خواص زغال اخته ترکیبات، ارزش غذایی و درمانی زغال اخته
خواص زغال اخته
اگر با وسایل الکترونیکی کار میکنید زغال اخته بخورید
زغال اخته حاوی مواد مغذی هستند که برای سلامت چشم ها مفید هستند.
زغال اخته با سایر انواع رایج زغال اخته مانند زغال اختهی اروپایی که فقط با نام زغال اخته (کورنوس ماس) شناخته میشود، زغال اختهی جامائیکائی (پیسیدیا پیسیپولا)، و همین طور آل قرمز (شفت) متفاوت است. چون بین این چهار گیاه شباهتهایی وجود دارد، مواظب باشید برای حل موفقیت آمیز مشکلات پزشکیتان و اجتناب از تداخلهای درمانی و اثرات جانبی، آنها را با یکدیگر اشتباه نگیرید. همچنین، برای حصول بهترین نتایج، توصیه میشود دوز مناسبی از این گیاه را که توسط یک پزشک حرفهای تعیین شده است استفاده کنید و هنگام مصرف دوز توصیه شده تحت نظارت پزشک باشید.
با ارزشترین بخش این درخت پوست آن است. پوست قرمز-قهوهای تیرهی پوشیده شده با فلسهای زبر مانند خواص پزشکی نسبتا چشمگیری دارد و، اگر به درستی استفاده شود، میتواند بسیاری از ناراحتیهای پزشکی را بر طرف کند. در اینجا برترین خواص زغال اخته به شما معرفی میشود:
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
ضد درد طبیعی قوی
نشان داده شده است که ترکیبات پوست زغال اخته خواص ضد درد قوی دارد و بنابراین برای تسکین درد کمر و سردرد و همچنین گرفتگیهای دردناک عضلانی ناشی از کشیدگی یا ناراحتیهای التهابی توصیه میشوند.
ضد التهاب قدرتمند
ترکیبات پوست زغال اخته حاوی خواص ضد التهابی بینظیری هستند و برای درمان التهابات ماهیچه و مشکلات مربوط به گلو درد استفاده میشوند.
تب بر طبیعی
پوست زغال اخته یک عملکرد تب بر دارد که به کاهش طبیعی تب کمک میکند. در گذشته، از گوشت و گلهای خشک شدهی آن دمکردهی گیاهی درست و از آن برای کاهش تب در کودکان و بزرگسالان استفاده میکردند.
کارکرد ضد اسهال و ضد مالاریا دارد
به خاطر خواص قبض کنندگیاش که باعث میشود بافتها منقبض شوند و در نتیجه از دستدادن مایعات بدن به حداقل برسد، پوست زغال اخته درمان طبیعی موثری برای اسهال به حساب میآید. همچنین، در شیوههای پزشکی سنتی استفاده از دمکردههای گیاهی پوست، گلها و برگهای زغال اخته به عنوان درمانی برای مالاریا توصیه شده است.
آشنایی با خاصیت های زغال اخته
انواع سرطان
مواد مغذی موجود در زغال اخته از رشد سرطان های ریه، کولون (قسمتی از روده بزرگ) و تکثیر سلول های سرطان خون بدون تاثیر بر سلول های سالم جلوگیری می کنند. خصوصیات منحصر به فرد زغال اخته قابلیت بالایی در جلوگیری از انتقال سرطان در بدن دارد. برای جلوگیری از سرطان باید از زغال اخته به طور کامل بهره مند شد، نه فقط از عصاره آن. همچنین ترکیبات موجود در آن برای جلوگیری از سرطان پروستات، پوست و شش نیز موثر می باشد.
بیماری های قلبی
مصرف زغال اخته به کاهش بیماری های قلبی کمک می کند. علت این امر سطح بالای آنتی اکسیدان طبیعی به نام آنتوسیانین می باشد که در سبزیجات و میوه های با رنگ تیره یافت می شود. در یک مطالعه بلند مدت روی تعدادی از زنان مشخص شد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی در زنانی که رژیم غذایی مناسب با مقدار زیاد آنتوسیانین را اجرا می کردند به طور عمده ای کاهش یافت.
