پیاز و سوزش چشم ها بهترین پیشگیری برای بیماری های چشم و پیری چشم
پیاز و سوزش چشم ها بهترین پیشگیری برای بیماری های چشم
پیاز و سوزش چشم ها ,پیشگیری از آب مروارید , درمان پیری چشم , پیاز بهترین پیشگیری برای بیماری های چشم , آنزیم پیاز , پیاز اشک آور مزه آشپزی , دلیل سوزش چشم از پیاز , سلولهای درون پیاز
پوست کندن پیاز و به دنبال آن اشک و سوزش چشمانى که به دنبال آن مى آید سبب مى شود چشم ها آهسته تر پیر شوند و در سنین بزرگسالى دچار آب مروارید و پیرى چشم نشویم.
شاید برای شما جالب باشید که دلیل ریزش اشک و جاری شدن آب در هنگام خرد کردن پیاز را بدانید. هنگام خرد کردن پیاز از درون پیاز آنزیم هایی خارج می شود که باعث تولید اشک در چشم می شوند و این فرآیند توسط دانمشندان با برسی فرآیند های اتمیک به اثبات رسیده است.
پیاز، یکی از چاشنیهای مهم در آشپزی است
جایگاه ویژهای در فرهنگهای غذایی مختلف دارد. تقریبا همه ما مشکل اشک ریختن را هنگام پوست کندن و خُرد کردن پیاز تجربه کردهایم، اما واقعا چرا پیازها باعث گریه ما میشوند؟!
محققان دانشگاه کلیولند براساس مطالعه اخیرشان میگویند که نوعی ماده شیمیایی پیچیده در پیاز وجود دارد که از این گیاه در مقابل مهاجمان حیات وحش محافظت میکند و دقیقا همین ماده است که باعث اشک ریختن ما موقع پوست کندن و خرد کردن پیاز میشود. گزارشی از مطالعه آنان در ACS Chemical Biology منتشر شده است. این ماده شیمایی، پروپانتیال اس-اکسید (propanethial S-oxide)نام دارد که در گروه عوامل اشکآور (LF) قرار میگیرد.
عوامل اشکآور، ترکیبات شیمیایی خاصی هستند که پس از پخش شدن، باعث اشک ریختن ما میشوند. جالب است بدانید که فقط سه مولکول دارای این خاصیت اشکآور هستند و همه آنها به گیاهان تعلق دارند. یافتههای این مطالعه نشان میدهند که هنگام خرد کردن پیاز، سلولهای درون پیاز تجزیه میشوند و در همین حین نیز نوعی آنزیم آزاد میشود.
بهواسطه همین آنزیم، مقداری از ترکیبات شیمیایی پیاز به LF تبدیل میشوند. پس از آزاد شدن LF، عصبهای قرنیه به مغز پیام میدهند که در معرض ماده تحریککننده قرار دارند و درنتیجه مغز به بدن فرمان میدهد که برای مقابله با این عامل محرک، اشک را تولید و دفع کند. این آنزیم، یعنی سنتاز LF، حدود ۱۵ سال پیش کشف شد، اما دانشمندان تا قبل از این نمیتوانستند که نحوه عملکرد آن و فرآیندهای اتمیک مربوط به ریزش اشک را با دقت بررسی کنند.
پوست کندن پیاز و به دنبال آن اشک و سوزش چشمانى که به دنبال آن مى آید سبب مى شود چشم ها آهسته تر پیر شوند و در سنین بزرگسالى دچار آب مروارید و پیرى چشم نشویم.
پیشنهاد سردبیر
- ویتامینهای ضد کمردرد غذاها و خوراکی های مناسب درمان کمردرد
- مغزها و آجیل ها بعد از 8 شب این مواد غذایی را نخورید خواص مغزها
- ویتامین ها و اثرات آن بر روی سلامتی بدن خواص ویتامین ها را بدانیم
- خواص مفید مغزیجات رابدانیم هر مغز خواصی دارد مفید و ایمن کننده بدن
- در مورد بیماری هپاتیتC و راههای پیشگیری از خطر ابتلا به آن
- بهترین حالت خوابیدن به پهلو است هم از لحاظ جسمی و هم کارکرد مغز