طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل از حلوا های سنتی و خوش طعم استان اردبیل هست که به همراه انواع ادویه های مفید و مقوی و همین طور به همراه شیره ی خرما تهیه میشه.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه حلوا سیاه اردبیل چیست ؟
آرد نان سنگک : 400 گرم
آرد گندم : 100 گرم
آب : 1 پیمانه
کره : 180 گرم
ادویهی مخصوص : (هل، زنجبیل، پودر گل سرخ، فلفل قرمز، فلفلسیاه، جوز هندی، زردچوبه، زیره و میخک)….. 1 قاشق سوپ خوری
گردوی آسیاب کرده : 100 گرم
کنجد : 50 گرم
شیره ی خرما: 5 پیمانه
مراحل پخت و طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل :
ابتدا هر دو آرد را در تابه ی مناسبی بریزید و روی حرارت تفت دهید تا بوی خوش آرد بلند شود ولی رنگش تغییر نکند. آن گاه آب را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مخلوط گرم شود.
سپس کره را کم کم به آن اضافه کنید و مایه را مرتب هم بزنید تا صاف و یکدست شود و آرد طلائی رنگ شود.
سپس ادویهها، گردو و کنجد را اضافه کنید و در اواخر پخت، شیره ی خرما را درون حلوا بریزید.
پس از 15 دقیقه، حلوا را از روی حرارت بردارید و برای پذیرائی در کپسول های کاغذی کوچک بریزید و با پودر بادام یا نارگیل تزیین کنید.
** روند پخت همون طور که می بینید مثل حلوا های دیگه هست فقط آرد این حلوا به دلیل اینکه آرد سفید قنادی نیست از اهمیت زیاد برخوردار است و مقوی و بهتر است آرد رو روی حرارت متوسط و کم تفت بدید تا آرد نسوزه و ارزش غذایی اون از بین نره.
** ادویه های گرمی و خوش عطر مثل زیره , گل سرخ , هل و زنجبیل باعث این حلوا به طور خاصی عطر و طعم متفاوتی با دیگر حلوا ها داشته باشه.
** افزودن زعفران به این حلوا اختیاری است من به دلیل اینکه رنگ حلوا سیاه است و زعفران نقشی در درنگ حلوا نداره و ادویه های خوش عطر زیادی داره من اضافه نکردم.