام پیدا کند. مایه را داخل ظرفی مناسب بریزید و بهصورت مداوم و در یک جهت هم بزنید که سس شما نرم و لطیف شود و شکل بگیرد. شما میتوانید در طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب گوجهفرنگی و سرکه از فلفل دلمهی بسیارریزخردشده استفاده کنید.
مواد اولیه برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی
مواد اولیه برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی بسیار دردسترس است. همانند طرز مواد اولیه برای سس خانگی پیتزا، مواد اولیه این سس را هم میتوان در هر آشپزخانهای پیدا کرد. البته دست شما برای تغییر در مواد اولیه باز است. حتی اگر ادویههای اصلی هم دردسترس نباشد، همیشه افزودنیها و چاشنیهای دلخواه شما میتواند طعم دوستداشتنیتری برایتان به ارمغان بیاورد. طرز تهیه سس کچاپ خانگی به اندکی وقت و این مواد اولیه نیاز دارد:
پیاز متوسط: یک عدد
روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
سیر: یک حبه
پورهی گوجهفرنگی: ۵۰۰ گرم
سرکه: ۳۵۰ گرم
آب: ۲۰۰ میلیلیتر
شکر قهوهای: ۱۵۰ گرم
نمک: نصف قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا: یکدوم قاشق چایخوری
فلفل جامائیکایی آسیابشده: یکچهارم قاشق چایخوری
زعفران: بهاندازهی دلخواه
عسل: در صورت تمایل برای جایگزینی با شکر، نصف قاشق غذاخوری
*********************************************
طرز تهیه سس با گوجه تازه
پیاز را بهصورت بسیار ریز خرد کنید.
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بگذارید با شعله کم گرم شود.
پیاز خردشده را داخل روغن داغ بریزید و اجازه دهید برای چند دقیقه حرارت ببیند و نرم شود.
سیر را بسیار ریز خرد کنید و برای دو تا سه دقیقه تفت دهید. آنها را به پیازهای تفتداده و نرمشده اضافه کنید.
پیاز و سیر تفتیده را از روغن جدا کنید و داخل یک قابلمه بریزید.
پورهی گوجهفرنگی را بههمراه آب و سرکه داخل قابلمه بریزید.
شعله را زیاد کنید و اجازه دهید بجوشد و آب آن گرفته شود.
شکر و نمک و فلفل را به مایه اضافه کنید.
میتوانید بهجای شکر از نصف قاشق عسل و نصف قاشق شکر استفاده کنید.
مواد را بهخوبی با هم مخلوط کنید.
اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم حرارت ببیند.
در طول زمانیکه سس روی شعله است از همزدن غافل نشوید؛ مخصوصاً حواستان باشد که در دقایق پایانی سس شما ته نگیرد.
بههیچ وجه در طول این زمان در قابلمه را نگذارید.
بعد از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه حرارتدادن مایه، آن را از روی شعله بردارید و اجازه دهید اندکی خنک شود.
مایه را داخل مخلوطکن بریزید که سس شما یکدست شود. مخلوطکردن را تا زمان یکدستشدن سس ادامه دهید.
اگر نرمی و یکدستی سس هنوز مطلوب نیست، میتوانید آن را از یک صافی عبور دهید.
ظرف نگهداری سس را از قبل بجوشانید و و خشک کنید. سس را بهصورت داغ داخل ظرف داغ بریزید.
اگر ظرف را بهخوبی ببندید میتوانید تا زمان بازشدن در ظرف، تا ۶ ماه آن را نگه دارید.
***************************************
با این طرز تهیه سس کچاپ خانگی شما سسی لذیذ خواهید داشت که چاشنی بسیاری از غذاهای محبوب شما خواهد شد. سس کچاپ خانگی شما کاملاً مطابق سلیقهی شماست. هر قدری که دوست دارید میتوانید به آن چاشنی اضافه کنید. از هیچ مادهی غیرطبیعی و ناسالم هم خبری نیست. حتی اگر دوست دارید میتوانید اندکی زعفران هم به آن اضافه کنید و طعمی خاصتر به دست آورید.
امروزه با توجه به هزینه های زیادی که مواد غذایی های کارخانه ای دارند تهیه انواع سس ها در منزل به صرفه تر است هم از لحاظ کمک به اقتصاد خانواده هم از جنبه سلامت مواد غذایی و در پی آن سلامت افراد خانواده را شامل می شود.و البته تهیه این سس ها و چاشنی ها وقت چندانی از شما نمیگیرد و شما بهسرعت میتوانید آن را تهیه کنید.