تهیه خورش سبزی فسنجون خورش محلی سنتی لاهیجان
تهیه خورش سبزی فسنجون
سبزه فسنجون(سبزِفسنجون)
برای تهیه این این خورش خوشمزه و خوش عطر احتیاج داریم به:
۲۰۰ گرم گردو (آسیاب شده)
۲۰۰ گرم سبزی پاک شده
گشنیز نعناع و چچاق(اکه چچاق نداشتید گشنیز بیشتر و نعناع کمتر بزنید)
پیاز یک عدد متوسط
سیر سه تا چهار حبه
نصف یک مرغ متوسط
رب انار یا رب گوجه سبز یک قاشق پر (خودتون اندازه کنین)
رب گوجه فرنگی یک قاشق
نمک، فلفلو زردچوبه
تهیه خورش سبزی فسنجون شمالی
گردو رو آسیاب می کنیم. سبزیجات رو بهمراه سیر و پیاز مثل گردو آسیاب می کنیم.
رب انار یا آلوچه (من رب آلوچه ترش زدم) و رب گوجه فرنگی رو همراه زردچوبه نمک و فلفل ،به گردو و سبزی اضافه کرده بدون روغن توی قابلمه کمی تفت میدیم تا هنگام پخت روغن بیشتری پس بدن.
آب سرد اضافه کرده تا روی مواد رو بپوشونه. زیاد آب نمی ریزیم چون در حین پخت چندبار آب سرد بهش اضافه می کنیم تا گردو حسابی روغن پس بده.وقتی جوشیدشعله رو کم می کنیم، حدود یک ساعت و نیم اجازه میدیم با شعله تقریبا ملایم آروم بجوشه. و گاهی آب سرد یا تکه های یخ از کنار قابلمه بهش اضافه می کنیم.
بعد از این زمان تکه های مرغ رو بدون مزه دار کردن و سرخ کردن میندازیم توی خورش، تا بپزه و خورشتمون کاملا جا بیفته. فسنجون یک مقدار کم، رقیق تر باید زیرش خاموش بشه، چون وقتی از دما بیفته خودش غلیظ میشه.
من اینجا کمی از سبزیم رو موقع آسیاب کردن جدا کردم و برداشتم و ریز خرد کردم و سرخش کردم و به فسنجونم اضافه کردم که عطر فوق العاده ای بهش داد. شما هم میتونید همین کارو بکنید ویا اینکه همه سبزی رو آسیاب کرده با گردو بریزید توی خورش. این سلیقه ایه ولی پیشنهاد می کنم روش منو بکار بگیرید.
دوستان به نظر من خورش سبزه فسنجون علاوه بر خوشمزه بودن باعث صرفه جویی در مصرف گردو میشه. من هنگام درست کردن با همین میزان گردو از سبزی بیشتری استفاده می کنم چون حس می کنم طعم بهتری بهش میده. ولی خب دستورش همون حدود دویست گرم سبزیه
امیدی