تاثیر مخرب نوشابه در کودکان عواقب و مضرات مصرف نوشابه ها

تاثیر مخرب نوشابه در کودکان عواقب و مضرات مصرف نوشابه ها

تاثیر مخرب نوشابه در کودکان

 نوشابه ‌ها علاوه بر قند زیاد، دارای املاح فسفات هستند که در جذب کلسیم غذا ایجاد اختلال می ‌کند و نهایتا مصرف مداوم نوشابه ‌های گازدار کمبود کلسیم و به دنبال آن پوکی استخوان را به دنبال دارد. پوکی استخوان موجب شکستگی ‌های خود به خود استخوان می‌ شود.

تاثیر مخرب نوشابه در کودکان,عوارض نوشابه برای کودکان ,عواقب و مضرات مصرف نوشابه ها,نوشابه و کودک ,عوارض نوشابه,نوشابه و دندان ها ,نوشابه به بچه ها ندهید

به فرزندان خود نوشابه ندهید‼️

نوشابه قد را می خورد و باعث کوتاه قدی فرزندانتان می شود، همچنین مانع جذب کلسیم می شود که خود عامل پوکی استخوان در فرزندان شماست!

#تغذیه_کودک

این روزها همه ما از مضرات مصرف نوشابه، کم و بیش مطلع هستیم و می‌دانیم که خطرات این نوشیدنی دلچسب و گوارا برای کودکان چند برابر بیشتر است.

نوشابه اعتیادآور است

برخی از کودکان اعتیاد به نوشیدن نوشابه دارند. محتویات کافئین نوشابه‌ها، باعث به وجود آمدن این اعتیاد می‌شود.

کافئین به تنهایی باعث کاهش تمرکز کودک افسردگی، گیجی و حتی حالت تهوع می‌شود.

کافئین یک محرک است که به طور طبیعی در برخی از دانه‌ها و برگ‌ها وجود دارد.

مصرف کافئین‌ در مقدار بسیار اندک باعث افزایش هشیاری و بالا رفتن سطح انرژی می‌شود.

کافئین هم در کودکان و هم در بزرگسالان باعث مشکلات زیر می‌شود

تاثیر مخرب نوشابه در کودکان و بزرگسالان

– عصبانیت و پرخاشگری

– معده درد

– مشکل در تمرکز

– مشکل در خواب

– افزایش تپش قلب

– افزایش فشارخون

کافئین می‌تواند ضربان قلب را افزایش دهد و مشکل تپش قلب ایجاد کند و حتی اختلالات عصبی به وجود آورد.

کودکی که عادت به نوشیدن نوشیدنی‌های کافئین‌دار دارد با قطع مصرف دچار سردرد و درد عصلانی و حتی افسردگی‌های گاه به گاه می‌شود.

نوشابه موجب افزایش احتمال ابتلا به سنگ های کلیوی

بالا رفتن میزان اسید فسفریک در خون بر عملکرد کلیه ها تاُثیر منفی داشته، از آن جایی که کلیه ها قادر به دفع سریع آن نمی باشند باعث وارد آمدن فشار مضاعف به کلیه ها می شود. همچنین مصرف نوشابه های گاز دار سبب می گردد تا کلسیم از استخوان ها خارج شده و درون خون جریان یابد که این امر به نوبه ی خود موجب رسوب کلسیم اضافی در کلیه ها گردیده که در نهایت منجر به تشکیل سنگ ‌های کلسیمی در کلیه ها می شود.

و در آخر جالب است بدانید محققان ثابت کرده‌ اند که اگر یک تکه ناخن، 72 ساعت در نوشابه ی حاوی اسید فسفریک باقی بماند به طور کامل حل خواهد شد. تاثیر مخرب نوشابه در کودکان

نوشابه‌های باعث تخریب دندان‌ها می‌شوند

مصرف نوشابه‌ها، تاثیر منفی روی سلامت دندان‌ها دارند. مقدار قند موجود در آنها مخصوصا در نوشیدنی‌های شیرین، باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شود.

باکتری‌ها از قند نوشابه‌ تغذیه می‌کنند و پوشش مینای دندان را از بین می‌برند و تمام این عوامل در نهایت موجود تخریب و فساد دندان‌ها می‌شود.