کاهش سطح کلسترول
زغال اخته به کاهش سطح کلسترول نیز کمک می کند. پلی فنول های موجود در زغال اخته باعث کاهش کلسترول خون می شوند و برای سلامتی قلب مفید هستند. زغال اخته در میان میوه های مصرفی متداول دارای بالاترین سطح پلی فنول می باشد. زغال اخته باعث کاهش کلسترول بد خون یاکلسترولLDL و حفظ کلسترول خوب خون یا کلسترول HDL می گردد و از این طریق باعث کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی می شود.
عفونت مجاری ادراری و سنگ کلیه
مصرف عصاره زغال اخته برای پیشگیری از بروز عفونت در مجاری ادراری مفید است. علت این است که زغال اخته ادرار را اسیدی می کند که حاوی یک عامل ضد باکتری به نام هیپوریک اسید و همچنین ترکیبات دیگری (تعدادی از متخصصان تغذیه بر این باورند که اثرات دفاعی زغال اخته به دلیل وجود اسید تانیک است که فقط در زغال اخته و سنبل کوهی یافت می شود که باعث جلوگیری از چسبندگی باکتری ها به دیواره های مثانه و بروز عفونت می شود.
به عبارت دیگر زغال اخته به خروج باکتری ها از بدن کمک و از رشد و تکثیر باکتری و ایجاد عفونت جلوگیری می کند) است که از چسبیدن باکتری بیماری زای اشرشیاکلی به دیواره مجرای ادرار جلوگیری می کند و موجب دفع آن از طریق ادرار می شود. باکتری اشرشیاکلی عامل 90 درصد عفونت های مجاری ادراری است.
آب زغال اخته برای افراد مبتلا به سنگ های کلیه و ادرار بدبو مؤثر است، زیرا با اسیدی کردن ادرار در رفع آن اثر چشمگیری دارد، بخصوص اگر سنگ کلیه از جنس کلسیمی باشد.
یکی از متداول ترین عفونت ها، التهاب مثانه است که به ویژه در خانم ها شایع است. به نظر می رسد اسید بنزوئیک موجود در زغال اخته نیز در ایجاد این خواص درمانی و پیشگیری نقش داشته باشد؛ هر چند تحقیقات اخیر نشان می دهند که این اثر احتمالاً به دلیل وجود پلیمری در زغال اخته می باشد که ماهیت آن هنوز شناخته نشده است.
تسکین دهندهی گلو
به نظر میرسد پوست این گونه از زغال اخته خواص تسکین دهنده و همین طور ضد التهابی قدرتمندی دارد، و در نتیجه، میتواند به خوبی از آن برای کاهش گرفتگی صدا و درمان نارحتی گلو استفاده کرد.
خواص زغال اخته پاکسازی خون
باور بر این است که پوست زغال اخته اثرات قدرتمندی نیز بر پاکسازی خون دارد، به همین جهت عملکرد ضد مالاریایی دارد، و دارای خواص نیروبخش و مقوی فوقالعادهای است.
درمان اسهال خونی
از میوهی زغال اخته به طور گستردهای برای درمان اسهال و اسهال خونی استفاده میشد. روش انجام آن به این قرار است. حدودا 9 میوهی زغال اخته را با کمی گلابی و پوست آجیل مخلوط و از آن چای درست میکردند. این درمان را برای اسهال موثر میدانستند.
ترکیبات و ارزش غذایی زغال اخته
میوه نرسیده آن به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است، ولی میوه رسیده آن به رنگ قرمز روشن و خوش مزه و شیرین است.
این میوه در تابستان، عرضه و معمولاً به صورت تازه مصرف می شود، ولی به صورت خشک، مربا، کنسرو، ترشی، آب میوه، سس، نکتار، ژله، مارمالاد، سرکه، لواشک و قرص های آنتی اکسیدان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، اسید فولیک، ویتامین های E ,B1 ,B2 ,C و فلاوونوئیدها است.
آنتوسیانین موجود در زغال اخته رنگدانه ای از گروه فلاونوئیدها می باشد که عامل رنگ قرمز در گوجه فرنگی و دیگر میوه ها است.
میوه های خانواده گیلاس (cherry) و زغال اخته (cornelian Cherry) حاوی مقادیر بالای آنتوسیانین هستند.
حدود هفده ترکیب ضد اکسیدان از خانواده گیلاس استخراج شده است که ویتامین E و C و ملاتونین نیز جزء آنها هستند.
قرص های آنتی اکسیدان در برخی کشورهای اروپایی به نام قرص های یکی در روز (one a day) معروف هستند و بدون تجویز پزشک نیز خریدشان برای عموم آزاد است.