دستور ترشی لوبیا سبز بسیار خوشمزه با آماده سازی آسان

دستور ترشی لوبیا سبز بسیار خوشمزه با آماده سازی آسان

دستور ترشی لوبیا سبز

ابتدا مختر اشاره به فواید و خواص لوبیا سبز داشته باشیم :

لوبیا سبز از معدود مواد مغذی است که حتی با بخارپز کردن ارزش غذایی خود را به مقدار زیادی حفظ کرده و دارای خواص زیادی برای قلب، چشم، معده، رحم و روده می باشد و برای درمان یبوست، ناباروری، لاغری، دیابت، سرطان و ایدز مفید است.

طبع لوبیا سبز سرد است.

در ادامه با ما همراه شوید تا با مهم ترین خواص لوبیا سبز برای سلامتی، بارداری، کودکان و نوزادان، پوست و مو آشنا شده و درباره مضرات و ارزش غذایی آن نیز بیشتر بدانیم.

مواد لازم ترشی لوبیا سبز

لوبیا سبز  کیلو

سزکه قرمز

گلپر

3 حبه سیر(البته میزان سیر اختیاری است)

فلفل.

نمک

طرزتهیه: دستور ترشی لوبیا سبز
1کیلو لوبیا رو تمیز کنید و بزارید اب پزشه خیلی پخته نشه در حد یکی دو جوش بعد بزارید ابش کاملا خشک بشه بهتره توی سبد و آبکش بریزید و بزارید کاملا خشک شه  . بریزید تو شیشه گلپر . 3حبه سیر (البته میزان سیر اختیاری است) ولی خیلی زیاد هم نباشد که مزه سیر بر لوبیا سبز غالب شود .فلفل ،نمک وسرکه بریزید روش  حتما درب شیشه رو خوب ببندید و در جای خنک نگهداری کنید جا بیوفته

دستور ترشی لوبیا سبز ,ترشی لوبیا سبز بسیار خوشمزه,ترشی لوبیا استانبولی و آماده سازی آسان,طرز تهیه ترشی لوبیا سبز, مواد لازم ترشی لوبیا سبز

البته روش های دیگری هم هست کهترشی لوبی سبز عالی و متفاوتی داشته باشید در ادامه روش دوم ترش داریم که تقریبا شبیه به اولی است

روش دوم :

طرزتهیه:
در این روش ابتدا  لوبیا سبز رو تمیز کنید می شورید  با سرکه بزیرید بپزه  در حد یکی دو جوش بعدبعد بزارید خنک بشه سپس بریزید تو شیشه گلپرو حبه های سیر (البته میزان سیر اختیاری است) ولی خیلی زیاد هم نباشد که مزه سیر بر لوبیا سبز غالب شود .فلفل ،نمک وسرکه بریزید روش  حتما درب شیشه رو خوب ببندید و در جای خنک نگهداری کنید جا بیوفته. در عرض 4-5 روز هم جا میفته و قابل خوردن هست نوش جان

اما روش دیگری هست که به همره وجه فرنگی تهیه میشه در ادامه داریم:

روش سوم: دستور ترشی لوبیا سبز

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه

شما می‌توانید در تهیه ترشی لوبیا سبز از گوجه یا دیگر صیفی‌جات هم استفاده کنید. طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه اصلا دشوار نیست. شما می‌توانید به‌مقدار دلخواه گوجه‌ی گیلاسی یا گوجه‌های کوچک ترش را به ترشی‌تان اضافه کنید؛ فقط حواست‌تان باشد که این کار را همزمان با چیدن لوبیا سبزها در ظرف ترشی انجام دهید و قبل از هر چیز گوجه‌ها را پاک کنید و روی هر یک از آن‌ها دوسه سوراخ کوچک ایجاد کنید. البته  روشی هم  هست که گوجه ها رو پوره کنید و بپزید با سرکه مخلوط کنید همه مواد ی رو که در بالا گفته شد در شیشه بریزید و مخلوط سرکه و پوره پخته گوجه فرنگی رو روش بریزید (حتما لوبیاها اب پزشه خیلی پخته نشه در حد یکی دو جوش بعد بزارید ابش کاملا خشک بشه ) این ترشی باید در یخچال نگه داری بشه.

خواص دارویی و فواید لوبیا سبز

 پیشگیری از سرطان

لوبیا سبز منبع غنی آنتی اکسیدان هایی همچون لوتئین و کاروتنوئیدها و ویتامین C می باشد که با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند و وجود نشاسته پایدار، فیبر محلول و نامحلول، ترکیبات فنولی و سایر مواد مغذی همچون اسید فیتیک و ساپونین ها باعث شده لوبیا سبز به ماده غذایی ضد سرطانی قوی تبدیل شود که علاوه بر پیشگیری از سرطان هایی همچون سرطان سینه، روده بزرگ و پروستات به کند شدن رشد سلول های سرطانی مانند سرطان خون، سرطان سینه و سلول های لنفوم نیز کمک می کند.

ویتامین K موجود در لوبیا سبز نیز خطر ابتلا به سرطان پروستات، روده بزرگ، سرطان معده و دهان را کاهش می دهد.

 مبارزه با ایدز

مطالعات نشان می دهد لوبیا سبز دارای خاصیت ضد رتروویروسی است و مصرف منظم آن برای مبارزه و جلوگیری از پیشرفت بیماری ایدز مفید است.

