خواص تربچه سبزی کاملا مفید و دوستدار برای کبد و معده
خواص تربچه سبزی مفید و دوستدار برای کبد و معده طوری که مناسب تصفیه خون هست شاید به دلیل نفخ زیاد مورد استفاده نیرد اما خوبیها و خواصش به نفخ آن میچربد و بهتر هست حتم بر سر سفره ها باشد.
تربچه برای کبد و معده بسیار مفید است
✅سم زدای بسیارخوبی است وخون را تصفیه می کند
✅فیبر بالایی که دارداحساس سیری ایجاد میکند
✅برای افرادی که میخواهند وزن کم کنند مناسب است
تربچه، صیفی کم چرب بدون چربی و کلسترول است. مهم ترین ماده غذایی موجود در این گیاه فیبر غذایی است.خواص تربچه ویتامین هایی که در آن یافت می شود ویتامین c,k,B6نیاسین و فولات است.ویتامین C موجود در برگ آن 6 برابر ویتامینی است که در ریشه وجود دارد. این گیاه حاوی کلسیم، پتاسیم، مس، اسید فولیک و آنتوسیانین (Anthocyanin) نوعی آنتی اکسیدان قوی است. برگ های آن نیز در درمان یرقان موثر است. مصرف منظم آب این گیاه حرکت روده را آسان تر کرده و به تدریج اشتها را بهبود می بخشد.
تربچه که سرشار از فیبر استکه خواص تربچه یبوست را درمان می کند و مصرف منظم آن برای رفع بواسیر مفید است. مصرف روزی 2 و یا 3 بار، یک قاشق مرباخوری آب تربچه همراه یک قاشق مرباخوری عسل، بیماری هایی مانند سرفه معمولی، سیاه سرفه، گلودرد و ناراحتی ریوی را رفع می کند. برای از بین بردن دانه های سرسیاه و لکه ها به طور روزانه جوشانده دانه تربچه را به ناحیه لکه دار بمالید. تربچه از خانواده شب بو و ریشه های خوراکی سبزی است و امروزه در غذاهای بسیاری از کشورهای سراسر جهان یافت می شود.تربچه دوره کشت، رنگ و اندازه متفاوت دارد اختلاف آنها بر اساس رنگ، اندازه و شکل های که در دسترس هستند تعیین می شود. با وجود این، عطر و طعم موجود در تربچه خیلی غنی و متمایز از دیگر سبزیجات مشابه است.برای تهیه این محلول یک مشت دانه تربچه را به مدت 10 تا 15 دقیقه در 4 لیوان آب بجوشانید و بگذارید خنک شود. سپس پنبه آغشته به این محلول را به طور منظم روی دانه های سیاه و لکه ها بمالید. این محلول برای کاهش درد و التهاب بر اثر گزیدگی حشرات نیز مفید است. این گیاه برای رفع اختلالات ادراری مانند التهاب و آلودگی قارچی موثر است.
این گیاه که ادرارآور است در دفع سموم از بدن مفید است.خاصیت ضدسموم و ضدسرطانی آن برای درمان سرطان های مختلف مانند کلیه، روده، معده و … موثر اشست. ویتامین c، فسفر، روی و ویتامین B کمپلکس موجود در این گیاه ریشه ای برای پوست مفید است. خاصیت ضدعفونی کننده آن، اختلالات پوستی مانند خشکی، ترک و جوش های قرمز را رفع می کند.این گیاه که غنی از فیبر، آب و حاوی میزان پایین کربوهیدرات قابل هضم است، مصرف آن به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می شود. با تب ایجاد شده از عفونت مقابله می کند. علاوه بر خاصیت هایی که ذکر شد، تربچه سوخت و ساز بدن را تنظیم کرده و گردش خون را بهبود می بخشد.خواص تربچه
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
تربچه از نظر طب قدیم
تربچه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از زمان های بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماری ها به کار می رفته است.
خواص آب تربچه
آب تربچه اگر به طور عادی مصرف شود،خاصیت پاک کنندگی و نرم سازی بدن بخصوص در مخاط های بینی،سلول ها،مجاری معده،کیسه صفرا،کبد،روده ها،کلیه و ریه ها را دارد و برای معالجه روماتیسم موثر است.
آب تربچه را باید با سایر آب میوه جات و سبزی ها توام کرد،چون خالص آن طعم تندی دارد.جهت مصرف و آبگیری تربچه های قرمز تازه و جوانه های سبز همراه با برگ انتخاب شود.
آب تربچه رنگ چهره را باز و روشن می کند ، نیروبخش است ، گرفتگی کبد را رفع می سازد سنگ صفرا را از میان می برد، آلرژیها و خارشها ، کهیر ، یرقان و سرفه های خشک مرتفع می گردند .آب تربچه جهت رفع سنگ کلیه بسیار کارساز است.
آب تربچه خاصیت نرم سازی بدن بخصوص در مخاط های بینی، سلول ها و ریه ها را دارد و برای معالجه روماتیسم موثر است.