نوشابه و بیش‌فعالی

بیشتر والدین متوجه تغییر رفتار و حالات کودک خود پس از مصرف نوشابه‌ها می‌شوند.

در این میان تعدادی از کودکان حساس‌ترند و بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

ارتباط مستقیمی بین مصرف شکر موجود در نوشابه‌ها و بیش‌فعالی کودکان وجود دارد.

دلیل بیش‌فعالی آنها افزایش سطح گلوکز به وجود آمده در بدن است.

قند فرآوری شده موجود در نوشابه‌ها وارد جریان خون می‌شود و بدن کودک را در حالی قرار می‌دهد که احساس می‌کند سطح انرژی بالاتری دارد و فعالیتش بیشتر می‌شود.

 

نوشابه‌ها سرطان‌زا هستند

در سال 2011، FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) رسماً اعلام نمود که مواد رنگی مصرف شده در نوشابه‌ها که باعث قهوه‌ای شدن پپسی و کولا می‌شود سرطان‌زا هستند.

برخی از ترکیبات موجود در این مواد رنگی باعث ایجاد سرطان در حیوانات شده‌اند.

علاوه بر مشکلاتی نظیر چاقی، اعتیاد‌آور بودن، سرطان‌زا بودن، تخریب دندان‌ها، بیش‌فعالی، پیری زودرس و … مصرف نوشابه‌ها باعث بروز مشکلات دیگری نیز می‌شود، مثلا بطری‌های حاوی نوشابه‌ها یک لایه به نام (BPA) دارند که باعث می‌شود اسید موجود در نوشابه با دیواره‌ی فلزی بطری نوشابه وارد واکنش نشود.

BPA باعث افزایش درصد ناباروری می‌شود و خود به تنهایی عامل چاقی و دیابت هم هست.

برخی موارد و عوارض دیگر مصرف نوشابه‌ها، همچنان ناشناخته و مجهول هستند. در واقع مصرف نوشابه یکی از بزرگ‌ترین حماقت‌های بشر برای آسیب‌رساندن به خودش می‌باشد.

راه‌حل

نوشابه‌ها همه جای دنیا هستند. از پارک‌ها گرفته تا رستوران‌ها و حتی مدارس، به فرزند خود روش سالم‌ زیستن را بیاموزید و آموزش دهید چگونه آن را برای زندگی خودش انتخاب کند.

نوشیدن شیر کم چرب به جای نوشابه باعث افزایش ویتامین‌هایی مانند A، B، و مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم در بدن می‌شود، حتی نوشیدن آب معمولی برای بدن بسیار مفید و سودمند است.

چرا به جای مصرف چیزهایی که خوب و مفیدند، بدن‌مان را با نوشیدنی‌های ناسالم از بین ببریم؟

برای اینکه کودک‌تان مصرف نوشابه را ترک کند، به او جایزه بدهید و از هر طریقی که می‌توانید او را تشویق به ترک مصرف آن نمایید و سعی کنید به جای آن آب، شیر، دوغ و سایر مایعات مفید بدنی را جایگزین نمایید.

 

نوشابه هضم غذا را با مشکل مواجه می ‌کند

دکتر فریده شیشه‌ بر در این باره می گوید: تقریبا همه مواد و ترکیبات موجود در نوشابه مضر هستند و هیچ ماده مفیدی در آن وجود ندارد. نوشابه‌ های بی ‌رنگ هم اگر چه فاقد رنگ‌ های شیمیایی هستند، مضرات زیادی دارند و مصرف آن ها توصیه نمی ‌شود. وی با بیان این که مصرف نوشابه با هدف هضم غذا و یا به عنوان نوشیدنی همراه غذا به هیچ وجه توصیه نمی ‌شود، افزود: دستگاه گوارش بدن برای هضم غذا نیازی به نوشابه ندارد و نباید با هدف تسریع هضم غذا نوشابه مصرف کرد. برخی افراد هم نوشابه را به عنوان یک نوشیدنی و برای خنک شدن بدن مصرف می‌ کنند که به این افراد نیز توصیه می ‌شود نوشیدنی‌ های سالم را جایگزین کنند.

افرادی که با مشکل ترشح زیاد و یا کم اسید معده مواجه هستند باید با مراجعه به پزشک و درمان دارویی این مشکل را حل کنند و مصرف نوشابه نه تنها تاثیری در این زمینه ندارد، بلکه می ‌تواند عوارضی هم به همراه داشته باشد.

این متخصص تغذیه با اشاره به این که غذاهای چرب دیرهضم هستند، خاطرنشان کرد: پس از مصرف غذاهای چرب اگر نوشابه و یا هر مایع دیگری مصرف شود، موجب رقیق شدن اسیدهای گوارشی می‌ شود و درنتیجه هضم غذا با مشکل مواجه خواهد شد.

مصرف آب، شربت‌ های طبیعی، دوغ و ماءالشعیر به همراه غذا نسبت به نوشابه مضرات کمتری دارد ولی مصرف این مایعات به همراه غذا نیز توصیه نمی ‌شود.

مواد غذایی پس از مصرف در درون معده از نظر دمایی تعدیل می ‌شوند و به دمای مناسب برای هضم می ‌رسند، این در حالی است که مصرف نوشیدنی ‌های سرد به همراه غذا، تعدیل حرارت مواد غذایی را مختل می ‌کند که در نتیجه آن هضم غذا با مشکل مواجه می ‌شود.

 

 نوشابه خطر سکته را افزایش می ‌دهد

مصرف مداوم و منظم نوشابه، خطر ابتلا به سکته را تا 61 درصد افزایش می ‌دهد. پژوهشگران دانشگاه میامی میلر با تحقیق بر روی بیش از دو هزار و 500 نفر، در صدد یافتن پاسخی برای پرسش مربوط به تاثیر نوشابه بر سلامت انسان پس از 9 سال بودند. در نهایت آنان به این نتیجه رسیدند افرادی که به طور منظم نوشابه مصرف می‌ کنند تا 61 درصد بیشتر از دیگران و کسانی که مصرف به مراتب کمتری دارند، در خطر ابتلا به سکته قرار می ‌گیرند.

 

– نوشابه ‌های گازدار موجب پوکی استخوان می شوند

نوشابه ‌ها علاوه بر قند زیاد، دارای املاح فسفات هستند که در جذب کلسیم غذا ایجاد اختلال می ‌کند و نهایتا مصرف مداوم نوشابه ‌های گازدار کمبود کلسیم و به دنبال آن پوکی استخوان را به دنبال دارد. پوکی استخوان موجب شکستگی ‌های خود به خود استخوان می‌ شود.

اسید فسفریک علاوه بر ایجاد اختلال در گوارش غذا، باعث اسیدی شدن خون می شود که برای جلوگیری از پایین آمدن بیش از حد PH خون(اسیدی شدن) و خنثی سازی آن، بدن از کلسیم ذخیره شده در استخوان ها استفاده می کند.

در واقع اسید فسفریک موجود در نوشابه باعث کنده شدن کلسیم از استخوان ها می شود؛ از سوی دیگر برای جذب کلسیم موجود در غذاها از طریق دستگاه گوارش نیز نیاز به برقراری نوعی تعادل میان میزان کلسیم و فسفر است. وقتی این تعادل بر اثر نوشیدن نوشابه گازدار حاوی اسیدفسفریک به هم می خورد، جذب کلسیم از دستگاه گوارش نیز دچار اختلال می شود. بنابراین بدن از یک سو از کلسیم ذخیره شده در استخوان استفاده می کند و از سوی دیگر به راحتی نمی تواند کلسیم جذب کند، در نتیجه دچار نوعی فقر کلسیم و کاهش تراکم استخوانی و در نهایت پوکی بافت استخوانی خواهد شد. طبق نتایج جدیدترین تحقیقات علمی، افرادی که به میزان زیاد نوشابه مصرف می کنند، احتمال شکستگی استخوان در آن ها 3 تا 4 برابر کسانی است که نوشابه مصرف نمی کنند. به عنوان مثال خانمی که هر روز یک لیوان نوشابه مصرف می کند، 3 برابر بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارد و اگر این زن ورزشکار باشد، میزان این خطر5 برابر افزایش می یابد. به گفته ی دکتر صفوی در حال حاضر سن ابتلا به پوکی استخوان در ایران کاهش یافته و به 35 سال رسیده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *