طرز تهیه رشته پلو یک غذای سنتی و پرطرفدار ایرانی
طرز تهیه رشته پلو یک غذای سنتی و پرطرفدار ایرانی
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم:
- برنج: 2 و نیم پیمانه
- رشته پلویی خرد شده: 28 گرم
- کره یا روغن گیاهی
- زعفران دم کرده: نصف قاشق چایخوری
- نمک
مواد لازم برای تزیین رشته پلو:
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- کشمش طلایی: یک سوم پیمانه
- کشمش سیاه: یک سوم پیمانه
- خرما: نصف پیمانه
طرز تهیه رشته پلو
من رشته ها رو یکی دو دقیقه با یه قاشق روغن و کمی کره تفت دادم بهش پودر دارچین و کمی زنجفیل و خیلی کم هل اضافه کردم؛ برای اینکه از بوی خمیری و خامی رشته خلاص بشم. بعد به برنج در حال جوش اضافه کردم و چند دقیقه جوشید و همش رو باهم آبکش کردم و دم کردم. اگه دوست داشتید بعد از دم کشیدن مقداری کره رو داغ کنید و ادویه ها رو توش بریزید و با کمی زعفرون آبکرده مخلوط کنید روی برنج بریزید تا دم بکشه.
اینبار برای اینکه نمیخواستم غذا خیلی خشک و گلوگیر باشه ? گوشت قلقلی ها رو که درست کردم و سرخ کردم، بهش کمی پیاز داغ و زعفرون هم اضافه کردم، بعد روش آبجوش ریختم و گذاشتم تا حسابی بپزه و شبیه! خورشت بشه.
طرز تهیه رشته پلو
- برنج را بشویید سپس در 4 پیمانه آب که 2 تا 3 قاشق غذاخوری نمک به آن افزوده اید چند ساعت بخیسانید.
- در یک قابلمه نچسب بزرگ 5 پیمانه آب بریزید و بگذارید تا به جوش آید.
- آب برنج را خالی کرده و به آرامی آن را داخل قابلمه آب جوش بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب و برنج به جوش بیایند، رشته پلویی را به آب در حال جوش اضافه کرده و بگذارید تا حدود 7 تا 10 دقیقه بجوشند. برنج را تست کنید که برای آبکش کردن آماده باشد. وسط برنج بایستی سفت و اطراف آن نرم باشد. رشتهها هم باید کمی نرم و کمی سفت باشند. سپس برنج را آبکشی کنید و با آب خنک شستشو دهید.
- قابلمه را بشویید و روی شعله بگذارید، 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن یا کره و 1 تا 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده داخل قابلمه بریزید. با استفاده از یک کفگیر بزرگ برنج را داخل قابلمه ریخته و به فرم هرم در بیاورید. برای خروج بهتر بخار از داخل برنج با ته کفکیر چند سوراخ داخل برنج ایجاد کنید.
- بدون اینکه درب قابلمه را بگذارید، برنج را روی شعله تقریبا زیاد به مدت 5 تا 7 دقیقه قرار دهید تا وقتی که بخار شروع به خارج شدن کند، سپس یک فنجان آب دور برنج بریزید و درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم کنید و اجازه دهید تا 45 دقیقه دم بکشد.
- در یک تابه متوسط پیاز ریز خرده شده را با روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس کشمش پاک کرده و شسته شده و خرمای پوست گرفته را اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید.
- بعد از اینکه برنج دم کشید، مقداری از زعفران دم کرده را با مقداری از برنج مخلوط کنید و کنار بگذارید.
- رشته پلو را داخل دیس بکشید و با برنج زعفرانی و کشمش و خرما روی آن را تزیین کنید. رشته پلو را می توانید با گوشت قلقلی یا مرغ هم میل کنید.