آموزش نگهداری از برگ مو در تمام فصول، برای دلمه غذای سنتی پرطرفدار
آموزش نگهداری از برگ مو ,آموزش نگهداری از برگ مو در تمام فصول , برگ مو برای دلمه غذای سنتی پرطرفدار, نگهداری از برگ مو , نگهداری برگ مو در بطری نوشابه, روش پخت و نگهداری برگ دلمه ,روش نگهداری برگ دلمه
آموزش نگهداری از برگ مو در تمام فصول، برای دلمه ?
عزیزانی که دوست دارند از برگ مو نگهداری کنند برای فصلی که برگ مو وجود ندارد، به 3 روش میتوانند عمل کنید.
روشهای آموزش نگهداری از برگ مو :
1- فریز کردن
2-کنسرو کردن
3-نگهداری در بطری نوشابه
?☕️
1-روش فریز کردن از آموزش نگهداری از برگ مو به این صورت هست: اول دمبرگ را با چاقوی تیر بگیرید برگ موها را کاملا شسته کمی صبر کنید تا آب آن خارج شود بعد سینی را جلویتان قرار دهید یک عدد برگ را کاملا داخل سینی پهن کنید روی برگ را مقدار خیلی کم با نمکدان،نمک بپاشید و برگ دیگری روی برگ قبلی قرار دهید و باز هم نمک بپاشید، این کار را تکرار کنید تا برگها تمام شوند، نمک از یخزدگی کامل و چسبیدن برگها به هم جلو گیری میکند،اکنون برگهارا داخل کیسه گذاشته در کیسه را محکم کنید و در فریزر قرار دهید.
?☕️
2-روش دوم کنسرو کردن:بعد از شستن برگها، 15 تا 20 عدد برگ را روی هم قرار دهید و آنها را رول کنید و داخل شیشه مناسب قرار دهید، چند لیوان آب در قابلمه ای بریزید مقداری نمک اضافه کنید(هر 5 لیوان آب 3 قاشق غذاخوری نمک) روی حرارت قرار دهید تا چند دقیقه بجوشد،حرارت را خاموش کنید صبر کنید تا آب نمک خنک شود، حالا آبنمک را داخل شیشه حاوی برگ مو بریزید،با این روش کنسرو کردن برگها تمام فصول برگ مو خواهید داشت.
?☕️
3-روش سوم اینکه برگها را شسته دمبرگ را جدا کرده چند ساعتی صبر کنید تا کاملا آب برگها خشک شود بعد چند تا از برگها را روی هم قرار دهید و رول کنید و داخل بطری پلاستیکی نوشابه فرو ببرید تا برگها تمام شوند،بدون هیچ گونه افزودنی در بطری را محکم کنید و بطری را داخل کابینت نگهداری کنید
روش_پخت_و_نگهداری_برگ_دلمه
دلمه برگ مو غذایی نیست که دوسه بار تو فصلش بخوریم بعدش تا سال دیگه بیخیالش بشیم، اتفاقا از اون غذاهاس که مزه ش زیر دندون میمونه و این شکم بی هنر پیچ پیچ هر چند وقت یه بار دستور میده که یالا پاشو دلمه برگ مو درست کن ، تنها راهشم اینه که برگ مو رو ذخیره کنیم تا حداقل بتونیم ماهی دوماهی یکباراز این دلمه های لذیذ بخوریم
برای این کار باید همین اوّلاش که برگها تازه و ترد هستن اقدام کنید چون هر چی میگذره برگها بافتشون سفت و چوبی میشه و اون تردی و طعم ترششو از دست میده
یکی از روشها برای نگهداری برگ مو فریز کردنه که طعم و خاصیتشو تا حد زیادی حفظ میکنه ،البته برگهای کنسروی آماده هم هستن ولی طعمشون جالب که نیست هیچی ،هر چی برگ پیر و چوبیه میندازن داخل شیشه و با قیمت بالا میفروشن
برای دلمه باید برگهایی رو انتخاب کنید که رنگشون سبز روشن باشه و شیار های بین برگ عمیق نباشه تا موقع پیچیدن دلمه، موادش از برگ بیرون نریزه، این روشی که میخوام براتون بگم هم برای پخت برگه هم برای فریز کردنش، با این شیوه برگها به اندازه پخته میشن و موقع پیچیدن دلمه مشکل پاره شدن برگ پیش نمیاد اسم این روش بلانچ کردنه و معمولا برای فریز کردن سبزیجات استفاده میشه
۱_برگها رو ده دقیقه ای داخل آب بذارید تا خیس بخوره ، در زمانی که داره خیس میخوره دم برگها و با قیچی بگیرید، کاملا از ته نگیرید تا موقع پیچیدن دلمه برگها پاره نشن، بعدش برگها رو خوب آبکشی کنید و همشونو داخل سبد منظم روی هم بچینید و وقتی آبش رفت به همون شکل منظم داخل یک قابلمه بذارید
۲_حالا روش آب جوش بریزید تا حدی که روشو آب بگیره
۳_دو سه دقیقه صبر کنید
۴_با کمک یک کفگیر صاف برگها رو با همون شکل منظم شون در سبد بذارید و زیر شیر آب سرد بگیرید تا سریع خنک بشن بعد بذارید کامل آبشون بره
۵_ حالا برگها آماده استفاده هستن،اما اگر بخوایید فریزش کنید به اندازه مصرفتون از برگها بردارید و داخل کیسه های فریزری بذارید و خوب بسته بندیشون کنید ،حالا همهی بسته هارو داخل یک زیپ لاک یا نایلون بزرگ بذارید اینطوری بسته های مربوط به برگ دلمه همشون کنار هم هستن و هوای فریزر به داخلش نفوذ نمیکنه موقع استفاده داخل یخچال بذارید تا یخش باز بشه وبعد باهاش دلمه درست کنید .
?نکته:اگر برای فریز کردن،برگهارو خوب بسته بندی نکنید دوراش خشک میشه و خرد میشه