طرز تهیه رشته خشکار یک دسر خوشمزه سنتی گیلانی
طرز تهیه رشته خشکار
مواد لازم رشته خشکار
آرد برنج مرغوب دو لیوان
آرد شیرینی یک لیوان
آب دو لیوان و نیم
گردو صد گرم
شکر چهار قاشق سرپر
یک قاشق چای دارچین و کمی هل سابیده شده
زرده تخم مرغ(ترجیحا محلی)یک عدد(قابل حذف)
دو قاشق روغن جامد
.
۱.ابتدا اردها رو مخلوط کنید.از الک ریز رد کنید.
۲.گردو ها رو بسابید .اما درشت تر از فسنجونی که زیر دندون بیاد.با شکر و دارچین و هل مخلوط کنید و یه گوشه بزارید.
۲.آرد رو با یک لیوان آب مخلوط کنید و با دست ورز بدید تا خمیر منسجمی به دست بیاد.بعد یک لیوان و نیم آب باقی مونده رو اضافه کنید.همونجور که توی فیلم میبینید مایع روونی به دست میاد.این مرحله میتونید یک شب مایه رو داخل یخچال بزارید.بعد بیارید بیرون.کمی ارد ته نشین شده.میتونید کمی اب اضافه کنید و دوباره هم بزنید.غلطت مورد نظر کاملا تو فیلم مشخصه. و سه بار از الک رد کنید.
۳.حالا روغن جامد و زرده تخم مرغ رو مخلوط کنید.یک تابه نچسب ترجیحا سنگین رو روی گاز بزارید.تا حسابی داغ بشه.کمی روغن مایع یا همون ترکیب روغن جامد و تخم مرغ رو به کف تابه بمالید.این مرحله رو به کمک یک پارچه تمیز انجام بدید و اضافه ی مواد رو بگیرید.هدف چرب شدن کف تابه ست.
۴.حالا همونجور که توی فیلم میبینید از مواد داخل اون ظرف مخصوص بریزید و داخل ماهیتابه به صورت بیضی و عمود بر اون بریزید.وقتی یک دقیقه موند و پخت به کمک دست از تابه جدا کنید و بپیچید.پیچیدن رشته کاملا توی فیلم مشخصه.
این مرحله رو تا نصف شدن مایه تون تکرار کنید تا رشته ها حاضر بشن.
???
???
۵.حالا دوباره از مایه بریزید و این بار از مواد گردویی داخلش بریزید و بپیچید.این مرحله هم در فیلم کاملا مشخصه.این جوری خشکارهاتون رو حاضر کنید.
۶.حالا رشته خشکارها رو در روغن داغ و هر دو طرف سرخ کنید.در حدی که کمی طلایی بشن کافیه.
???
۷.یک لیوان شکر و یک و نیم لیوان آب رو داخل قابلمه بریزید.روی شعله با درب باز بزارید تا شیره غلیظ بشه و در انتها کمی دارچین اضافه کنید.رشته خشکارها رو که سرخ کردید و خنک شدن رو دونه دونه داخل شیره غوطه ور کنیدو یک دقیقه بعد خارج کنید..
.
همراه یک لیوان چای تازه دم نوش جونتون.
??
.