آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
فواید سبزی جعفری + افزایش مقاومت و سلامت جسمانی
فواید سبزی جعفری
اگر دنبال راهی هستید که استقامت و توانایی بدنتون رو افزایش دهید تا در فصول سرد کمتر دچار بیماری هایی از قبیل سرما خوردگی و آنفولانزا وشوید این مقاله رو با ما همراه باشید و از خواص سبزی جعفری غافل نشوید.
برای پیشگیری از سرماخوردگی در فصل پاییز جعفری مصرف کنید!
▫️به دلیل داشتن مقادیر زیادی آهن و ویتامین ث از سرماخوردگی جلوگیری می کند.
از خواص و فواید جعفری برای سلامتی و پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها استفاده کنید :
جعفری گیاهی گل دار بومی مدیترانه است .که امروز در همه جاهای جهان و کشور مون ایران کاشت می شود و دسترسی به آن بسیار آسان است
در طی سال های زیادی , جعفری برای درمان بیماریهایی مانند فشار خون بالا, آلرژی و بیماریهای التهابی مورد استفاده قرار میگرفت .
جعفری اغلب به عنوان یکی از قدرتمندترین گیاهان مبارزه با بیماری شناخته شده است, جعفری ارزش غذایی زیادی را تامین میکند و فواید بالقوه سلامتی را ارائه میدهد.
در اینجا فواید استفاده از جعفریرا مورد بررسی قرار می دهیم: فواید سبزی جعفری
سبزی جعفری دارای بسیار زیاد مواد مغذی است :
یک فنجان ۱ / ۲ (۳۰ گرم) جعفری خرد شده، یک جعفری خرد شده را فراهم میکند:
کالری: ۱۱ کالری
کربوهیدرات : ۲ گرم
پروتیین: ۱ گرم
چربی: کمتر از ۱ گرم
فیبر: ۱ گرم
ویتامین A : حدود 108 درصد از مصرف روزانه
ویتامین C: حدود ۵۳ % از نیاز مصرف روزانه
ویتامین K: حدود ۵۴۷ % از نیاز مصرف روزانه
پتاسیم: ۴ % نیاز مصرف روزانه
این گیاه در بسیاری از ویتامینها، به ویژه ویتامین K غنی است که برای لخته شدن خون و سلامت استخوان مورد نیاز است .
همچنین منبع عالی ویتامین A و C – مهم با ویژگیهای آنتیاکسیدان است .
علاوه بر این، کالری خیلی پایینی دارد اما با طعم بستهبندی میشود و آن را یک جز کمکالری برای بسیاری از دستور العملها است.
جعفری به پاکسازی طبیعی بدن کمک می کند
جعفری میتواند به عملکرد کبد کمک کرده و دفع طبیعی سموم از بدن را بهبود بدهد. جعفری حاوی دو ترکیب به نامهای آپی ژنین* Apigenin و میریستیسین myristicin (نوعی روغن فرار در جعرفی) است که تولید آنزیمهای کبد را افزایش میدهند.* آپی ژنین Apigenin : آنتی اکسیدانی که در بسیاری از گیاهان و سبزیجات یافت می شود.
جعفری و خاصیت آنتی باکتریال
جعفری منبع عالی یک آنتی باکتریال به نام کلروفیل* Chlorophyll است که با باکتریهای بدن مبارزه کرده و میتواند عفونت را متوقف کند. جعفری برای نابود کردن باکتریهای داخل دهان که باعث بد بود شدن آن میشوند نیز مفید است، بنابراین جویدن جعفری بعد از غذا میتواند کمک کند تنفستان بد بو نشود.
کلروفیل Chlorophyll : یا سبزینه رنگدانه ای سبز رنگ است که در اکثر گیاهان یا خزه ها یافت می شود.5. جعفری و کنترل دیابتدر طب سنتی ترکیه از جعفری برای درمان دیابت استفاده میشود چون توانایی این گیاه در کنترل قند خون توسط آزمایشات علمی ثابت شده است. محققان، جعفری را روی موشهایی که دیابت داشتند تست کردند و دریافتند مصرف جعفری طی یک دورهی یک ماهه توانسته بود قند خون را کاهش بدهد.
