رعایت بهداشت اسکاچ و سینک در آشپزخانه از مهمترین مسائل خانه
رعایت بهداشت اسکاچ و سینک
اسفنج آشپزخانه 200 هزار برابر از سطح سرویس بهداشتی، آلوده است !?
در هر سانتی متر مربع از اسفنج ظرفشویی، یک میلیون باکتری وجود دارد که برخی از آنها باعث ابتلا به بیماریهای خطرناکی میشوند
آشپزی و نگهداری مواد غذایی
آیا میدانید میکروب ها به سرعت در غذای گرم تکثیر می شوند؟.
نگهداری غذا در یخچال یا سردخانه ، رشد میکروب ها را کندتر می کند. پخت و پز در دمای بالا نیز سبب کشته شدن اکثر میکروب ها خواهد شد. غذا را به محض پخته شدن باید سرو کرد.
غذا را در ظرف های در بسته، دور از حشرات، موش و سایر حشرات نگهداری کنید.
غذای تازه را در جای سرد یا در صورت وجود در یخچال نگهداری کنید.
غذاها را به طور کامل پخته اما سبزیجات را زیاد نپزید.
برای جلوگیری از سیاه شدن سبزیجات درحال پخت سعی کنید درب ظرف را نگذارید.
غذا را بلافاصله بعد از پخت میل کنید و برای پیشگیری از تکثیر میکروب ها آن را در هوای آشپزخانه رها نکنید.
مواد خام و پخته را در کنار هم نگهداری نکنید. برای پیشگیری از تماس، آنها را در ظروف جداگانه بریزید.
از نگهداری پس مانده غذاها، مگر در یخچال و یا مکانی سرد، خودداری کنید. آنها را بیش از یک یا دو روز، نگهداری نکنید. رعایت بهداشت اسکاچ و سینک
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
ضدعفونی کردن اسکاچ و سیم ظرفشویی
آیا آلوده ترین وسایل آشپزخانه را می شناسید اسکاچ و اسفنج ظرفشویی حاوی هزاران باکتری آلوده هستند که روزانه با آن ها در تماس هستیم استفاده از مایع سفیدکننده کمک زیادی به شما در برطرف کردن این باکتری ها از اسکاج میکند رطوبت مهمترین عامل آلوده شدن این وسایل است بهتر است آن ها را در معرض باد و هوای بیرون قرار دهید سرکه نیز به شما در زمینه ضدعفونی کردن اسکاچ کمک خواهد کرد.بسیاری از خانمهای خانه به بهداشت و نظافت تمام وسایل آشپزخانه توجه میکنند بجز ابر، سیم، اسکاچ و اسفنج ظرفشویی. این وسایل چون بهطور مداوم با آب و مایع ظرفشویی در تماساند، بیشتر افراد تصور میکنند که در گروه تمیزترین وسایل آشپزخانه قرار دارند و نیازی به شستوشو و ضدعفونی ندارند، غافل از این که تحقیقات نشان میدهد، ابر، اسفنج و اسکاچ ظرفشویی از آلودهترین وسایل آشپزخانه هستند و باکتری سالمونلا که عامل ایجاد مسمومیت غذایی است، بخصوص در اسفنج ظرفشویی که حفرههای ریز آن محل تجمع رطوبت و رشد این باکتری است، سبب انتشار و انتقال آلودگی به ظروف و مواد غذایی میشود. بررسیها حاکی از این است که در هر چهار سانتیمتر مربع اسفنج حدود ۱۳۴ هزار باکتری وجود دارد.
برخی افراد پس از استفاده از اسفنج و اسکاچ و ابر، آن را درون سینک ظرفشویی رها میکنند با این تصور که با هر بار باز کردن شیر آب، اسفنج خیس بخورد و تمیز شود، غافل از این که بیشترین رشد میکروبها در بافت اسفنج دقیقا در زمان مرطوب شدن این وسیله است. در واقع رطوبت بهترین شرایط را برای تکثیر میکروبها فراهم میکند و به جای آنکه اسفنج پاکیزهتر شود، آلودهتر از قبل خواهد شد.
• بعد از اتمام شستوشوی ظروف باید این وسایل را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و با فشار زیاد، آب را از بافت آن خارج کنید و سپس در جایی که هوا جریان دارد، مثلا در مجاورت با پنجره قرار دهید تا خشک شود.• برای از بین بردن میکروبهای احتمالی، هر چند وقت یکبار اسفنج و اسکاچ را با شوینده ضدعفونیکننده استریل کنید، به این نحو که ۱۰ درصد سفید کننده را با ۹۰ درصد آب مخلوط کنید و چند ساعتی بگذارید این وسایل در آن غوطهور باشند. سپس آن را از این محلول خارج و بخوبی آبکشی کنید. تحقیقات نشان داده است که بخش عمده میکروبها به این روش از بین میروند. همچنین میتوانید این وسایل را چند ساعتی در مجاورت نور آفتاب قرار دهید تا میکروبزدایی شوند.• راه دیگر آن که یک کاسه پر از آب کنید و اسفنج را داخل آن قرار دهید و به مدت دو سه دقیقه درون ماکروویو قرار دهید، اما مراقب باشید آب کاسه تبخیر و سبب آتش گرفتن اسفنج نشود. مطالعات حاکی است که تا ۹۸ درصد میکروبها به این روش از بین میروند.• می توانید به مدت ۱۰ دقیقه این وسایل را در آب در حال جوش حرارت دهید یا در سرکه بگذارید یا درون ماشین ظرفشویی به همراه ظروف بشویید.• در صورتی که اسفنج و اسکاچ پاره و فرسوده شده باشد، بلافاصله آن را دور بیندازید و اسفنج نو جایگزین آن کنید. بهتر است هر دو هفته یکبار اسفنج را تعویض کنید.به این نکته هم توجه کنید که اگر اسفنج با خون و زواید گوشت و مرغ و ماهی تماس پیدا کرد با دقت بیشتری آن را بشویید. بهتر است اسفنج و اسکاچ و سیم ظرفشویی از سایر اسفنجهایی که سطوح آشپزخانه، سینک یا تخته پاک کردن مرغ و ماهی با آن نظافت میشود، تفکیک شود.
اسفنج ها و سیم های ظرفشویی محل مناسبی برای تجمع میکروب هاست. بنابراین نباید آنها را پس از شستن ظرف های خیس روی سینک بگذارید. البته این راه نمی تواند کمکی به پیشگیری از تجمع میکروب ها کند؛ توصیه می شود حداقل هفته ای یک بار اسفنج ها را پنج دقیقه داخل ظرف پر از مایع ضدعفونی کننده بگذارید یا دو دقیقه داخل مایکروفر قرار دهید.
شیر ظرفشویی: سرسره آبی میکروب ها
شاید باورتان نشود اما آب باقیمانده در لوله ها، به خصوص از شب تا صبح، بهترین مکان برای تکثیر شدن میکروب هایی است که می توانند مشکلات تنفسی و گوارشی برایتان ایجاد کنند. از آنجا که نمی توان داخل لوله ها را تمیز کرد؛ بنابراین توصیه می شود صبح ها قبل از شستن دست و صورت یا ظرف ها حدود یک دقیقه شیر آب را باز کنید تا آلودگی ها دفع شوند. رعایت بهداشت اسکاچ و سینک
جاظرفی:
پارکینگ میکروب ها
جاظرفی های کنار سینک ظرفشویی دست کمی از خود آنها ندارند؛ بنابراین باید حداقل ماهی یک بار زیر آنها را با مواد شوینده و ضدعفونی کننده بشویید.