برای تهیه دسر سوتلاچ باتوت سیاه به سبک ترکیه ای که بسیار خوشمزه بوده و شما می توانید در روزهای بهار و تابستان درست کرده و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید نیاز به مواد زیر خواهید داشت
مواد لازم:
شیر ۲٫۵ لیتر
برنج ۱ کاسه متوسط
شکر ۱٫۵ کاسه
رنده پوست ۱ عدد لیمو
نشاسته ۳ قاشق
توت سیاه ۱۰ عدد
طرز تهیه سوتلاچ با توت سیاه :
یک قابلمه برداشته و در آن همان میزان دو و نیم لیتر شیر مورد نظرمان را می ریزیم سپس شعله را روشن کرده تا شیر در ولرم گرم شود و پس از آن برنج را که آبکش نموده ایم به همراه پوست لیمو داخل شیر ولرم می ریزیم و سریع هم می زنیم برنج باید اجازه بدهیم که این مواد خوب پخته و نرم شود در مرحله بعد شکر را می ریزیم و ۱۰ دقیقه همینطوری می گذاریم تا بجوشد سپس نشاسته را با کمی آب مخلوط کنید و در قابلمه بریزید و به هم زدن ادامه می دهیم وقتی به قوام لازم رسید از روی حرارت برداشته مواد را به دو نیمه تقسیم کرده به این صورت که مقداری ساده باشد و روی نیمه دیگر توت سیاه له شده می ریزیم اگر میخواهیم به همه مواد توت سیاه بریزید باید مقدار توت بیشتر از میزان ذکر شده در دستور فوق باشد از هر دو رنگ در کاسه ریخته و بعد از سرد شدن سرو می کنیم.
همونطور که می دونیم توت سیاه در مناطق مختلف ایران از اردیبهشت ماه تا تیرماه به دست می آید (بسته به نوع آب و هوای منطقه) و اگر قرمز آن را برداشت کنید طعم ترشی رو در کنار شیرینی دسر تجربه کرده و در گرمای هوا بسیار لذت بخش خواهد بود. اگر هم شیرین شده آن را دوست دارید طبق ذائقه افراد با طبع شیرین پسند می توانید سه نوع سوتیلاج نهایتاً تهیه کنید.