طرز تهیه ترشی نازخاتون مازندران
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه ترشی نازخاتون مازندران چیست؟
بادمجون کبابی شده ۵ عدد متوسط
گوجه فرنگئ آب پز شده ۱ عدد ( به دلخواه)
آبغوره ۲ لیوان
سبزی شامل (نعنا ۵ دسته)
ریحون نازخاتونی ۵ دسته جعفری ۲ دسته، زلنگ ۱ دسته، اناریجه ۱ دسته
اوجی ( پونه) ۱ دسته، سرسم ۲ دسته به دلخواه ) جایگزین: ریحون ۵، جعفری ۲، نعناع ۱…چهار قاشق خورد شده
سیر ۱ بوته
نمک و فلفل سیاه و گلپر ساییده مقداری
مراحل آماده سازی و طرز تهیه ترشی نازخاتون مازندران :
ابتدا بادمجون ها رو روی حرارت قرار داده تا کبابی بشن بعد ساطوری کردم می تونید رنده هم بکنید. اما نوع کباب که بعدا پوستشو می کنید و ساطوری یا چرخش می کنید عطر فوق العاده ای به ترشی شما میده من اکثرا با ین روش بادمجان ها رو آماده می کنم.
گوجه فرنگی رو هم با مقداری آب میپزیم بعد از پخت و خنک شدن رنده کنید. سبزی و سیر رو هم چرخ کردم به اندازه ی ۳ قاشق غذاخوری ( ما چون سبزی دوست داریم بیشتر می ریزیم ) داخل ظرفی ریختم و بادمجون های ساطوری شده رو اضافه کردم و نمک و فلفل سیاه و گلپر و آبغوره زدم.
میزان آبغوره هم در حدی که مثه ماست رقیق بشه کافیه. ازش بچشید تا نمکو فلفل به اندازه باشه البته زیاد هم نریزید چون چند ساعتی که بذارید بمونه احتمال شدت گرفتن فلفل هست.
نازخاتون خوشمزه مون هم آمادس این ترشی فصل بهار و تابستونه مازندرانی هاست که تو این فصل کنار هر سفره ای پیدا میشه.
البته گیلانی ها هم این ترشی رو درست می کنند و سبری محلی چوچاق و خالواش میریزن که که ببسیار در طعم و مزش دخیل هست.
نوش جان
نکته : اگر سبزی محلی در دسترس ندارید یا توی شمال نیستید و این سبزی ها رو ندارید می تونید از نعنا جعفری و ریحون پونه و گشنیز که همه جا هست استفاده کنید فقط به نسبت نعناع بیشتری برای این ترشی بریزید.