 دیابت

نتایج مطالعات نشان داده مصرف بیش از سه بار در هفته لوبیا سبز و سایر حبوبات خطر ابتلا به دیابت را تا 35 درصد کاهش می دهد. لوبیا سبز حاوی فیبر و کروهیدرات بوده و جزو مواد غذایی کم گلیسیمی محسوب می شود زیرا کربوهیدرات ها به آرامی در بدن آزاد شده و به از تغییر ناگهانی قند خون دیابتی ها جلوگیری می کنند.

مواد غذایی کم گلیسمی همچون لوبیا سبز تاثیر زیادی در کاهش حساسیت به انسولین داشته و میزان قند خون، تری گلیسیرید و کلسترول بد خون در افراد دیابتی را کاهش می دهد.

 حفظ سلامت قلب

لوبیا سبز حاوی نشاسیته و فیبر فراوان است که سندروم متابولیک در بدن را کنترل کرده و با کاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت به سلامت قلب کمک می کند به طوری که افرادی که چهار بار در هفته حبوباتی همچون لوبیا سبز مصرف می کنند نسبت به کسانی که یک بار مصرف می کنند 22 درصد کمتر به بیماری های قلبی دچار می شوند.

ویتامین K موجود در لوبیا سبز با خارج کردن کلسیم از خون مانع تشکیل پلاک ها و آهکی شدن رگ های خونی شده و خطر حمله قلبی را کاهش می دهد.

 درمان ناباروری

لوبیا سبز و سایر حبوبات منبع عالی تغذیه ای برای افرادی هستند که در معرض ناباروری قرار دارند زیرا این مواد غذایی دارای شاخص گلیسمی پایین بوده و مقادیر فراوانی فولات و آهن دارند که هر سه از عوامل موثر در درمان ناباروری می باشد.

 تقویت استخوان ها

ویتامین K فراوان در لوبیا سبز به حفظ و تقویت استخوان ها کمک کرده و به ویژه برای افراد مستعد پوکی استخوان و ورزشکاران بسیار مفید است زیرا تراکم استخوانی را افزایش داده، از شکستگی های استخوانی جلوگیری و آن را سریع تر درمان می کند.

 انرژی بخش

لوبیا سبز دو برابر اسفناج آهن دارد، آهن برای انتقال اکسیژن به سلول های اندام های مختلف بدن ضروری می باشد. اگر از کم خونی، کمبود انرژی یا کاهش سوخت و ساز بدن رنج می برید توصیه می شود حتما لوبیا سبز را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

 سلامت چشم

لوبیا سبز منبع غنی کاروتنوئیدها است که نقش مهمی در پیشگیری از دژنراسیون ماکولا دارد و لوتئین و زاکسانتین موجود در آن به تقویت بینایی و درمان شب کوری کمک می کند.

 هضم و گوارش

فیبر فراوان موجود در لوبیا سبز برای درمان یبوست، بواسیر، زخم معده و ریفلاکس اسید بسیار مفید است و یکی از بهترین سبزیجات برای سلامت معده و دستگاه گوارش محسوب می شود.

خواص لوبیا سبز برای رحم و بارداری

فولات موجود در لوبیا سبز برای دوران بارداری و جنین حیاتی بوده و خطر بروز نقایص زایمان را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. لوبیا سبز برای حفظ سلامت رحم زنان مفید است و به سلامت نوزاد کمک می کند.

 خواص لوبیا سبز برای کودکان و نوزادان

لوبیا سبز منبع غنی مواد مغذی مورد نیاز بدن کودکان از جمله فیبر، ویتامین ها و پروتئین است، بینایی چشم کودکان را بهبود بخشیده و به دلیل محتوای روی به تقویت سیستم ایمنی و درمان سریع زخم و عفونت کودکان کمک می کند.

لوبیا سبز همچنین از آنفلوآنزا پیشگیری کرده و خطر چاقی در دوران کودکی را کاهش می دهد. به همین دلیل مصرف منظم لوبیا سبز برای نوزادان و کودکان مفید است.

 خواص لوبیا سبز برای لاغری

لوبیا سبز از مواد غذایی بسیار کم کالری و فاقد چربی اشباع است به طوری که 100 گرم لوبیا سبز تنها 31 کالری دارد، از سوی دیگر منبع غنی فیبر است که از رشد چربی های ناخواسته در بدن جلوگیری کرده و به کاهش وزن کمک می کند.

سالاد لاغری لوبیا سبز

برای پخت لوبیا سبز، مقداری لوبیا سبز را آب پز کرده و سپس بلافاصله داخل آب سرد بریزید تا از بیش از حد پختن آن جلوگیری کرده و رنگ سبز آن حفظ شود، سپس با مقداری آب لیمو، نعناع و روغن زیتون مخلوط و میل کنید.

 سم زدایی بدن

لوبیا سبز دارای خواص دیورتیک قوی است که می تواند به عنوان یک سم زدای عالی برای از بین بردن سموم بدن عمل کند.

 

مضرات لوبیا سبز:

*** از آن جا که فیبر، ماده غذایی دیر هضم است توصیه می شود مصرف لوبیا سبز بعد از 9 ماهگی آغاز شود.

*** مصرف لوبیا سبز خام در نوزدان و کودکان با خطر جدی خونریزی معده همراه است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *