برنامه غذایی دوران بارداری و زمان حاملگی که بهترین تغذیه برای مادران باردار را در این مقاله از ایران پاتوق می توانید مطالعه نمایید، در زمان حاملگی باید غذاهای دارای آهن، کلسیم، پروتئین و ویتامین دار مصرف کنیدد
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
برنامه غذایی مناسب در دوران بارداری
تغذیه مادر باردار باید متعادل ومتنوع باشد و از کم خوری و پرخوری پرهیز کند بنابراین توصیه می گردد :
1)مادران باردار روزانه :
4-3 واحد از گروه شیر و لبنیات،
3 واحد از گروه گوشت و جانشین های آن
4-3 واحد از گروه میوه ها
5-4 واحد از گروه سبزی ها
وحدود 11-7 واحد از گروه نان و غلات مصرف کنند .
2)برای مادر باردار نوجوان توصیه می شود روزانه 6-5 واحد گروه شیر ولبیات مصرف کند .
3)برای دریافت فیبرمورد نیاز بهتر است از غلات سبوس نگرفته مانند نان ،سنگک و مخلوطی از غلات و حبوبات ( عدس پلو ،لوبیا پلو، انواع آش غیره) استفاده شود .
4) در این دوران نوشیدن روزانه 8-6 لیوان آب و مایعات توصیه می شود.
5)مادران باردار باید از نمک ید دار تصفیه شده وبه مقدار کم استفاده کنند ،همچنین از مصرف بی رویه غذا های شور پرهیز نمایند.
برنامه تغذیه در زمان بارداری
برای هر خانم بارداری بر حسب ویژگی ها و وزنی که دارد ، مقداری افزایش وزن توصیه شده است و اینگونه نیست که این افزایش وزن برای همه خانم های باردار به یک اندازه باشد . خانم های بارداری که وزن کمی دارند باید حدود 18 کیلوگرم وزن طی دوران بارداری اضافه کنند اما اضافه وزن خانم ها با وزن متوسط در دوران بارداری باید 11تا16 کیلوگرم باشد و زنان بارداری که اضافه وزن دارند باید 6و8 تا 11کیلوگرم وزن اضافه کنند.برنامه غذایی دوران بارداری
خانم های بارداری که اضافه وزن دارند نباید درطی دوران بارداری وزن خود را کم کنند زیرا این اقدام سبب آسیب های زیادی به جنین می شود. اضافه شدن وزن در دوران بارداری باید به صورت مرتب صورت بگیرد و به همین دلیل پزشک متخصص زنان خانم باردار را در هر بار چکاپ وزن می کند، کاهش یا اضافه شدن ناگهانی وزن در بارداری طبیعی نیست و باید دلیل آن را مشخص کرد اما در هیچ شرایطی مادر نباید سرخود به گرفتن رژیم اقدام کند.
غذاهایی که حتما باید در رژیم غذایی بارداری وجود داشته باشند
مصرف مواد غذایی سرشار از آهن
درست است که مصرف مواد غذایی سرشار از آهن در درجه اول اهمیت در یک رژیم غذایی بارداری قرار دارند اما باید بدانید که تنها دانستن منابع سرشار از آهن کافی نیست و برای جذب بهتر آهن این مواد در بدن، باید نکات زیر را رعایت نمایید:
- هنگام استفاده از منابع غذایی سرشار از آهن، جهت جذب بهتر آهن آنها بهتر است از مواد غذایی مانند پرتقال، گریپ فروت، گوجهفرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبز و لیمو ترش استفاده کنید.
- گوشت قرمز، ماهی یا مرغ را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
- از مصرف چای و قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا پرهیز کنید.برنامه غذایی دوران بارداری
مصرف مواد پروتئینی
مصرف منابع غذایی حاوی امگا 3
امگا 3 یکی از انواع اسیدهای چرب ضروری است که در برخی مواد غذایی وجود دارد. اسیدهای چربی نظیر امگا 3 به دو دلیل دارای اهمیت زیادی هستند؛ اول این که حیات بدن به آنها وابسته است و دوم این که بدن خود قادر به تولید چنین اسیدهایی نیست و حتما باید از طریق مصرف مکملهای غذایی خاص و همچنین مواد غذایی مناسب، آنها را دریافت نمود.
مصرف مواد غذایی دارای اسید فولیک
اسید فولیک، فولات یا ویتامین B9 یکی از مهمترین مواد برای حفط سلامت سیستم عصبی، خون و یاختههای حیاتی است. اسید فولیک بدن را در برابر بیماریهای قلبی، نقصهای مادرزادی، پوکی استخوان و بسیاری از سرطانها محافظت میکند. کمبود اسید فولیک در رژیم غذایی بارداری ممکن است بعدها موجب نقص در ارگانهای حیاتی کودک شود.
مواد غذایی مانند عدس، اسفناج، میوه جات، مارچوبه، لوبیا سیاه و سفید، کاهو، کلم سبز و جعفری منابع غنی از اسید فولیک هستند که البته باید توجه کنید که عواملی نظیر نگهداشتن طولانی مدت غذا در حرارت اتاق میتواند اسید فولیک موجود در این مواد را از بین ببرد.
مصرف ویتامینها
نوشیدن منظم آب