آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
آموزش پخت خورشت گل کلم غذای مقوی مناسب فصل سرما
آموزش پخت خورشت گل کلم
موادلازم خورشت گل کلم :
گوشت: 500 گرم
گل کلم: 1 عدد
لپه: یک سوم پیمانه
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذا خوری
پیاز: 1 عدد
آبلیمو: 4 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده: 1 قاشق غذا خوری
روغن: به مقدار لازم
نمک فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرزتهیه خورش گل کلم :
لپه را از قبل به مدت چند ساعت خیس می کنیم و 3 بار آب آن را عوض می کنیم. سپس آن را می پزیم پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم و نیمی از آن را کنار می گذاریم گوشت را شسته و به قطعات درشت تقسیم می کنیم. آن را در پیاز تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. فلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و کمی همراه گوشت تفت می دهیم. 3 لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و در قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کرده و صبر می کنیم تا گوشت پخته شود.
گل کلم ها را پس از شستن به قطعات با اندازه دلخواه تقسیم کرده و روی آن کمی نمک می پاشیم و در مقداری روغن سرخ می کنیم. می توان به جای سرخ کردن گل کلم آن را بخارپز یا آب پز کرد.
لپه های پخته شده را با نیمی از پیاز داغ هایی که کنار گذاشته بودیم تفت می دهیم و درساعت آخر پخت گوشت به آن اضافه می کنیم رب گوجه را درمقداری روغن تفت داده و به همراه نمک و آبلیمو به خورشت اضافه می کنیم گل کلم ها را به خورشت اضافه می کنیم. و اجازه می دهیم خورشت جا بیفتددر انتها زعفران را به خورشت اضافه می کنیم. بعد از 5 دقیقه خورشت آماده سرو می باشد. آموزش پخت خورشت گل کلم
نگاهی به خواص سبزی گل کلم:
حتما شما هم شنیدهاید که مواد مغذی در غذاهایی یافت میشود که رنگی هستند. رژیمهایی نیز وجود دارد که شما را از خوردن غذاهای بیرنگ منع میکنند. معمولا فرآیندهایی که برای سفید کردن آرد گندم انجام میشود باعث از دست رفتن ویتامینB و فیبر موجود در آن خواهد شد. در مقابل، گل کلم، به طور طبیعی دارای فیبر و ویتامین B بالایی است. این ماده سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی است که میتواند بدن را در برابر سرطان محافظت کند. فیبر نیز باعث میشود احساس سیری بیشتری داشته باشید و بتوانید به آسانی وزن کم کنید.
مصرف انواع مختلفی از میوه وسبزیجات می تواند خطر ابتلا به بیماریها را کاهش دهد. مطالعات انجام شده نشان میدهد که مصرف گیاهانی همچون گل کلم میتواند خطر چاقی، دیابت، بیماری قلبی را کاهش دهد و سلامت کلی بدن را بهبود ببخشد.
سرطان:
گل کلم حاوی آنتی اکسیدانهایی است که از تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری می کند و تعداد رادیکالهای آزاد در بدن را کاهش میدهد. یکی از این آنتی اکسیدانها ایندول-۳-کاربینول یا I3C است که در سبزیجاتی همچون کلم، گل کلم و کلم بروکلی یافت میشود. این آنتی اکسیدان میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. معمولا مصرف سبزیجات موجود در خانواده کلم میتواند خطر ابتلا به سرطانهایی همچون سرطان ریه و روده بزرگ را کاهش دهد. مطالعات اخیر نشان میدهد که ترکیبات حاوی سولفور(سولفورافان) در گل کلم میتواند با سرطان مبارزه کند. محققان دریافتهاند که سولفورافان توانایی مهار آنزیم مضرهیستون داستیلاز را دارد.
بهبود سیستم گوارش بدن:
بهبود حافظه:
استحکام استخوانها:
چگونه گل کلم را وارد رژیم غذایی خود کنیم؟
گل کلم را می توان به صورت تازه یا منجمد نگهداری کرد. اگر گل کلم تازه را برای مصرف انتخاب میکنید بهتر است به دنبال گل کلم خوب باشید. شما میتوانید از دستور پخت متفاوت برای تهیه آن استفاده کنید.
اختلالات تحلیلبرندهی اعصاب را رفع میکند
سولفورفان و ایندولهای موجود در گل کلم نقش کلیدی در کاهش پیشرفت بیماریهای تحلیلبرندهی اعصاب ایفا میکنند. آنها آنزیمهای سمزدا را فعال میکنند و همین سطح گلوتاتین را افزایش میدهد و به درمان آسیبهای عصبی ناشی از التهاب و استرس اکسیداتیو در بیماریهای آلزایمر و پارکینسون کمک میکند.
فشار خون و کلسترول را پایین میآورد:
خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی گلوکورافانین و سولفورفان موجود در گل کلم به کاهش استرس اکسیداتیو و همینطور میزان LDL و کلسترول کلی کمک میکند. گل کلم همچنین باعث افزایش کلسترول HDL (کلسترول خوب) و کاهش فشار خون میشود. علاوه بر این، فیبر و اسید چرب امگا ۳ موجود در گل کلم نیز به کاهش کلسترول بد کمک میکند و مانع از سخت شدن شریانها میشود.
اختلالات معده را برطرف میکند
گل کلم منبع فیبر غذایی است که به فرآیند هضم کمک میکند و روند حذف سموم بدن را افزایش میدهد. گلوکوزینولات، گلوکورافانین و سولفورفان موجود در گل کلم، از پوشش معده محافظت میکند و به مقاومت در برابر رشد باکتریهای هلیکوباکتری پیلوری کمک میکند. افزون بر این مکانیسم دفاعی، ایزوتیوسیانات غذایی موجود در گل کلم از خطر بروز اختلالات مختلف شکم مانند زخم معده و سرطان روده جلوگیری میکند.