طرز تهیه آلبالو خشک یکی از روش های نگه داری برای طولانی مدت است که البته هم طعم عالی که بچه ها هم عاشقشن و جز خوراکیهای سالم و مفید خونگی است .
من که هر سال توی تیر ماه کارم کلا با آلبالو هست یا دارم خشک ش می کنم یا مربا و شربت درست می کنم .یا اینکه ترشی می اندازم .
و هر موقع حال و حوصله داشته باشم دون می کنم هسته هاشو در میارم و ریز می کنم آماده باشه برای آلبالو پلو خوشرنگ و خوشمزه .
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مراحل و طرز تهیه آلبالو خشک
دو کیلو آلبالو رو شسته ،نمک زدم و بر روی سبد چوبی تو حیاط گذاشتم روشو توری انداختم هر چند ساعت آلبالوها رو، زیر و رو کردم تا بعد از سه رو خشک شدن.
** در فریزر نگهداری می کنم.
** خشک کردن در نور آفتاب ،رنگ آلبالو ها رو تیره می کنه اما ب نظر من خوشمزه تر از فر و دستگاه خشک کن میشه.
طرز تهیه ترشی آلبالو
دو لیوان آب رو با یک لیوان سرکه و یک قاشق شکریا «نبات» و یک ق نمک روی حرارت میذارم تا پنج دقیقه بجوشه، ولرم سرد که شد
یک کیلو آلبالو رو داخل شیشه ریخته و با محلول آب و سرکه ،شیشه رو پر می کنم می فرستم یخچال ده روز بعد استفاده م یکنم. ضمنا تا سه سال در یخچال موندنیه.
طرز تهیه شربت آلبالو
برا یک کیلو آلبالو حدود ۱/۵تا ۲ کیلو شکر لازمه که بستگی به ترشی البالو داره .البالو ها رو پاک وشسته وتو قابلمه لعابی ریختم
و روی آلبالوها دو لیوان آب ریختم و دو ساعت بعد گذاشتم رو حرارت تا چندجوش بزنه ، بعد یک ربع جوشیدن صاف کردم
اب البالو رو دوباره رو حرارت گذاشتم و شکر رو اضافه کردم گذاشتم بجوشه و قوام بیاد و کف روش رو مدام جمع کردم و بعد کمی غلیظ شدن ۱/۴ قاشق وانیل اضافه کردم و حرارت رو خاموش کردم
با آلبالو ها میشه لواشک درست کرد یا در تزیین شربت یا با کمی شهد مخلوط و با چای سرو نمود.
طرز تهیه مربا آلبالو
داخل قابلمه لعابی با ظرفیت سه برابر موادم، یک لیوان آب سرد می ریزم
یک کیلو آلبالوی هسته گرفته رو لایه ب لایه با یک کیلو دویست گرم شکر داخل قابلمه می ریزم و بیست و چهارساعت یخچال می فرستم.
سپس روی حرارت میذارم کف روشو می گیرم تا مربا کدر نشه، و ازکنار اجاق تکون نمی خورم چون این مربا زودسر ریز میشه.تا بیست دقیقه اگر مربا ب غلظت رسید ک هیچ،اما اگر ب زمان بیشتری نیاز داشت آلبالو ها رو بیست دقیقه بعد از قابلمه در میارم و می ذارم شهد غلیظ بشه. در انتها آلبالو ها رو ب قابلمه اضافه و یک ق غ پودر ژله آلبالو و یک ق غ آب لیمو اضافه می کنم.
** پودر ژله باعث کشسانی مربا و طعم مطبوعی می شود.
** میزان شکر رو با ترشی آلبالو بسنجید اما طعم رو فدای شیرینی گلو سوز نکنید.