جعفری و کاهش ریسک سرطان
خواص سبزی جعفری برای بدنمصرف منظم جعفری میتواند ریسک سرطان را هم کاهش بدهد. جعفری دارای مقادیر زیادی فلاوونوئید (رنگدانه گیاهی) به نام آپی ژنین است که گفته میشود به پیشگیری از سرطانهایی مانند سرطان پوست، سرطان سینه و سرطان پروستات کمک میکند. آپی ژنین هم نوعی آنتیاکسیدان است که خاصیت ضدالتهابی دارد.فواید سبزی جعفری
جعفری محافظ قلب و رگهای خونی:
جعفری برای نابود کردن باکتریهای داخل دهان که باعث بد بود شدن آن میشوند نیز مفید است، بنابراین جویدن جعفری بعد از غذا میتواند کمک کند تنفستان بد بو نشود.
اسیدآمینهای به نام هوموسیستئین Homocysteine وجود دارد که میتواند به قلب و رگهای خونی آسیب بزند و جعفری میتواند با آن مبارزه کند. جعفری حاوی مقدار مناسبی از اسید فولیک است که از مقدار هوموسیستئینهای مضر در خون کم میکند.
این اتفاق میتواند در کمک به پیشگیری از سکتهی مغزی و حملهی قلبی مفید باشد.
جعفری و تقویت استخوانها:
تنها دو قاشق چایخوری جعفری بیشتر از 15 درصد از نیاز روزانهی شما به ویتامین K را تأمین میکند. بدن از ویتامین K برای تولید پروتئینی به نام اوستئوکلسین استفاده میکند.
اوستئوکلسین در پروسهی استخوان سازی و تقویت آنها کاربرد دارد. ویتامین K مانع تجمع کلسیم در بافتهای بدن میشود. اگر تجمع کلسیم در بافتهای بدن زیاد شود میتواند بیماریهای قلبی و عروقی ایجاد کند.
استئوکلسین Osteocalcin
مهمترین پروتئین غیر کلاژنی در ماتریکس استخوان می باشد که دارای قابلیت اتصال به کلسیم می باشد.9. جعفری و تقویت سیستم ایمنیجعفری دارای عناصری است که سیستم ایمنی را تقویت میکنند.
کلروفیل موجود در جعفری با عفونتهای باکتریایی و قارچی مبارزه میکند. ویتامین A، تأثیرگذاری سلولهای سفید خون را بهبود بخشیده و خاصیت آنتیاکسیدانی آن نیز به مبارزه با سرطان و حتی علائم پیری کمک میکند.
جعفری و پیشگیری از سنگ کلیه
جعفری ادرارآور است، یعنی پروسهی جریان مایعات را در بدن بهتر میکند. این تأثیر کمک میکند از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری شود و مایعات زیادی در بدن جمع نشود. بهبود جریان مایعات در بدن به مبارزه با سنگ صفرا و عفونتهای ادراری نیز کمک کرده و از نفخ زیاد هم پیشگیری میکند.
درمان اسهال
از جعفری و همچنین برگهای آن می توان برای کاهش اسهال استفاده کرد. این سبزی برای کاهش استهال بسیار موثر می باشد. شما می توانید جعفری را به عنوان چای مصرف کنید و از فواید آن برای درمان اسهال بهره مند شوید.
منظم شدن دوران قاعدگی
دو ترکیب موجود در جعفری باعث می شود که مشکلات قاعدگی کم شود. آپیول و میریستیسین موجود در این سبزی باعث می شود تا چرخه قاعدگی منظم تر شود. به جای استفاده از داروهای شیمیایی از جعفری استفاده کنید.
درمان عفونت پوست سر
خیلی از افراد دارای عفونت های مختلفی بر روی سر خود هستند ، برای درمان عفونت پوست سر می توانید از جعفری کمک بگیرید. این سبزی را می توانید به صورت مایه ای غلیظ درآورده و با آب مخلوط کنید.می توانید ترکیب بدست آمده را روی پوست سر خود قرار داده و به مدت یک ساعت بگذارید بماند. سپس می توانید موهای سر خود را با شامپو به آرامی ماساژ دهید. این ترکیب برای درمان عفونت پوست سر موثر است.
جعفری برای روشن سازی پوست تو درمان جوش های صورت و پوستی نیز بسیار مفید است