آموزش پخت کلوچه سنتی فومن بسیار خوشمزه و مقوی
آموزش پخت کلوچه سنتی فومن
✏️مواد لازم خمیر:
?شیر یا آب ولرم ۲ لیوان
?تخم مرغ ۲ عدد
?آرد تا جایی که خمیر بدست نچسبه
?روغن نصف لیوان
?پودر خمیر مایه ۲ قاشق غذا خوری سر صاف
?نمک ۲ قاشق مرباخوری
✏️مواد لازم میانی:
?گردو ۱۰۰ گرم
?شکر ۳قاشق سوپ خوری
?دارچین ۳قاشق غذاخوری
?هل نوک قاشق چایخوری
?گلاب مقداری
گردو رو پودر کرده بعد دارچین،هل،شکر رو باهاش مخلوط کرده و گلاب بهش اضافه کرده تا زمانی که مواد گردو خمیری بشه
طرز تهیه خمیر:
اول شیر ولرم رو با ۲قاشق غذاخوری شکر مخلوط میکنیم بعد پودر خمیر مایه رو روش میپاشیم و میزاریم ۱۰ دقیقه تا عمل بیاد.
تخم مرغ و نمک و روغن رو با قاشق با هم مخلوط میکنیم بعد مخمر رو اضافه کرده و بدون اینکه هم بزنیم، آرد رو روی مواد الک میکنیم.
آرد رو تا جایی میریزیم که خمیر بدست نچسبه خمیر رو چند دقیقه ورز میدیم بعد جمع کرده و کف ظرف کمی آرد پاشیده و روش رو با پلاستیک میپوشونیم و یک ساعت در جای گرم میگذاریم تا حجم اون دو برابر شده و به اصطلاح ور بیاید.
بعد از ور اومدن پف خمیر رو گرفته و ۱۰۰گرم از خمیر را برداشته در مرکز آن به اندازه ی یک قاشق غذاخوری از مواد گردویی قرار داده و به شکل توپ درآورید. توپ ها را در سینی فر قرار دهید و روی آنها مهر بزنید.
روی کلوچه را مخلوط تخم مرغ و زعفران یا زرد چوبه میزنیم تا بعده پختن طلایی بشه و کنجد کمی پاشیده بشه.
داخل فر ازقبل گرم شده با دمای 175درجه قرار میدیم به مدت 20 تا 30 دقیقه
طرز تهیه خمیر:
اول شیر ولرم رو با ۲قاشق غذاخوری شکر مخلوط میکنیم بعد پودر خمیر مایه رو روش میپاشیم و میزاریم ۱۰ دقیقه تا عمل بیاد.
تخم مرغ و نمک و روغن رو با قاشق با هم مخلوط میکنیم بعد مخمر رو اضافه کرده و بدون اینکه هم بزنیم، آرد رو روی مواد الک میکنیم.
آرد رو تا جایی میریزیم که خمیر بدست نچسبه خمیر رو چند دقیقه ورز میدیم بعد جمع کرده و کف ظرف کمی آرد پاشیده و روش رو با پلاستیک میپوشونیم و یک ساعت در جای گرم میگذاریم تا حجم اون دو برابر شده و به اصطلاح ور بیاید.
بعد از ور اومدن پف خمیر رو گرفته و ۱۰۰گرم از خمیر را برداشته در مرکز آن به اندازه ی یک قاشق غذاخوری از مواد گردویی قرار داده و به شکل توپ درآورید. توپ ها را در سینی فر قرار دهید و روی آنها مهر بزنید.
روی کلوچه را مخلوط تخم مرغ و زعفران یا زرد چوبه میزنیم تا بعده پختن طلایی بشه و کنجد کمی پاشیده بشه.
داخل فر ازقبل گرم شده با دمای 175درجه قرار میدیم به مدت 20 تا 30 دقیقه