طرز تهیه آش عباسعلی که بسیار مقوی و مفید است و یک پیاله کوچک از این آش تقریبا همه مواد معدنی بدن را تامین می کند. این آش ترکیبی از غلات و حبوبات و گوشت می باشد.
در ادامه مواد اولیه و روند پخت رو به طور کامل براتون داریم.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه آش عباسعلی چیست؟
نخود: نصف پیمانه
لوبیا چیتی: نصف پیمانه
لوبیا سفید: نصف پیمانه
گندم پوست کنده: 1/5 پیمانه
برنج: نصف پیمانه
عدس: نصف پیمانه
گوشت دنده گوسفندی: 310 گرم
پیاز درشت برای پیاز داغ: 5 عدد
سیر برای سیر داغ: 11 حبهچ
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
فلفل سیاه و قرمز: به میزان لازم
روغن حیوانی: به میزان لازم
نعناع خشک برای نعناع داغ: به میزان لازم
مراحل پخت و طرز تهیه آش عباسعلی :
ابتدا حبوبات را یکی دو روز قبل خیسانده و چند بار آب آن را عوض کرده و باهم بپزید .
حبوبات بعد از پخته شدن بایستی به راحتی با فشار دو انگشت له شود و سفت نباشد . برنج را هم خیسانده و کنار بگذارید.
گوشت و گندم را جدا از هم پخته و در اواسط پخت برنج را به گندم اضافه کرده تا با هم بپزند، گوشت را ریش ریش کرده وبا تمامی مواد پخته شده روی شعله گذاشته و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد.
طوری که دانه های گندم و برنج تقریباً در آن نا مشخص شود و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد این آش به واسطه داشتن گوشت کش دار شده و هر چقدر مزه تند داشته باشد خوشمزه تر است.
مقدار کمی از پیاز داغ را برای تزئین نگه دارید و بقیه را برای خوشمزه تر شدن به آش اضافه کنید چند جوش که زد و با پیازداغ مزه دارتر شد شعله را خاموش کرده و روغن حیوانی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
هر چقدر روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتر باشد خوشمزه تر و بهتر می شود ولی چون بعضی از افراد محدودیت خوردن روغن حیوانی دارند میزان آن را کمتر یا از روغن زیتون استفاده کنند با کشیدن آش در ظرف و تزئین توسط پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ سفره را رنگین کنید.
نوش جان